Kungsholmen

Kungsbro Strand 21, 5 tr

Fantastisk och unik hörntrea på Kungsbro Strand med stor balkong, högt fritt frontläge mot vattnet samt magnifik utsikt mot Stadshuset och Gamla Stan.

Adress

Kungsbro Strand 21, 5 tr

Rum

3

Slutpris

6 350 000 kr

Avgift

4 331 kr/mån

Boyta

66 kvmOm bostaden

Med ett enastående vackert sjöläge ligger denna fantastiska hörnlägenhet om tre rum och kök. Stor möblerbar balkong med fritt frontläge mot vattnet, strandpromenaden och båtarna. Lägenheten har strålande sjöutsikt från alla rum med Stadshuset och Gamla stan i blickfånget. Optimal, ljus, öppen och mycket yteffektiv planlösning gör att lägenheten känns betydligt större än sina 66 kvm. Generös sällskapsdel med stora fönsterpartier och utgång till balkongen. Balkongen ger ett härligt uterum på första parkett med högt och rogivande läge, här är ljuset, vattnet och Stadshuset alltid närvarande. Två bra sovrum. Exklusivt och välutrustat kök i stilsäkert utförande med matplats för 6-8 personer. Lyxigt badrum från 2014. Lägenheten är genomgående smakfullt renoverad i hög standard.

I fastigheten finns en stor, gemensam takterrass med fantastisk panorama utsikt över Stockholm.

Här bor du på ett av Stockholm attraktivaste lägen. Lugnt och idylliskt och med endast någon minuts promenad når du city och T-centralen, tillika Norr Mälarstrand och Riddarfjärden. Möjlighet finns att hyra båtplats via Stockholms Stad direkt utfanför huset. Bättre än så här blir det inte!

– Inbjudande hall med avhängningsplats samt förvaringsmöjligheter i garderob. Svart klinkergolv, vitmålade väggar och infällda spotlights..

– Kök i stilrent utförande med gott om skåp och bra arbetsytor. Här finns gashäll, varmluftsugn, fläkt, inbyggd mikro, diskmaskin, platsbyggd vinställ, kyl och frys. Här finns också plats för matbord för 6 personen. Svart klinkergolv och vitmålade väggar.

– Fräscht badrum med helkaklade väggar och klinkergolv. Här finns vägghängd WC, handfat, skåp med belysning, och duschhöra med vikdörrar i glas.

– Generöst och lättmöblerat vardagsrum med plats för soffa och matbord. Stort fönsterparti ger härligt ljusinsläpp. Här finns också utgången till den stora balkongen som ger en härlig förlängning av vardagsrummet och förenar ute med inne. Fiskbensparkett och vitmålade väggar.

– Två bra sovrum med ljus färgsättning. Ett föräldrasovrum med garderob och plats för dubbelsäng och ett mindre sovrum som lämpligtvis nyttjas såsom barn-, gäst- eller arbetsrum.

Pris: 5 850 000 kr

Månadsavgift: 4 331 kr

Andel i föreningen: 0,15100 %

Byggår: 1936

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten finns ett källarförråd. Det finns 1 gemensam övernattningslägenhet (700 kr/dygn) och 3 övernattningsrum (400 kr/dygn), 5 ej bokningsbara takterrasser (4 på Kungsbro Strand och 1 på Kungsholmsgatan 11) med en milsvid utsikt över Stockholm. 4 tvättstugor, flera cykelrum och 3 grovsoprum. I föreningen finns även 2 garage samt 12 p-platser till vilka det är separat kö.

Lägenhetsnummer: 729 (1506)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 5 av 7.

Energiförbrukning: 187 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Garageplats. Till garageplatserna är det separat kö. Parkeringsplats. Till parkeringsplatserna är det separat kö. I övrigt gäller boendeparkering på gatan för mantalsskriven och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Brf Kungsklippan i Stockholm registrerades 1935 och är en av Sveriges största bostadsrättsföreningar med 1031 lägenheter och ett 40-tal hyreslokaler på adresserna Kungsklippan 12, 14, 20 och 22, Pipersgatan 16-18 samt Kungsbro Strand 17, 19, 21 och 25 och slutligen Kungsholmsgatan 9, 11 och 13. Fastigheterna byggdes under åren 1934-1938 med HSB som byggherre och HSB:s grundare Sven Wallander som arkitekt. År 2003 lämnade föreningen HSB. Föreningen är mycket populär och välskött med bl.a. egen expedition på Kungsklippan 14 (tel. 08-650 27 12). Under 2012 har föreningen avyttrat flera kontorslokaler som bostadsrätter. Föreningen har ett fördelaktigt elabonnemang för alla medlemmar där föreningen köper in el och varje medlem debiteras efter konsumtion. Ingen planerad avgiftsförändring. Föreningen accepterar ej juridisk person som köpare. Delat ägande är ok dock minsta andel 25%. Energiprestanda: 194 kWh/m² och år. Mer info finns på föreningens utmärkta hemsida www.kungsklippan.se

Renoveringar:
– Alla lägenheter förseddes med nya elmätare 2013.
– Fasadrenovering 2008-2013.
– Trapphus och entréer målades 2008.
– Aluminiumportarna i entréerna ersattes med ekdörrar 2005.
– Nytt låssystem (nyckelbrickor) installerades 2003.
– Hissarna renoverades och hissmaskineriet byttes ut 2000-2002.
– Tak och terrasser reparerades 2000-2002. Kvarvarande terrasser åtgärdades i samband med fasadrenoveringen.
– De fyra tvättstugorna moderniserades mellan 2003 och 2009.
– Elsystemet moderniserades helt 1998-2001.
– Fönster och balkongdörrar byttes ut 1994.
– Avloppsstammar till lägenheterna byttes ut i slutet av 70-talet.

Uppvärmning: Fjärrvärme

Hushållsel ca 200:-/mån, gas ca 200:-/mån och hemförsäkring ca 150:-/mån.

Förening: Brf Kungsklippan

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem. Grundutbud ingår i månadsavgiften.

Internet: Bredband. Hastighet: 100 Mbit/s. Leverantör: Ownit. Obligatorisk avgift för bredbandet om 79:-/månad tillkommer.

Sammanställning: Härlig, möblerbar terrassliknande balkong om 8-9 kvm i högt, ljust och fritt frontläge mot vattnet med ljuvlig utsikt över Klara sjö, strandpromenaden och båtarna.

Suveränt läge vid Kungsbro Strand. I kvarteren finns ett rikt utbud av restauranger, små caféer och trendiga butiker som skapar en trevlig inramning kring boendet. Nära till parkmiljö och promenadavstånd till city. Kommunikationerna med tunnelbana och bussar är mycket bra med bland annat tunnelbaneuppgång längre ned på gatan. Du tar dig lätt till centralstationen med tåg, bussar och Arlandexpress. Fräscht och modernt parkeringshus finns i rådhuskvarteret. Kungsholmstorg, Norr Mälarstrand, Riddarfjärden och populära Smedsuddsbadet nås med kort promenad. Rådhuset ligger nedanför Kungsklippan och ytterligare några kvarter bort tar Kronobergsparken vid med dess lummiga och populära parkområden.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten.
Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.