Gamla Råsunda

Postgränd 2, 1,5 tr

Fantastiskt tillfälle att förvärva en förtrollande vacker hörntrea med modern ljuvlig sekelskiftescharm i en av Gamla Råsundas vackraste fastigheter.

Adress

Postgränd 2, 1,5 tr

Rum

3

Slutpris

5 000 000 kr

Avgift

2 714 kr/mån

Boyta

65 kvmOm bostaden

Varmt välkommen till Postgränd 2 i hjärtat av attraktiva Gamla Råsundas mest idylliska kvarter eller ”stråket” som området benämns lokalt med gott om härliga grönområden, parker, utmärkta kommunikationer och stort utbud av restauranger, mysiga caféer och butiker. Här bor man på bästa läge med minst sagt njutbar utsikt över grönska och Råsundas vackra fasader och böljande takåsar. Den ståtliga fastigheten som är totalrenoverad är uppförd i brytningstiden mellan jugend och nationalromantik och ritad av arkitekterna Sigge Cronstedt i samarbete med Sandberg/Liljekvist som bland annat ritat Kungliga Dramaten. Här saluförs nu denna ljuvliga ”lilla våning” om 65 kvm fördelade på tre rum och kök i trivsam öppen planlösning.

Fastigheten totalrenoverades 2019 där varje lägenhet är unik med smarta yteffektiva lösningar för att skapa rymd och ljus där varje kvadratmeteryta utnyttjas. Här har ett drömhem skapats med tyngdpunkt på stil, modern design, sobra kulörer samt välbevarad atmosfär, charm och smakfulla detaljer från byggåret. Samtidigt utan att tumma på det moderna med genomtänkta förvaringslösningar och de noga utvalda och högkvalitativa materialvalen.

Man slås verkligen av de tilltalande detaljerna som de vackra vitpigmenterade trägolven, pardörrar, takhöjden och det charmiga burspråket med behaglig utsikt över det grönskande stråket. Fönstren är karaktäristiska småspröjsade i överdelen och ger flödande ljusinsläpp från tre väderstreck.

Planlösningen är ljus, luftig och ytterst väldisponerad. Här finns trivsamma sällskapsytor mellan vardagsrum och stilfullt kök i öppen planlösning. Burspråkspartiet ger vardagsrummet ett ljuvligt ljusinsläpp och fri utsikt längst med Råsundavägens kringliggande sekelskiftesfastigheter. Två trivsamma och rymliga hörnsovrum som ligger avskilt från varandra på var sida av lägenheten. Här finns ett ”master bedroom” med plats för dubbelsäng och platsbyggd garderobsvägg. Det andra sovrummet ger ett utmärkt barn-, tonårs- eller gästrum också här finns inbyggd förvaring. Sobert badrum med stort fönster som planerats in i minsta detalj och inretts i stilsäkert utförande.

Kombinationen av det svårslagna läget med Gamla Råsundas charmiga småstadskänsla med omedelbar närhet till innerstaden och våningens historiska attribut och sagolika känsla, ger ett unikt och sällsynt kvalitetsboende utöver det vanliga.

Välkommen på visning!
Privatvisningar ordnas efter överenskommelse.
Anette Larsdotter 0709-93 49 90

– Välkomnande hall där man direkt slås av lägenhetens trivsamma känsla. Gott om plats för ytterkläder och skor. Ljusa trägolv och väggar målade i grå kulör.

– Vardagsrum och kök i öppen planlösning med generösa ljusinsläpp via burspråk med stora spröjsade fönster i söder. Fantastiskt platsbyggd kök med grå släta luckor, bänkskiva av sten, högskåp i grå kulör och perfekta arbetsytor. Helintegrerad kyl, frys och diskmaskin. Fläkt, varmluftsugn och infälld induktionshäll. I tak ovan kök finns svarta fotlamphållare i porslin med vackra glaskupor. Ljusa trägolv och väggar målade i grå nyans. Plats för matbord i anslutning till lättmöblerat luftigt vardagsrum att umgås och koppla av i.

– Masterbedroom med plats för dubbelsäng. Gott om förvaring i platsbyggda garderober i grå nyans och två stora fönster skänker flödande ljus och harmonisk atmosfär. Ljusa trägolv och gråmålade väggar.

– Trivsamt, rofyllt hörnrum som passar perfekt som barnrum eller arbetsrum. Två stora fönster, platsbyggd förvaring och ljusa trägolv samt gråmålade väggar.

– Sobert badrum med stort fönster och mysig designhotell känsla. Kaklade väggar och ljusgrått klinkergolv med golvvärme. Wc, takdusch med specialritad glasvägg. Handfat med kommod med stor spegel ovan.

Pris: 5 195 000 kr

Månadsavgift: 2 714 kr
I avgiften ingår värme, VA & kabel-TV samt bredband 100 Mbit/s.

Andel i föreningen: 8,74000 %

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1910/2019

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 129 (1102)

Hiss: Nej

Våning: 1.5

Antal våningar: 4

Parkering/Bilplats: Möjlighet till 15 st parkeringsplatser att hyra via parkeringsbolag bekvämt belägen invid fastigheten.

Allmänt om föreningen: Brf Gamla Råsunda Spiran registrerades hos Bolagsverket 30 maj 2015 och förvärvade fastigheten, Solna Spiran 1, år 2019. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening som äger marken. Föreningen kommer upplåta 19 st bostadsrättslägenheter, 2 st bostadsrättslokaler och en hyreslokal (blomsteraffär). Fastigheten, Solna Spiran 1 är belägen på Postgränd 2-6 samt Råsundavägen 114. Den är bebyggd med en flerfamiljsbyggnad i tre våningsplan samt källare och vind. Mellan åren 1909-1913 byggdes kvarteret Spiran. Den nya stenbyggnaden ritades av några av den tidens bästa arkitekter, Sigge Cronstedt i samarbete med Sandberg/Liljekvist som bland annat ritat Kungliga Dramaten. Huset är uppfört i brytningstiden mellan jugend och nationalromantik, vilket avspeglas i arkitekturen. Hela fastigheten har totalrenoverats under 2019.

I fastigheten finns gemensamma utrymmen för medlemmarna som tvättstuga, soprum och källarförråd.

Förening: Brf Gamla Råsunda Spiran 1

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Kabel-TV och bredband via ComHem 100 MBit/s som ingår i månadsavgiften.

På Postgränd 2 bor du på bästa läge, mitt i det populära ”stråket” i Gamla Råsunda med närhet till allt du kan tänkas behöva. Mall of Scandinavia, Skandinaviens största inomhusgalleria med ett brett utbud av shopping, dagligvaruhandel, restauranger, service och nöjen. Precis bredvid ligger nationalarenan Friends Arena som erbjuder allt från fotbollsmatcher till konserter. Gillar man motion och friluftsliv så finns Råstasjön och Lötsjön endast några minuters promenad bort med fina motionsslingor och grönområden.

Utmärkta kommunikationer med T-bana (Näckrosen eller Solna C), endast 5 minuters promenad från porten. Med den blå linjen tar det ca 10 minuter in till centrala Stockholm, 5 min till Kista och även smidigt att ta sig till Kungliga Tekniska högskolan.
Flertalet busslinjer stannar på Råsundavägen, bl. a buss 515 som går till Sundbyberg/ Odenplan.
Det är även en kort promenad till Solna station med pendeltåg och tvärbana som trafikerar sträckan Solna-Alvik.
Från Solna station går buss 70 som stannar utanför Stockholms Universitet. Buss 70 till Karolinska Institutet trafikeras från Solna Station som ligger på ca 20 minuters promenad från bostaden.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.