Gärdet - Östermalm

Furusundsgatan 12, 6 tr

Fantastisk hörnlägenhet på sex trappor med magisk balkong i helt rätt solläge, panoramautsikt över Stockholms takåsar och en fungerande öppen spis.

Adress

Furusundsgatan 12, 6 tr

Rum

3

Slutpris

7 920 000 kr

Avgift

2 915 kr/mån

Boyta

72 kvmOm bostaden

Välkommen till en fantastisk hörnlägenhet med ett högt läge på sex trappor (hiss finns) i en välskött funkisfastighet från 1939. Lägenhetens 72 kvm är genomgående i gott skick och karaktäriseras av vackra tidstypiska detaljer, helt nyrenoverade ytskikt, perfekt planlösning och en magisk utsikt från samtliga rum.

Lägenhetens yteffektiva planlösning är bevarad från byggåret och erbjuder tre rum och kök med ett inbjudande vardagsrum med vacker nyslipad fiskbensparkett, fungerande öppen spis och en unik utsikt över himmel, takåsar och grönska. I fil med vardagsrummet nås det största sovrummet, beläget i ett vackert och ljust hörnläge med bra förvaring i två inbyggda garderober. Härifrån nås balkongen som måste upplevas på plats. Storslagen utsikt över Stockholm och i perfekt solläge! Det mindre sovrummet har samma fria utsikt som från övriga rum och bra förvaring i en inbyggd garderob.

Köket nås via en klassisk serveringsgång med perfekta förvaringslösningar och är fullt utrustat med moderna vitvaror. Badrum med badkar/dusch och gäst-WC med ingång från hallen.

Stambytt och mycket välskött bostadsrättsförening med en av de bästa ekonomierna på Gärdet. Lågt belånad. Belåningen per kvadratmeter i den senaste årsredovisningen var cirka 3.700 kr/kvm boyta, vilket möjliggör de låga månadsavgifterna till de boende. Föreningen har dessutom två hyresrätter kvar, vilket är ett mycket stort dolt kapital. Den ena hyresrätten kommer troligtvis att säljas i år, vilket kommer stärka ekonomin ytterligare.

Pris: 7 995 000 kr

Månadsavgift: 2 915 kr
inkl. värme, vatten. Obligatoriskt tillägg för bredband 78 kr/mån. Obligatoriskt tillägg för kabel-TV 48 kr/mån. Avgiften betalas kvartalsvis.

Andel i föreningen: 2,09200 %

EL: 400 kr/mån

Försäkring: 200 kr/mån

Total driftkostnad: 600 kr/mån

Personer i hushållet: 1

Byggår: 1938-1939

Uppvärmning: Fjärrvärme & bergvärme

Lägenhetsnummer: 64 (1602)

Hiss: Ja

Våning: 6

Antal våningar: 8

Energideklaration: Ej utförd

Allmänt om föreningen: Brf Karteschen nr 6 är en välskött och äkta bostadsrättsförening som bildades år 1937. Föreningen består av 52 bostadsrätter, 2 hyresrätter (dolt kapital) och 1 hyresrättslokal. De äger marken.

Föreningen har en mycket god ekonomi och är lågt belånade. Belåningen per kvadratmeter i den senaste årsredovisningen var cirka 3.700 kr/kvm boyta, vilket möjliggör de låga månadsavgifterna till de boende. Dessutom är de två återstående hyresrätterna ett mycket stort dolt kapital, där den ena hyresrätten troligtvis säljs i år. Det finns inga beslut om avgiftsförändringar.

Föreningen har de stora renoveringarna bakom sig enligt följande:

1995 – Byte av elstammar och införande av 3-fas-el till lägenheterna
1997 – Totalrenovering av hissmaskineri
2005 – Helrenovering av tvättstuga
2006 – Installation av ny fjärrvärmecentral och utbyte av termostaterna i lägenheterna.
2013 – Komplett stambyte och renovering av badrum
2016 – Omputsning av fasad och omgjutning av balkonger, renovering av fönster inklusive tätning och utvändig målning samt omläggning av nedre delen av yttertak
2020 – Installation av bergvärme
2021 – Byte av hisskorgar och mekanik
2021 – Översyn av parkanläggning inklusive trädplantering, installation av ny cykelparkering och installering av nya sopsorteringskärl

I dagsläget genomför föreningen en översyn av ventilationen som blivit försenad pga pandemin. Föreningen skall även renovera / byta ut vissa fönster, varav vardagsrummet i denna lägenhet är ett av dem som skall bytas ut. Detta planeras genomföras i september i år. Lyssna med ansvarig mäklare för mer information. Installation av säkerhetsdörrar planeras genomföras i början av 2023 och nya postfack vid entrén färdigställs precis nu. När säkerhetsdörrarna är på plats planeras en OVK.

TV och bredband levereras av Tele2. Obligatoriskt tillägg för bredband 78 kr/mån och obligatoriskt tillägg för kabel-TV 48 kr/mån. Avgiften och de obligatoriska tilläggen betalas kvartalsvis och månadsavgiften för denna lägenhet är således 3.041 kr/mån inkl. värme, vatten, basutbud TV samt bredband.

Föreningens medlemmar kan nyttja en gemensam tvättstuga, som är belägen på entréplan. Den är utrustad med 3 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp och 1 mangel. Det finns även ett grovsoprum med behållare för mindre grovsopor, tidningar, glödlampor och mindre elskrot. Cykelrum finns i källararen.

Föreningen har 7 parkeringsplatser, som går att hyra för 1.100 kr/mån. Det är för närvarande lång kö.

Läs gärna mer om föreningen på deras hemsida https://www.karteschen6.com/

Förening: Brf Karteschen nr 6

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 54

Antal lokaler: 1

Antal hyresrätter: 2

TV: Kabel-TV genom Tele2. Obligatoriskt tillägg 48 kr/mån för basutbudet.

Internet: Bredband genom Tele2. Obligatoriskt tillägg 78 kr/mån för 50 Mbit/s.

Sammanställning: Balkong i ett perfekt solläge med magisk utsikt över himmel & takåsar.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.