Kristinebergs Strand

Kristinebergs Strand 33

Fantastisk, ljus och unik hörnvåning i toppskick med frontläge och fantastisk sjöutsikt över Mälaren. Välkomna!

Adress

Kristinebergs Strand 33

Rum

3

Slutpris

6 500 000 kr

Avgift

4 245 kr/mån

Boyta

79 kvmOm bostaden

Välkommen till härligt rofyllda Kristinebergs Strand och möjligheten att förvärva ett drömboende vid Mälaren! Utsökt hörnlägenhet i toppskick med suverän planlösning, rikligt ljusinsläpp, öppna sällskapsytor samt strålande fri utsikt mot Ulvsundasjön.

Härlig hörnlägenhet med ett enastående läge, läckra detaljer och en suveränt disponerad planlösning. Här finns öppna sällskapsytor mellan stilrent kök och vardagsrum med makalös utsikt från franskt balkongfönster, fönster och två rundade ”båtfönster” över Ulvsundasjön. Härifrån är det endast ett fåtal meter till kajkanten, utmärkt för den badsugne och att avnjuta den magiska solnedgången! Två rofyllda sovrum, varav ett föräldrasovrum med plats för dubbelsäng och ett barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum. Fräscht helkaklat badrum och hall med plats för ytterkläder och skor. Lägenheten har på senare tid smakfullt renoverats med genomgående ljus färgsättning, vita snickerier och vitmålade trägolv.

Varmt välkommen till soliga och härliga Kristinbergs Strand, att likna Stockholms nya riviera med stans häftigaste sjöläge vid Mälaren! Här lever du i unik, maritim och rofylld boendemiljö med grönskande parker, strandpromenad, bad- och båtbryggor, sjökrogar m.m.

Välskött bostadsrättsförening med god ekonomi. Fr o m 1 april 2017 så sänkte föreningen avgifterna med 3 %.

– Välkomnande hall med plats för avhängning och skor, samt rejäl förvaring i garderob och klädkammare. Genomgående vitmålade trägolv, vitmålade väggar samt tak.

– Härligt öppna sällskapsytor mellan vardagsrum och kök. Hörnvardagsrummet har ett franskt balkongfönster och ”båtfönster” med makalös utsikt över Mälaren med bad- och båtbryggor i förgrunden. Plats för önskad möblering med soffgrupp, tv-möbel och middagsbord.

– Välutrustat kök i stilrent utförande och mycket socialt disponerat med köksö, gott om förvaring i skåp och draglådor samt komplett maskinell utrustning i rostfritt utförande i form av varmluftsugn, micro, induktionshäll, fläkt, integrerad diskmaskin samt kyl och frys. Även här finns ett rundat ”båtfönster” med utsikt över vattnet.

– Två utmärkta sovrum, varav ett föräldrasovrum med plats för dubbelsäng och ett barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum.

– Stort toppfräscht badrum med helkaklade väggar, klinkergolv med golvvärme, dusch, vägghängd toalett, handfat, samt egen tvättsektion med tvättmaskin, skåp och bänk ovanför.

Pris: 0 kr

Månadsavgift: 4 245 kr
Driftskostnader tillkommer om ca 250-300 kr/månad för hushållsel och ca 100-150 kr/månad för hemförsäkring.

Andel i föreningen: 1,19308 %

Byggår: 1998

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 802

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 0,5.

Allmänt om föreningen: Brf Mälarstrand 1 består av 82 bostadsrättslägenheter. Föreningens fastighet består av ägd mark om 4.003 kvm bebyggd med tre bostadshus (Kristinebergs Strand 31, 33 och 35) med en total boyta på 6.565 kvm.

Föreningens ekonomi är mycket god med oförändrade månadsavgifter sedan fastighetens uppförande 1998. Dock sänkte föreningen avgifterna med 3 % fr o m 1 april 2017. Dessutom har det varit avgiftsfritt i januari vissa år som exempelvis 2016, 2017 och 2018. Inga planerade avgiftsförändringar finns för övrigt.

Föreningen har under årens lopp haft en stabil och bra amorteringstakt på sina lån. Per 2020-12-31 uppgick skuldsättningsgraden till 8.327:-/kvm/boyta. De likvida medlen uppgick till ca 1.300.000:-.

