Kungsholmen

Igeldammsgatan 22 B, 4 tr

Spektakulärt drömboende med industriell elegans och unik ateljèkänsla i Oscar Properties projekt Bryggeriet. Rymd, ljus & perfekt social planlösning.

Adress

Igeldammsgatan 22 B, 4 tr

Rum

3

Slutpris

7 200 000 kr

Avgift

4 046 kr/mån

Boyta

69 kvmOm bostaden

Varmt välkommen till Igeldammsgatan 22 och detta vackra hem som överträffar det mesta. Huset som heter Bryggeriet var ursprungligen en industrifastighet som med stil och skärpa konveraterat till moderna exklusiva bostäder i regi av Oscar Properties. Industriverket är samlingsnamnet för de tre fabrikhusen Bryggeriet, Cigarrfabriken samt Radiofabriken. Fastigheten uppfördes 1897 och byggdes då som en fabrik för tillverkning av centrifugmaskiner.

Vi har glädjen att få presentera underbara 3 r o k med generösa yteffektiva sällskapsytor, över 3 meter i takhöjd och tilltalande detaljer som synliga stålpelare, bjälkar och magiska ljusinsläpp från takfönster som förstärker känslan av höjd och rymd. Detta i kombination med genomgående högkvalitativa materialval som smala vitpigmenterade hårdvaxoljade ekgolv, natursten och exklusiva trämaterial som cederträ skapar tillsammans en behaglig kontrast mot byggnadens robusta karaktär. De stora spröjsade fabrikfönstren går från golv till tak och släpper in rikligt med ljus i det generösa vardagsrummet som ligger i anslutning till specialritat snickerikök från Kvänum. Den öppna planlösningen ger ett luftigt socialt rumssamband som inbjuder till umgänge och middagar. Generöst sobert badrum i ljus natursten och mosaik. Master bedroom med angränsande walk-in closet. Sammanfattningsvis ett högklassigt boende med en svårslagen mix av stil, känsla och design.

Missa inte möjligheten att bo i ett av Kungsholmens mest exklusiva hus lugnt och insynsfritt beläget mot S:t Göransparkens lummiga grönområde och gångavstånd till Kungsholmens rika folkliv med Västermalmsgallerian runt hörnet samt Kungsholmsstrands fina promenadvägar.
Välkommen att längta hem!

– Välkomnande hall där man direkt slås av lägenhetens ljus och rymd. Gott om plats för ytterkläder och specialritad förvaring. Ljuspigmenterad ekparkett och samtliga snickerier i ljusgrå kulör. Säkerhetsdörr.

– Vardagsrum och kök i öppen planlösning med generösa ljusinsläpp via stora spröjsade fabrikfönster i sydväst samt tre spektakulära takfönster. Fantastiskt snickerikök från Kvänum med cederträfanerade luckor, bänkskivor med integrerad ho i rostfritt stål, högskåp lackade i ljusgrå kulör och perfekta arbetsytor. Öppet hyllplan och fläkt. Blandare från Dornbracht och vitvaror från Siemens, helintegrerad kyl, frys och diskmaskin. Varmluftsugn och infälld induktionshäll. I tak ovan kök finns vita fotlamphållare i porslin. Parkettgolv i ljuspigmenterad ek och vitmålade väggar. Plats för stort matbord i anslutning till lättmöblerat luftigt vardagsrum att umgås och koppla av i.

– Masterbedroom med plats för dubbelsäng. Gott om förvaring i garderober med skjutdörrar i ljusgrå kulör och två stora fönster skänker flödande ljus och harmonisk atmosfär. Parkettgolv i ljuspigmenterad ek och vitmålade väggar.

– Mysigt, rofyllt rum som passar perfekt som barnrum eller arbetsrum. Stort fönster och parkettgolv i ljuspigmenterad ek samt vitmålade väggar.

– I anslutning till sovrum finns generös walk-in closet/förråd.

– Stilrent badrum med designhotell känsla i natursten och ljus cremefärgad matt mosaik på väggar och golv i slipad natursten med komfortvärme. Dusch med specialritad glasvägg i polerad krom och dekorglas, Tvättpelare (Cylinda) i nisch med dörr i spegelglas framför. Stor infälld spegel. Handfat från Spanska Hidrobox i marmorkomposit med specialritad öppen förvaring i cederfaner. Vägghängd wc med dold cistern från Duravit. Infälld belysning via downlights och specialdesignad armatur i polerat stål från Rhen lightning. Samtliga blandare i kromat utförande från Dornbracht. Handdukstork med värme.

Multimedia uttag i alla rum.

Pris: 7 150 000 kr

Månadsavgift: 4 046 kr

Andel i föreningen: 0,54160 %

Byggår: 1897

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 02.1404

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4 av 5.

Energiförbrukning: 101 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Föreningen disponerar över 10 garageplatser som kan hyras till en kostnad av ca 2 000 kr/månad. I övrigt råder boendeparkering. För mer information se: www.stockholm.se.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheten Isbrytaren 52 med adresserna Svarvargatan 7-11 samt Igeldammsgatan 22 A-C. Föreningen består av 147 lägenheter, varav alla är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har även 2 lokaler med hyresrätt och 11 bostadsrättslokaler. Bostadsrättslokalerna ägs alla av Stockholmsstad-Fastighetskontoret och det bedrivs förskoleverksamhet. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 2015 och äger marken. Huset ritades 1897.

Juridiska personer accepteras inte. Delat ägande godkänns, minsta ägarandel 10 % för den som avser att nyttja bostaden för permanentbruk.

Gemensamma utrymmen:
Trevlig innergård med möbler och planteringar. Cykelrum, barnvagnsrum samt sop- och miljörum.

Renovering:
Fastigheten har totalrenoverats år 2017. Då renoverades stammarna, taket, fönster, fasaden, elstigar bytta, 3-fas el indraget mm.

Ekonomi
De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2020 till 189 mkr, vilket ger cirka 14 000 kr/kvm boyta, och 13 000 kr/kvm totalyta.
Det finns inga planerade avgiftsförändringar.

En överlåtelseavgift tas ut av köparen om 2,5 % av gällande prisbasbelopp. En pantsättningsavgift per pant tas ut av pantsättaren om 1 % av gällande prisbasbelopp.

Förening: Brf Industriverket

Organisationsform/Typ: Bostadsförening

Antal lägenheter: 147

Antal lokaler: 13

TV: Via Ownit och utgörs av ett basutbud för TV, bredbandskapacitet 100/100 mbit/s. Ownit levererar en TV-box och en router till varje lägenhet

Sammanställning: Föreningen har en gemensam innergård.

Belägen på lugn och tyst gata, med närhet till både S:t Eriksplan och Fridhemsplan med dess stora utbud av trevliga restauranger, mysiga caféer, butiker och mataffärer. Butiker som Grandpa och den moderna Västermalmsgallerian med sitt gedigna utbud ligger en kort promenad bort.

Vackra Karlbergskanalen och dess promenad- och joggingspråk är belägna precis nedanför fastigheten. Västermalms Båtklubb ligger bara några minuter bort. På andra sidan kanalen finns Karlbergs slott och slottspark samt Pampas Marina. I motsatt riktning finns Rålambshovsparken och Smedsuddsbadet. Nära även till de expansiva kvarteren vid Hornsbergs Strand.

Goda kommunikationer i form av flertalet innerstadsbussar nr. 1, 3, 4, 56, 62, m.fl., tunnelbanans gröna och blå linje.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.