Gärdet

Värtavägen 23, 2 tr.

Drömboende vid Tessinparken med balkong i sydväst, öppen spis, generösa ljusinsläpp, perfekt planlösning och mycket bra skick!

Adress

Värtavägen 23, 2 tr.

Rum

3

Slutpris

6 500 000 kr

Avgift

3 452 kr/mån

Boyta

69 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän hörnlägenhet om 69 ljusa och synnerligen välplanerade kvm i mycket bra skick! De tidstypiska funkisdetaljerna är på plats såsom högt till tak, stora fönsterpartier, fiskbensparkett, stor balkong i sydväst, fungerande öppen spis samt snövita snickerier och spegeldörrar. Utmärkt kök, lättmöblerat vardagsrum, två sovrum och två toaletter. Fönster i två väderstreck som vetter mot Tessinparken och Strindbergsgatan.

Läget är toppen invid Tessinparken mellan Storskärsgatan/Strindbergsgatan och med kort promenad till Karlaplan. Trygg och klok förening med välskött fastighet och mycket god ekonomi.

– Välkomnande hall med bra rumssamband och plats för ytterkläder. Kolmårdsmarmor.
– Gästtoalett med handfat och WC angränsande till hallen. Klinkergolv.
– Utmärkt kök med gott om skåp och bra arbetsytor. Kyl/frys, diskmaskin, spis och fläkt. Bänkskiva i Carraramarmor. Furugolv.
– Sovrum/arbetsrum med plats för säng och ytterligare möblemang. Garderob.
– Lättmöblerat vardagsrum med fungerande öppen spis, fiskbensparkett och utgång till balkong.
– Balkong med plats för bord och stolar. Bästa solläge i sydväst.
– Sovrum med garderobsvägg och plats för dubbelsäng. Fiskbensparkett.
– Snyggt badrum med kaklade väggar och klinker med golvvärme. Dusch, WC, fönster, handfat och ny tvättmaskin.

Pris: 6 450 000 kr

Månadsavgift: 3 452 kr
I avgiften ingår värme och vatten.

Andel i föreningen: 3,75000 %

EL: 300 kr/mån

Försäkring: 200 kr/mån

Total driftkostnad: 500 kr/mån

Byggår: 1934

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: Isolerglasfönster

Lägenhetsnummer: 0701

Hiss: Ja

Våning: 2

Antal våningar: 5

Energideklaration: Utförd

Allmänt om föreningen: Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och äger marken. I föreningen finns 24 bostadsrätter. Det finns även en hyresrättslokal. Föreningen förvärvade fastigheten 1985
En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 183 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 473 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2020.

Lummig innergård vid sidan av huset med körsbärsträd. Föreningens medlemmar har tillgång till en takterrass om ca 15 kvm med utemöbler.

I föreningen finns en tvättstuga placerad på entréplan, utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och torkrum. Cykelställ vid husets kortsida. Två cykelrum och barnvagnsrum på entréplan. Styrelserum finns på bottenplan.
Föreningen anordnar höst- och vårstädning.
RENOVERINGAR
1996-1997 renoverades fasaden och balkonger.
1997 ny entréport och dörr mot baksidan.
2006 målning av entré, trapphus och hiss. Fönsterrenovering med byte till bullerglas. byte av hisskorg och motviktslinor.
2008 renovering av skorstenspipor.
2010 stambyte av V/A-stammar, renovering av tvättstuga, piskbalkong (solaltan) och nya ytskikt i gemensamma utrymmen. Man genomförde även en OVK-besiktning med godkänt resultat och bytte värmecentral.
2011 omfattande renovering av kontorslokalen.
2011-2012 dränering av grunden.
2012 bredband installerades i lägenheterna.
2013 nya säkerhetsdörrar till tvättstuga och källarförråd inne i entrén. Renovering av yttertak och byte av trapphusfönstren. Omläggning av hela skiffertaket inkl nya säkerhetsanordningar. Rengöring av ventilationskanalerna inkl installation av transformator till frånluftsfläkten på vinden.
2014 förbättring av ventilationen i tvättstugan och torkrummet genom installation av frånluftsfläkt. Vidare installation av tidur för maskinerna i tvättstugan. Fortum har bytt ut fjärrvärmerören i Kv Röda Rosen, vilket även har inneburit installation av nya rör för fjärrvärme in i fastigheten.
2015 montering av säkerhetsgaller för fönster i källare och ny avfuktare installerades i tvättstugan.
2016 utfördes en OVK-besiktning med godkänt resultat. Samma år installerades brandlarm i fastigheten.
2017 utfördes ommålning i trapphus, entrén och hissen samt vissa gemensamma utrymmen i källaren. Samma år byttes förrådsdörren vid den bakre utgången av fastigheten.
2018 målades taket i trapphuset.
2019 renoverades fönster och reparation av tvättmaskin utfördes.

Föreningen har inga större renoveringar planerade eller beslutade för 2020 eller framåt. Styrelsen har tagit fram en underhållsplan under 2019 för de kommande 30 åren. Föreningen ser löpande över sina kostnader och lyckades sänka sina kostnader för lån och försäkring med 55.000 kr/år.

Förening: Brf Röda Rosen 6

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 24

Antal lokaler: 1

TV: Möjlighet till kabel-TV via Com Hem.

Internet: Möjlighet till bredband via Telia (fiber).

Sammanställning: Stor balkong med plats för bord och stolar, läge sydväst.

Synnerligen eftersökt och attraktivt läge vid Tessinparken på Nedre Gärdet! Här lever du i rofylld boendemiljö med närhet till Karlaplan och Fältöversten med all tänkbar och nödvändig service såsom mataffärer, klädbutiker, caféer, restauranger, systembolag m.m. Kommunikationerna är goda med Tunnelbana Karlaplan och flertalet innerstadsbussar.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.