Gröndal

Grenljusbacken 26, 8 tr

Trivsam trea med underbar utsikt och suverän planlösning!

Adress

Grenljusbacken 26, 8 tr

Rum

3

Slutpris

2 500 000 kr

Avgift

3 049 kr/mån

Boyta

74,5 kvmOm bostaden

Varmt välkomna till denna optimalt planerade trea om 74,5 kvm. Lägenheten är belägen på 8 tr med underbar utsikt. Ljust och lättmöblerat vardagsrum, två trivsamma sovrum och ett trevligt kök. Balkong med sol från eftermiddag till solnedgång. Mycket bra förvaringsmöjligheter i två klädkammare. Trivsamt och barnvänligt område med närhet till sjön Trekanten för bad och fiske, joggingbanor samt parker med lek och picknickbord. Ca 5 min till Liljeholmens centrum med galleria, T-bana och Tvärbanan.

– Välkomnande hall med avhängningsmöjligheter samt mycket bra förvaring i form av två anslutande klädkammare. Vinylplattor i original och väggar i ljus ton.

– Ljust och mycket trivsamt vardagsrum med plats för såväl matbord som soffa. Parkettgolv och väggar i vit ton.

– Trevligt kök med köksinredning i original. Plats för matbord för 4-6 personer. Utrustat med kyl/frys, diskmaskin, spis samt ovansittande spisfläkt. Samtliga vitvaror är från 2010. Mörkt marmoleumgolv och snygg fondvägg.

– Trivsamt sovrum med plats för dubbelsäng samt förvaringsdel alt arbetshörna om så önskas. Utgång till balkong med sol från eftermiddag till solnedgång och underbar utsikt. Parkettgolv.

– Sovrum 2 passar perfekt som barnrum alt arbetsrum. Snygg fondvägg och övriga väggar i vitt. Parkettgolv.

– Rymligt badrum med badkar och tvättmaskin (2010).

Pris: 0 kr

Månadsavgift: 3 049 kr

Andel i föreningen: 0,32450 %

Byggår: 1961

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett mindre källarförråd. Det finns cykelförråd, festlokal, samlingslokal och tvättstuga med torkrum.

Renoveringar: Exempel på renoveringar som gjorts under 2009: Tvätt av tegelsocklar & husgavel och balkongfronter, Ny kallvattenservis, Stamrenovering 3 lägenheter Ny barriär vid P-platser, Sopsuganläggning Kommande renoveringar: Underhåll av tak på alla hus 2010 Energigenomgång 2010 – 1012 Ombyggnad av lediga lokaler 2010 – 1011 Nyinstallation av hiss 2011-2013 Rörstambyte 2011-2016 Omputsning av fasad på låghusen 2017 Byte av elstigare m.m 2018 Stamrenovering: För närvarande pågår stamrenovering (relining) vilket beräknas pågå i 70 v. Föreningen arbetar med en kollektiv upphandling för badrumsrenovering som beräknas blir klar under hösten, men enligt föreningen behöver man dock inte vänta på denna om man vill sätta igång tidigare. Den som önskar renovera badrummet bekostar detta själv.

Lägenhetsnummer: 248

Hiss: Ja

Våning: 8

Antal våningar: 10

Parkering/Bilplats: 40 garageplatser. Går att hyra för 425 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö. 60 parkeringsplatser. Går att hyra för 312 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö. Kötiderna för parkerings- och garageplats är långa. Det finns möjlighet att köpa ett P-märke för 250:-/år vilken gör att man får parkera på ett begränsat antal platser på gatan (30 st) detta är dock inte fasta platser utan samtliga med P-märke kan parkera på dessa platser.

Allmänt om föreningen: Fastigheterna bebyggdes 1959-1961 och består av 4 flerbostadshus i 3-5 och 12-13 våningar. Brf Sannadalsplatån är en stor förening med 325 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lägenhet och 14 lokaler med hyresrätt.

Fiberinstallation genomfördes 2010. För närvarande pågår stamrenovering i föreningen (relining). Föreningen planerar en energigenomgång troligtvis under hösten 2011 samt att bygga om en stor lokal till en mindre lokal samt 2 st gästlägenheter.

Månadsavgiften höjdes med 5% fr.o.m. 2011-07-01. Enligt föreningen kommer avgifterna höjas successivt med anledning av kommande investeringar med uppskattningsvis 3-7% per år de kommande 4-5 åren.

Förening: Brf Sannadalsplatån

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Obligatoriskt tillägg för kabel-tv om 80:-/mån tillkommer avgiften.

Internet: Bredband, fiber är installerat. Leverantör: Ownit. Obligatoriskt tillägg om 95:-/mån för bredband.

Sammanställning: Balkong med underbar utsikt och sol från eftermiddag till solnedgång.

Trevligt läge med ständig närhet till vatten och grönområden i form av Mörtviken, Vinterviken, Ormberget, Mälaren och Trekanten. Härlig småstadskänsla med närservice, matbutiker och restauranger i Gröndal och än bättre utbud i Liljeholmens centrum.

Goda kommunikationer med Tvärbanan, t-bana (Liljeholmen) och flertalet bussar.

Gröndal började utvecklas som en tidig arbetar- och fabriksförstad i samband med Västra stambanans utbyggnad förbi Liljeholmen på 1860-talet. Under 1940-talet blev stadsdelen känd genom de stjärnhus, ritade av arkitektfirman Backström och Reinius, som uppfördes av byggmästare Olle Engkvist.

Efter Västra Stambanan och Liljeholmens stations tillkomst på 1860-talet förändrades områdets karaktär och industrier började anläggas.
Från 1910-talet fram till 1950-talet fanns också en livlig varvsindustri för fritidsbåtar i Gröndal. 1926 blev Gröndal en stadsdel i Stockholms stad. Under 1940-talet genomfördes sanering av industrier och bristfälliga bostäder. När 1970-talet inleddes var emellertid industriernas tid i Gröndal förbi och området ersattes under 1980-talet med bostäder.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten.
Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.