Hammarby Sjöstad

Pollargatan 15, 6 tr

Fantastisk hörnvåning, högst upp i huset med stor och solig balkong. Fritt frontläge och storslagen utsikt över Hammarby sjö. Garage i huset.

Adress

Pollargatan 15, 6 tr

Rum

3

Slutpris

7 500 000 kr

Avgift

4 574 kr/mån

Boyta

86,5 kvmOm bostaden

Äntligen är en av de mest sällsynta och omåttligt efterlängtade bostäderna till salu i Hammarby Sjöstad. En hörntrea, högst upp i huset på 6 tr, med stor balkong i väster med sol från lunchtid till solnedgång samt oemotståndligt fritt frontläge mot vattnet. Sjöutsikten från balkongen över Hammarby sjö och utloppet mot havet, båtarna, strandpromenaden och kajen nedanför samt Södermalms stadssilhuett i bakgrunden är extraordinär och storslaget vacker.

I denna västervända lägenhet känns ljuset och vattnet alltid närvarande. Den är utmärkta och ytterst tillgängliga planlösningen är suverän med fönster i två väderstreck. Här finns härliga och öppna sällskapsytor längst fram i lägenheten, närmast vattnet och kajkanten, såsom ett stort stort och välutrustat kök med matplats och ett vardagsrum med utgång till balkongen. Balkongen ger ett soldränkt ”uterum” på första parkett med utsikt över det sprudlande sjölivet.

Två praktiska sovrum, separat belägna på var sida av lägenheten, varav ett ”master bedroom” med plats för dubbelsäng och förvaring samt ett mindre barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum. Hall med plats för ytterkläder, skor och bra förvaring i garderober. Toppfräscht badrum med dusch, WC, tvättmaskin och torktumlare ”side by side” och bra förvaring.

Det här är en bostad som är sällan återkommande på marknaden, ett sant drömboende för både barnfamiljen och villasäljaren. Pollargatan 15 är unikt belägen, längst ut på kajen med ett av Stockholms häftigaste sjölägen.

Pris: 7 950 000 kr

Månadsavgift: 4 574 kr
Utöver månadsavgiften tillkommer en obligatorisk avgift på 250 kr/mån för kabel-TV, bredband och IP-telefoni.

Andel i föreningen: 1,55000 %

Byggår: 2011

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns källarförråd. I anslutning till varje trapphus finns utrymme för barnvagnar och rullstolar, cyklar kan förvaras i källaren. Välutrustad tvättstuga finns i trapphus 1 samt även gemensamhetslokal/styrelserum och övernattningslägenhet om 46 kvm som går att hyra för 250 kr per dygn. I övernattningslägenheten finns 3 sängar, tillgång till dusch och toalett, spis och kyl/frys.

Lägenhetsnummer: 173 (1503)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 6 av 6.

Energiförbrukning: 79 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Brf Sjöstadskajen disponerar 30 st garageplatser till en kostnad om 1.700:-/mån och plats. Till dessa platser är det separat kö. Dessutom finns två st handikappanpassade platser. Avseende bilplats – kontakta Malin Angseryd på SBC, tel 08-775 72 33.

Allmänt om föreningen: Brf Sjöstadskajen består av 65 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt en hyreslokal. Föreningen har även 30 bilplatser som går att hyra för 1700 kr/mån. Till dessa är det seperat kö. Nyproducerade hus som färdigställdes under våren 2011 och består av flerbostadshus med 4-6 våningar. Byggherre var JM AB. Husen är lågenergihus. Inga planerade avgiftsförändringar. Tomträtt. För mer info, se http://www.sjostadskajen.se/.

Kommande renoveringar:
2016: OVK besiktning.
2018; Ytbehandling av trädörrar.
2020: Stamspolning.

Driftskostnader:
Hushållsel ca 300-350:-/mån och hemförsäkring ca 200-250:-/mån.
Utöver månadsavgiften tillkommer en obligatorisk avgift på 250:-/mån för varmvatten.

