Kungsholmen

Södra Agnegatan 24, 1tr

Perfekt planerad 3:a med balkong, takstuckatur och cirka 3,20 m. i takhöjd. Låg avgift och attraktivt läge på Kungsholmen i fastighet från 1880-talet!

Adress

Södra Agnegatan 24, 1tr

Rum

3

Slutpris

6 300 000 kr

Avgift

1 895 kr/mån

Boyta

62 kvmOm bostaden

Varmt välkommen till denna underbara trea om 62 kvm med balkong mot innergården. Den genomgående planlösningen i kombination med den generösa takhöjden ger hela bostaden ljus och rymd. Bostaden har den äldre charmen bevarad med bl.a. takstuckatur, takrosett, höga golvsocklar, trägolv, pardörrar och fönster med speglar. Lägenheten är ytterst välplanerad med stort sällskapsvänligt vardagsrum med två fönster mot Södra Agnegatan. Trevligt kök med utgång till balkongen och rymligt badrum med tvättmaskin. Det finns två väldisponerade sovrum samt goda förvaringsutrymmen med flera platsbyggda garderober. Förutom värme och vatten ingår även basutbud kabel-tv samt fiberbredband ca. 1 Gbit/s i avgiften. Mycket eftertraktad adress på lugn återvändsgata. Hiss finns med plats för barnvagn. Välkomna på visning!

– Trevlig entré med bra avhängningsmöjligheter.

– Stort vardagsrum med gott om plats för önskad möblering samt matbord för flera. Två fönster med speglar, takstuckatur, takrosett, höga golvsocklar och trägolv. I vardagsrummet är det cirka 3,20 meter i takhöjd. Ingång till ”master bedroom” via pardörrar.

– Rymligt ”master bedroom” med plats för dubbelsäng, sängbord samt extra byrå eller garderob om så önskas. Bra förvaring i form av platsbyggda garderober samt överskåp ovan dörren. Trägolv och fönster med speglar.

– Sovrum 2 disponeras med fördel som barnrum, gästrum eller arbetsrum. Fönster med speglar och djupa nischer som vetter mot innergården. Här finns även tre garderober. Trägolv.

– Trivsamt kök med utgång till balkongen. Plats för mindre matbord. Köket är utrustat med spishäll, ugn, fläkt, kyl och frys. Bra arbetsyta med bänkskivor i laminat och rostfritt samt goda förvaringsutrymmen.

– Underbar balkong som vetter i öster mot föreningens innergård. Sol på balkongen sommartid mellan cirka klockan 9 – 13 enligt säljarna. Gott om plats för bord, stolar och växter. Här trivs man!

– Badrum utrustat med tvättmaskin, dusch, handdukstork, handfat, skåp, spegel och wc.

Pris: 5 450 000 kr

Månadsavgift: 1 895 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv (analogt basutbud) och fiberbredband. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 25 kronor/månad för balkongavgift.

Andel i föreningen: 1,99189 %

Byggår: 1884-86

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 210 (1102)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 1.

Energiförbrukning: 160 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Det finns ett källarförråd. Det finns en gemensam tvättstuga som nås från innergården i markplan utrustad med 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel, barnvagnsförråd som nås från innergården, soprum, cykelställ samt en innergård med sommarmöblering.

Bostadsrättsföreningen Valnöten 11 förvärvade fastigheten år 2000 med adresserna Södra Agnegatan 24 samt Hantverkargatan 30 och 32. I fastigheten finns 42 lägenheter med bostadsrätt, 1 lägenhet med hyresrätt (dold framtida tillgång) samt 8 lokaler för kommersiella hyresgäster. Total lägenhetsyta är 3178 kvm och lokalyta 936 kvm. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och accepterar inte juridisk person som köpare. Delat ägande är ok, minsta ägarande är 10%. Föreningen äger marken. Överlåtelseavgift betalas av säljaren och pantsättningsavgift av köparen. Föreningen sänkte avgifterna vid halvårsskiftet 2015 med 25%. Föreningen håller på med en stor trapphusrenovering där bl.a. alla golv läggs om så de blir mer tidsenliga, allt målas om, ny armatur, digitala postboxar, hissarna byts ut (klart i 24:an). Mer information finns i bifogad årsredovisning samt på föreningens utmärkta hemsida www.brfvalnoten11.se

Utförda investeringar och underhållsarbeten:
1995 – Rörstambyte. Elstambyte. Renovering av trapphusen. Ommålning av taket. Nya entrédörrar (Södra Agnegatan 24). Installation av fjärrvärme. Energi- och ljudisolerandefönster, delvis. Omputsing av fasad utfördes 1995, 2010 och 2011.
2003 – 2006 – Nya balkonger.
2008 – Renovering av fönster.
2012 – 2013 – Injustering av värmesystemet med pumpbyte.
2015 – Installation av fiber för bredband. Iordningställande av styrelserum. Renovering av tvättstuga/soprum och hantverkar-wc. Rensning av stammar och avlopp genomfördes i alla lägenheter i januari och februari.

Förening: Brf Valnöten 11

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Analogt basutbud ingår i månadsavgiften.

Internet: Fiberbredband. Leverantör: Ownit. Ca 1 Gbit/s upp- och nedströms ingår i månadsavgiften.

Sammanställning: Underbar balkong som vetter i öster mot föreningens innergård. Sol sommartid mellan cirka klockan 9 – 13 enligt säljarna. Plats för bord, stolar och växter.

Boarea 62 kvm enligt säljarens mätbevis SS21054:2009 utfärdat 2016-08-17, enligt bostadsrättsföreningens info är boarean 61 kvm.

Säljarna har lämnat uppgift om att driftskostnaderna i form av hushållsel är ca 375 kr/mån och hemförsäkring är ca 500 kr/mån.

Utmärkt läge på Kungsholmen, precis intill Kungsholmstorg, med närhet till all tänkbar service. Gångavstånd till Västermalmsgallerian med stort utbud av butiker och restauranger. Ett flertal trevliga caféer, restauranger, apotek, banker och matbutiker finns i området. I närheten finns även populära promenad- och joggingstråk längs Norr mälarstrand samt även Kungsholms strand med sina vackra strandpromenader. Vid Norr Mälarstrand finns även flera mycket trevliga uteserveringar sommartid. I närhet finns även Kronobergsparken och lite längre bort finner du Rålambshovsparken och Smedsuddsbadet. För den sportintresserade finns flertalet gym, bl.a. nya SATS Fridhemsplan och Friskis & Svettis. Oslagbara kommunikationer med tunnelbana, gröna och blå linjen, och flertalet innerstadsbussar.

Information om budgivning och undersökningsplikt:
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se. Enligt lag råder fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt innan kontraktskrivning. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig och regler för uppmätning kan ha ändrats sedan aktuell uppmätning utfördes. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före kontraktskrivningen. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köparen är införstådd med att det i fall en eller flera alternativa planlösningar presenteras/diskuteras/distribuerats i samband med försäljningen är denna endast att betrakta som en idéskiss, d.v.s. den är på intet sätt sanktionerad hos aktuell bostadsrättsförening eller rent byggnadstekniskt och kan således ej ses som genomförbara utan köparens egna undersökning om dess möjlighet. Detta även om föreslagen planlösning redan existerar i annan lägenhet i fastigheten. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse innan köpet.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.