Gärdet

Hedinsgatan 13, 4 tr.

Drömboende vid Tessinparken. Två balkonger med bästa solläge och härlig parkvy. Världsklass.

Adress

Hedinsgatan 13, 4 tr.

Rum

3

Slutpris

5 500 000 kr

Avgift

3 667 kr/mån

Boyta

75 kvmOm bostaden

Här är funkisdrömmen utöver det vanliga. Från två soliga och södervända balkonger avnjuts frontläge mot Tessinparken och direktkontakt med dess grönskande kastanjeträd. I denna härliga hörnvåning, i representativ fastighet från 1935, ges generösa ljusinsläpp med parkutsikt från samtliga rum och kök. Lägenheten har under senare tid renoverats med varsam hand, stor respekt och är i ett fantastiskt bra skick. Klassisk funkis med härlig takhöjd, oljad ekparkett, öppen spis och pardörrar i glas.

Välskött fastighet och förening med mycket god ekonomi. Hushållsel ingår i månadsavgiften.

Det låter som en klyscha, men denna lägenhet måste ses och upplevas!

Hall
– Välkomnande, rymlig hall; tre garderober med överskåp, utrymme för avhängning av ytterkläder och smart extraförvaring bakom en garderobsdörr. Tidstypiskt golv av grön Kolmårdsmarmor.

Toalett
– I anslutning till hallen finns en toalett med handfat och wc. Klinker på golv och kakel upp till tak med infälld spegel och spotlights.

Kök
– Snyggt, rymligt och ljust kök med matplats för många. Oljad och vaxad ekparkett. Induktionshäll och kolfilterfläkt. Integrerad kyl, frys och diskmaskin. Varmluftsugn och micro. Gott om skåp och bra arbetsytor med inbyggda spotlights som bänkbelysning. Infälld belysning via spotlights i taket. Inbyggd bokhylla med förvaring i sidan och ett separat städskåp. Utgång till en av balkongerna (söderläge). Denna balkong i syd har oljad trätrall och markis.

Vardagsrum
– Vackra pardörrar leder in till ett ljust, lättmöblerat vardagsrum med ekparkett, inbyggd bokhylla och fungerande öppen spis. Utgång till stor, solig hörnbalkong i syd/öst läge med grönskande vy mot Tessinparken. Balkongen har en oljad platsbyggd trätrall.

Sovrum 1
– Rymligt sovrum med generöst ljusinsläpp i syd och plats för dubbelsäng. Inbyggd bokhylla med praktiska förvaringsfack för väckarklocka/böcker. Ekparkett och två inbyggda garderober med skjutdörrar. Hedinsgatan är en tyst och lugn gata där man med glädje kan sova med öppet fönster.

Sovrum 2
– Sovrum/arbetsrum med stort ljusinsläpp och ekparkett. Plats för 90 cm säng.

Badrum
– Badrum med dusch, helkaklade väggar och klinker på golv. Kommod med infällt handfat och mycket förvaring. Handdukstork, tvättmaskin och torktumlare.

Pris: 5 450 000 kr

Månadsavgift: 3 667 kr

Andel i föreningen: 2,68049 %

Byggår: 1935

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Rymlig tvättstuga med två stora tvättmaskiner, torktumlare och ett rejält torkskåp samt mangel. Ett vindsförråd tillhör lägenheten.

Lägenhetsnummer: 1402

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4 av 8.

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gata. För mer info se www.stockholm.se/parkering

Allmänt om föreningen: Föreningen består av 48 lägenheter (varav samtliga upplåtes med bostadsrätt) och tre affärslokaler. För mer info se även föreningens hemsida; www.hedinsgatan13.se samt bifogad årsredovisning.
– V/A stammar byttes år 2000.
– Elstigar byttes år 2000.
– Tvättstugan renoverades år 2000. Nya tvättmaskiner införskaffades år 2007 och 2008, torktumlare 2011.
– Taket och fasaden har delvis renoverats år 2000 resp år 2003.
– Fönsterrenovering genomförd 2005.
– Returpappers kärl installeras på förenings tomt mot Sandelgatan. 2006.
– Trapphusrenovering genomförd 2006.
– Rökkanalerna till eldstäder renoveras 2006.
– Fastigheten har uppgraderats till hipnetstandard, Com Hem är husets leverantör.
– Hissen renoveras under 2007.
– Extra förråd byggs på vinden 2008.
– Undercentral byggs under 2009.
– Ny torktumlare till tvättstugan 2009.
– Husets ventilation åtgärdas, kanaler filmas och rensas samt montering av nya frånluftsdon. Rengöring av befintliga tilluftsventiler. 2009.
– Radiatorventiler byts ut och kalibreras 2011.
– Brandskyddskontroll utfördes 2012.
– Takrenovering 2013.