Förening: Brf Sjöstadskajen

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: I obligatorisk avgift om 250:- ingår Telia Triple Play som består av: – Bredband – 250 Mbit/s – IP-telefoni, dvs ingen fast avgift ska tas ut i tillägg. – TV kanaler, som för tillfället är SVT 1, SVT 2, SVT 1 HD, SVT 2 HD, SVT 24, Barnkanalen, Kunskapskanalen TV 3, TV 4, Kanal 5, TV 6, Sjuan, TNT, TV 8, Kanal 9, Kanal 9 HD, TV10, Kanal 11, TV12, TV 4 Film, Eurosport, Discovery Channel, Axess TV, MTV, Viasat 14.

Sammanställning: Stor, soldränkt balkong med sol från lunch till solnedgång. Den har fritt frontläge och storslagen utsikt över Hammarby sjö med Södermalms vackra stadssilhuett i bakgrunden.

Exklusivt boende i marin miljö, endast ett stenkast från hjärtat av Södermalm. Hammarby Sjöstad har innerstadens alla fördelar med bra kommunikationer, all tänkbar service och nöjen. Här finns ett fyrtiotal restauranger, vinotek, Systembolag, konditorier, välsorterade mataffärer, ett flertal butiker, skönhetssalonger och frisörer. Därtill finns fina parker, ett stort antal träningsanläggningar, bl a Actic och SATS. Promenadbryggor längs vattnet, vassområde med rikt fågelliv utanför huset. Sjöstaden Kajak driver verksamhet med uthyrning och kurser i Sjöstaden.

Området erbjuder goda kommunikationer med tvärbanan som går mellan Hammarby Sjöstad och ända bort till Solna Centrum via Alvik, Gullmarsplan och Liljeholmen samt busslinjerna 71 (Slussen), 74 (Södra station) och 96 (nattbuss). Den avgiftsfria färjan Lotten går till Barnängen på Södermalm där buss 2, 55, 66 och 76 stannar. Sommartid går även båttrafik mellan Hammarby Sjöstad och Nybrokajen. I området finns flera olika bilpoolföretag. Mer info på www.citycarclub.se, www.sunfleet.com el www.bilpoolen.nu

I området ligger Ekbacken med ett av de finaste ekskogsbestånden i Stockholm. Här finns även en stor lekplats för barn i alla åldrar. I närområdet finns ett stort utbud av motionsanläggningar för inomhus- och utomhusaktiviteter. De närliggande strövområdena och Nackareservatet inbjuder till möjligheter såsom utflykter, bad, joggingturer, cykling och, på vintern, längdskidåkning. Hammarbybacken ger möjlighet till utförsåkning för vuxna och barn vintertid, med after-ski på kvarterskrogen Göteborg.

I området finns kommunala och privata förskolor och skolor, lekplatser, bibliotek, kapell samt badplats inom promenadavstånd vid Sickla Sjö. För den shoppingsugne finns Sickla köpkvarter (www.sickla.se) med ett stort utbud av affärer, restauranger och Dieselverkstaden (www.dieselverkstaden.se). Dessutom kan man med färjan M/S Emelie enkelt ta sig in till centrala Stockholm (Nybrokajen) eller Djurgården (Gröna Lund). Med den avgiftsfria färjan Lotten når du enkelt Södermalm med dess nöjesutbud och puls.

Flertalet matbutiker och diverse finns såsom Stor Coop-butik, Lidl, ICA Supermarket, Magnus Johansson Bageri, Konditori och Systembolaget Nya Carnegiebryggeriet slagit upp portarna i Hammarby Sjöstad. Det är både bryggeri och restaurang. Det kommer att arrangeras ölskola med ölprovningar framöver.

Kommunala och privata förskolor och skolor finns, lekplatser, bibliotek samt badplats inom promenadavstånd vid Sickla sjö.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.