Kungsholmen

Kungsholms Strand 135 B, 3 tr

Arkitektritad våning med stilsäker design, läckra detaljer och magisk sjöutsikt. Boende i världsklass!

Adress

Kungsholms Strand 135 B, 3 tr

Rum

3

Slutpris

5 950 000 kr

Avgift

3 171 kr/mån

Boyta

101 kvmOm bostaden

Ni behöver varken flytta till London eller New York, här har ni ett drömboende som är helt unikt i sitt slag på Stockholms innerstadsmarknad. I den omtalade kulturfastigheten ”Tulohuset” vid Kungsholms Strand, finns denna arkitektritade och fantastiska studiovåning som byggts och färdigställts under 2010. Den är designad av HOS Arkitekterna (Heymowski Olson Strömholm) som bl a har ritat flera industrilägenheter i London. Stilfull, stram och tidlös design samsas med smarta och platsbyggda förvarings- och funktionslösningar, påkostade materialval och läckra inredningsdetaljer. Högt till tak, vita väggar och vitoljad askparkett, stora spröjsade originalfönster från 20-talet i fritt frontläge mot Karlbergskanalen ger rikliga ljusinsläpp och magisk utsikt över vattnet samt Vasastans stadssilhuett.

Planlösningen är suverän och mer eller mindre optimalt disponerad, men behåller samtidigt den genuina industrikänslan. Hall med platsbyggd dold förvaring. Två sovrum med glasväggar och anslutning till ”walk in closet”. Snyggt badrum i vitt och svart med både dusch och badkar. Öppna härliga sällskapsytor med stora fönster och hänförande utsikt. Rejält vardagsrum integreras med kök i stilrent vitt med strama linjer, bänkar i betongdesign och exklusiva maskiner såsom bl a kyl, frys och en vinkyl som rymmer ca 80 flaskor ”side by side”.

Vi vågar utlova att denna förstklassiga våning införlivar dina krav och önskemål på stil, klass, finess och inte minst….livskvalitet!

– Välkomnande hall med platsbyggd garderobsvägg. Hallen har gott rumssamband och leder till de båda sovrummen samt de främre sällskapsytorna.

– Två bra sovrum. Båda sovrummen ansluter till stor klädkammare, ”walk in closet”, som är generöst utrustad med skjutdörrsgarderober. Klädkammaren nås även från badrummet. Glasväggar bidrar till känslan av ljus och rymd. Till båda rummen finns mörkläggande och justerbara lamellgardiner monterade.

– Snyggt badrum i vit och svart design. Badrummet har både badkar som är extra djupt och en duschhörna med vikdörrar i glas, helkaklade väggar och klinkergolv med golvvärme, handfat på kommod med draglådor och infälld spegel ovan, handdukstork, toalett och spotlights i taket.

– Det stilrena och stramt linjära köket är medvetet konstruerat för den som uppskattar matlagning och stora middagssällskap. Här finns generösa arbetsytor med bänkskivor och stänkskydd i betongdesign, gott om skåp i dubbla rader ända upp till tak, exklusiva maskiner från Electrolux (2010) såsom fullstor kyl, frys och en vinkyl med två temperaturzoner och utrymme för ca 80 flaskor ”side by side”, spis med kermaikhäll och dubbla ugnar samt inbyggd diskmaksin (annat fabrikat). Spröjsat fönster i fritt frontläge och utsikt över Karlbergskanalen.

– Köket öppnar mot vardagsrummet och ger härliga och luftiga sällskapsytor med stora fönster, fritt frontläge och utsikt över Karlbergskanalen. Vardagsrummet har plats för stor soffmöbel och en platsbyggd hylla/TV-möbel.

Pris: 5 950 000 kr

Månadsavgift: 3 171 kr

Andel i föreningen: 2,91760 %

Byggår: 1928

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns en nyrenoverad tvättstuga i samma våningsplan som lägenheten med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Till lägenheten finns ett källarförråd. Barnvagnsrum. Gemensam innergård med planteringar, trädgårdsmöbler samt grill får nyttjas av medlemmarna.

Renoveringar: Byte av V/A-stammar 1970, 2008 och 2011. Elstambyte 1970 och 2012. Nyinstallation av hiss 1980 och 2010. Omläggning av tak 2007 och 2010-2011. Nytt fläktrum 2010. Renovering av trapphus 2012. Renovering av entrén till Kungsholms Strand 2011-2012. Fönster mot Fridhemsgatan 2008. Balkonger 2008. Tvättstugan (i samma våningsplan som lägenheten) 2009. Under 2010 byggdes 7 nya lägenheter på våningsplanen 9 och 10. Föreningen planerar utvändig målning av fönster på Kungsholms Strand under 2013-2014. Enligt styrelsens beslut höjdes avgifterna per 2011-04-01 med 8 %. Styrelsen har diskuterat en avgiftshöjning om 3% – 8% under 2013.

Lägenhetsnummer: 304 (1201)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 8.

Parkering/Bilplats: Garage finns på plan 3 och 4 och går att hyra för 1.600:-/månad och plats. Till garageplatserna är det separat kö. I övrigt gäller boendeparkering på gatan.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Bojen 14 förvärvade fastigheten med adress Kungsholms Strand 135 och Fridhemsgatan 55 år 2005. Föreningen består av 45 lägenheter med bostadsrätt, en lägenhet samt en lokal med hyresrätt.

Förening: Brf Bojen 14

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem.

Härligt idylliskt läge på Kungsholmen, invid Kungsholms Strand och den glittrande Karlbergskanalen. Här avnjuts maritim miljö med promenad- och joggingstråk längs stranden, båtliv och härlig utsikt mot Karlbergs Slott. Kommunikationerna är utmärkta med T-bana (blå linje) och flertalet innerstadsbussar, några minuters promenadavstånd till Fridhemsplan med Västermalmsgallerian och dess utbud av butiker. Restauranger, caféer, krogar finns det gott om, gym, mataffärer och banker m.m.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.