Föreningen har beslutat att höja avgiften med 8 % fr o m 1/1-2014 (p g a takrenoveringen som gjordes 2013). Den nya månadsavgiften är 3.458:-.

Förening: Brf Reveljen 10

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem, hipnetstandard.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem, hipnetstandard.

Sammanställning: Uteplats 1: Balkong, ca 10 kvm, läge sydost. Uteplats 2: Balkong, ca 4 kvm, läge söder.

Synnerligen eftersökt och attraktivt läge vid Tessinparken! Här lever du i rofylld boendemiljö med närhet till Karlaplan och Fältöversten, med all tänkbar och nödvändig service såsom mataffärer (Sabis och ICA), klädbutiker, caféer, restauranger, systembolag m.m. Kommunikationerna är goda med T-bana Karlaplan och flertalet innerstadsbussar. Med kort promenad nås Djurgårdsbron, Djurgårdens härliga rekreationsområden, elljusspår och Kampementsbadet. Välkommen till Hedinsgatan!

Gärdets historia
Östermalm och Gärdet kallades fram till 1885 Ladugårdslandet. Det namnet härrör sig till den Kungsladugård som under början av 1400-talet anlades på Välda bys marker vilket är den nuvarande Nobelparken vid Djurgårdsbron.
Gärdet användes från 1672 som militärt övningsfält framför allt under kung Karl XIV Johans tid, då även Borgen byggdes. Stadsdelen var från början en del av Kronans mark och 1928 slöts det s.k. ”Gärdesavtalet” mellan staten och staden. Det ledde till att en stor del av området uppläts för bostadsbebyggelse. Efter en stadsplanetävling 1928-29 lanserades det nya området på Stockholmsutställningen 1930. Ett drygt hundratal byggmästare och ett 60-tal arkitekter arbetade med utformningen av den nya luftiga funkisbebyggelsen. Husen utmed Tessinparken byggdes mellan åren 1932 och 1937. ”Gärdesstaden” eller ”Solstaden”, vars centrum är Tessinparken, invigdes 1939. Flera av 1930-talets samtida funktionalister ansåg stadsdelen vara alltför monumental och överexploaterad. Huset i kvarteret Reveljen 10 uppfördes 1934 efter ritningar av arkitekten Sture Frölén tillsammans med byggherren Nils Diedrichs och byggmästaren Bror Bennström. Gatorna är uppkallade efter greven och fältmarskalken Johan August Sandels (1764 –
1831) och politikern och publicisten Adolf Hedin (1834 – 1905). Hedin, som var liberal, talade bland annat för allmän rösträtt och svensk neutralitet.
Ladugårdsgärdet ingår sedan 1995 i Ekoparken. Större delen av stadsdelen ingår också i Nationalstadsparken. Gärdet räknas numera som en av Europas mest samlade funkismiljöer.

Fakta om Funktionalismen
Funktionalismen var en internationell rörelse som under 1920 talet växte fram inom arkitektur och stadsbyggnadskonst. I Sverige fick den sitt genombrott under 1930-talet. Funktionen och ändamålet skulle vara avgörande för formen. All onödig utsmyckning försvann – det mest ändamålsenliga var det vackraste. Formkonceptet för svensk funkis präglades av tre ingredienser; skönhet för alla, vackrare vardagsvaror och konstnärerna till industrin.
Glasbruk och porslinsföretag som Orrefors, Kosta, Rörstrand och Gustavsberg, anlitade duktiga formgivare. Resultatet blev fantastiskt.
Sverige utmärkte sig snabbt som en av de ledande glasindustrierna i världen. Inom möbeldesign verkade formgivare som Josef Frank, Carl Malmsten och Bruno Mathsson.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.