Gärdet

Olaus Petrigatan 12, 1 tr.

Härligt läge, öppen spis och solig balkong. Optimal planlösning!

Adress

Olaus Petrigatan 12, 1 tr.

Rum

3

Slutpris

4 600 000 kr

Avgift

4 169 kr/mån

Boyta

83 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän lägenhet med perfekt planlösning, fungerande öppen spis och solig balkong. Två sovrum, snyggt badrum, utmärkt kök och härligt vardagsrum. Toppläge på Gärdet vid lugn gata. Promenadavstånd till Karlaplan och Tessinparken.

– Välkomnande hall med plats för ytterkläder. Stor garderob till tak i bevarad äldre stil.

– Utmärkt kök med matplats för 4-6 personer. Kyl, frys, diskmaskin, micro samt värmeugn. Spis med glaskeramikhäll, ugn och fläkt. Infälld belysning via spotlights. Parkett.

– Snyggt, vitkaklat badrum med badkar, wc, tvättmaskin, handfat och handdukstork. Mosaik med värme på golvet.

– Två sovrum med parkettgolv och garderober.

– Härligt vardagsrum med parkettgolv, fungerande öppen spis och solig balkong. Lättmöblerat med naturlig plats för soffa, tv och stort matsalsbord.

– Balkong med bästa solläge, ute belysning och infravärme, trall samt plats för fyra stolar och bord.

Pris: 3 975 000 kr

Månadsavgift: 4 169 kr

Andel i föreningen: 3,08860 %

Byggår: 1953

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns källarförråd och tvättstuga.

Lägenhetsnummer: 1019

Hiss: Nej

Våning: 1

Antal våningar: 4

Parkering/Bilplats: Föreningen har 5 garageplatser för medlemmarna samt boendeparkering på gatan.

Allmänt om föreningen: Brf Ryttmästaren 13 registrerades den 11 november 1998, äger och förvaltar fastigheten på Olaus Petrigatan 10 och 12 sedan 15 december 2000. Fastigheten omfattar 45 bostadslägenheter varav 44 upplåts med bostadsrätt( 2 795 kvm) och 1 med hyresrätt (82 kvm). Ett flerfamiljshus i sten med 4 hela våningsplan, inredd vindsvåning, suterrängvåning med lägenheter och gemensamma utrymmen bl a tvättstuga, cykelrum samt källarvåning med lägenhetsförråd. Huset byggdes 1953 och tillbyggnad av vinds- och souterängvåningar skedde 1996.

EKONOMI
Se årsredovisning 2018.
Inga avgiftsändringar planerade 2019.

RENOVERINGAR
1996 Vindsvåning och del av suterrängvåning inredda med 8 lägenheter.
2003 Hissmaskin
2007 Stambyte
2007 Hissrenovering
2007 Balkongbyggnation
2010 Ytskiktsrenovering av tvättstuga
2012 Fönsterrenovering
2013 Byte av garagportar
2016 Ny nergrävd sopstation
2016 Nya maskiner till tvättstuga
2016 Installation av bergvärme
2017 Stamspolning
2018 har trapphusen målats om.

Föreningen har för närvarande ett gruppavtal med Ownit och CanalDigital avseende bredband (100 Mbit/s) och kabel-tv (ca 20 kanaler).
Avgiften för detta är endast 273 kr per månad och lägenhet.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstuga i källare med 2 tvättmaskiner, 1 tumlare, 1 torkskåp, 1 mangel. Torkrum och mangelrum med arbetsbord, mm. Lägenhetsförråd i källaren. Cykel och barnvagnsrum med ingång från gatan.

GARAGE
5 garageplatser med infart från östra gaveln på fastigheten. Garage går att hyra för 2200 kr/mån. Till garaget är det separat kö. För den som är mantalsskriven på adressen finns boendeparkering på gatan. Helger och kvällar parkerar man gratis på gatan. Är du intresserad av en garageplats kan du anmäla ditt intresse till styrelsen.

ÖVRIGT
I samband med överlåtelse skall säljaren betala en överlåtelseavgift motsvarande 2,5 procent av gällande basbelopp. Föreningen tar ut en avgift vid pantsättning av bostadsrättshavaren med ett belopp motsvarande 1 procent av gällande basbelopp.

KOMMUNIKATIONER, SERVICE OCH OMGIVNINGAR
Innerstadsbussar på Värtavägen(1:an), Erik Dahlbergsgatan (62:an)eller Valhallavägen(1:an, 4:an och 72:an). T-banan tar Du enklast till eller från hållplats Gärdet på Askrikegatan eller hållplats Karlaplan i Tessinparkens södra del.

Kort gångavstånd till Fältöversten med hela köpcentrumutbudet av livsmedelsaffärer, bank, apotek och småbutiker. I närområdet finns mindrre livsmedelsaffär samt restauranger, mm

En lugn del av Nedre Gärdet ovanför Valhallavägen intill populära och barnvänliga Tessinparken, med parkleken året runt öppet. Restaurangens parkservering under sommaren ger tillsammans med grönytor och bänkar plats för rofylld stund mitt i stan med blomprakt och svalkande fontän i blickfånget.

Ett kvarter bort öppnar Djurgårdens gräsytor upp sig med Kampementsbadet som kan erbjuda en bra avslutning på långpromenaden eller joggingrundan. Hela utbudet av museér och andra attraktioner gör denna del av Djurgården som en del av nationalsstadsparken till Stockholms mesta rekreationsområde. I närheten ligger även Stockholms Stadion, Ryttarstadion, Tennisstadion, GIH-badet samt Östermalms IP med skridskoåkning vintertid.

Förening: Ryttmästaren 13

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät.

Internet: Bredband.

Sammanställning: Balkong, läge sydväst.

Härligt attraktivt läge på Gärdet med närhet till natur- och strövområden såsom Djurgårdem, Lill-jansskogen och Tessinparken. Utmärkta kommunikationer i form av bussar och T-bana, promenadavstånd till Karlaplan och Fältöverstens shopping.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.