Föreningens fastighet (Kräftan 6) ingår i en gemensamhetsanläggning som omfattar markytor, kör-, gång- och cykelvägar, ledningar och anordningar för spill- och dagvatten samt grovsoprum inom Kräftan 9. För mer info, se www.brfmalarstrand1.se.

22 garageplatser och 10 parkeringsplatser finns i föreningen. Garage, kajplats och carport går att hyra för 1.175-1.800 kr/mån beroende på platstyp och storlek. Avgifter för parkeringsplatser gäller från och med 2019-10-01.

Hyra per månad för garageplats är beroende av platsens storlek:

Kajplats nr. 1-8 1175:-
Carportplats nr. 6-7 1220:-
Garageplats nr. 27-30 1220:-
Garageplats nr. 16-19, 21-26, 33-34, 36-37 1275:-
Garageplats nr. 35 1433:-
Garageplats nr. 20 1643:-
Garageplats nr. 31-32 1800:-

Till garaget och p-platserna är det separat kö.

Det finns ett gallerförsett källarförråd innanför ståldörr. Källaren och förrådet nås enkelt direkt via hiss från våningsplanet. Det finns tvättstuga i markplan, cykelförråd, barnvagnsrum, en väl tilltaget och bokningsbar bastu i 31:an och gästlägenhet med tre bäddar och ett badrum i 33:an som kan hyras för 250:-/dygn. Dessutom finns ett hobbyrum och ett grovsoprum (delas med Olof Dalins väg 20). Intill fastigheten finns även en trädgårdslik innergård med sittmöbler.

Föreningen har ett nyckelsystem som innebär att man med samma nyckel (smart nyckel med chip) når föreningens olika dörrar. Det går även att ansluta så att samma nyckel även gäller till lägenhetsdörren. På så vis kan man få en nyckel till allt. Systemet är från låsföretaget Aptus. Detta är även kopplat till ett digitalt system där man enkelt bokar gästlägenhet, tvättstuga och bastu som görs via app eller informationstavla vid entrén.

Boende i föreningen har förtur till båtplatserna som ligger i direkt anslutning till boendet. Har du båt är Mälarstrands Båtklubb belägen precis utanför porten. Båtklubben är helt självständig i förhållandet till de fyra bostadsrättsföreningarna inom området. I båtklubbens stadgar står det dock att medlemmarna skall i första hand komma ifrån föreningarna Brf Mälarstrand 1, 2, 3 och Brf Kräftan 1620. Hamnen har 40 platser.

Renoveringar i fastigheten:
2015: Torkskåp.
2016: Låssystem.
2017: Målning av bänkar, VVC-pump och expansionskärl, låssystem och postboxar.
2018: Målning av tvättstugor, torktumlare i 35:an.
2019: Stamspolning.
2020: Renovering av pelarna, upprustning av brandluckor och byte av takstosar.

Föreningen avsätter ca 80:-/kvm/bostadsyta till yttre reparationsfond.

Förening: Brf Mälarstrand 1

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 82

TV: Kabel-TV via Com Hem (grundutbud ingår i avgiften).

Internet: Bredband via Com Hem. Det är även indraget TV och fiberbredband från Telia.

Sammanställning: Fransk balkong..

Attraktivt och eftersökt läge på idylliska Kristinebergs Strand i direkt anslutning till nybyggda Hornsbergs Strand och dess båthamn med bad- och båtbryggor samt vy över den glittrande Ulvsundasjön. Gångavstånd till bussar (nr 50, 61, 59) och T-bana Kristineberg (grön linje), Stadshagen (blå linje). Möjlighet att hyra båtplats vid Mälarstrands Båtklubb. Vid intresse att anskaffa eller hyra båtplats, vänligen kontakta föreningen för mer information eller gå in på www.malarstrand1.se. OBS! Boende i föreningen har förtur till platserna.

Spännande, expansivt och vackert område med nya Hornsbergs Strand. Fantastisk strandpromenad, Kristinebergs strandpark och diverse service. I området finns flera mataffärer och i Lindhagensgallerian hittar du ICA Maxi, Systembolaget, Apotek och flera andra affärer och restauranger. Det finns låg-, mellan- och högstadieskola, dagis samt härligt klippbad i Fredhäll.

Till området hör också en stor lekpark med plaskdamm, rutschkanor, gungor, bordtennisbord och klätterredskap. En bit bort ligger tennishallen, en skateboardbana och fotbollsplan med konstgräs som är upplyst på kvällarna.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.