City - Norrmalm - Vasastan

Klara Tvärgränd 3, plan 8

Modernt boende i hjärtat av Stockholm med två sovrum, öppna ytor och balkong mot innergård.

Adress

Klara Tvärgränd 3, plan 8

Rum

3

Slutpris

4 150 000 kr

Avgift

4 281 kr/mån

Boyta

80 kvmOm bostaden

Välkommen till attraktiva citykvarter med närhet till Klara kyrka, Sergels torg, regeringskvarteren, Strömmen, Gamla stan och Drottninggatans shoppingstråk. Ja, uttrycket ”i hjärtat av Stockholm” har sällan passat bättre för att beskriva detta centrala, men samtidigt lugna och ostörda läge.

Här erbjuds ett härligt och modernt boende om tre rum och kök med två trivsamma sovrum belägna mot lugn innergård. Vardagsrum i öppen planlösning med köket skapar en trivsam atmosfär och de sociala möjligheterna är många. Stilrent och fullutrustat kök och ett toppfräscht badrum med tvättmaskin och torktumlare.

Varmt välkomna!

– Välkomnande hall med gott om plats för avhängning. I anslutning finns en klädkammare samt en walk-in-closet. Hela lägenheten har genomgående fina trägolv och väggar i ljus ton.

– Vardagsrum i öppen planlösning med köket skapar en trivsam atmosfär och de sociala möjligheterna är många.

– Stilrent kök i med vita köksluckor och vitt kakel ovan arbetsytor. Köket är utrustat med kyl/frys, integrerad diskmaskin, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, spishäll samt ovansittande spisfläkt. Mycket bra förvaringsmöjligheter samt gott om avställningsytor.

– Rymligt och trivsamt ”Master bedroom” med gott om plats för såväl dubbelsäng som byråer. Utgång till balkong mot innergård.

– Det andra sovrummet passar perfekt som barnrum, kontor eller gästrum. Även här finns gott om plats för dubbelsäng. God förvaring i form av fyra garderober.

– Toppfräscht helkaklat badrum med ljust klinker på golv och vitt kakel på väggar. Utrustat med vägghängd wc, badkar, tvättmaskin samt torktumlare.

Pris: 4 200 000 kr

Månadsavgift: 4 281 kr

Andel i föreningen: 0,66700 %

Byggår: 2003

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns en välutrustad tvättstuga med två maskiner, torktumlare, torkskåp och mangel, cykel-/barnvagnsförråd, soprum för hushållssopor, grovsopor och en miljöstation för källsortering. Föreningen har fyra gemensamma takterrasser och en trevlig innergård med trädgårdsmöbler och bra lekytor för barn, planteringar, buskar etc. Modernt och säkert låssystem med nyckelbrickor.

Lägenhetsnummer: 4081

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 8 av 11.

Parkering/Bilplats: Boendeparkering i området för mantalskrivna. Tillstånd fås av Gatu- och fastighetskontoret på 08 – 508 263 00. I området finns även flera parkeringsgarage som bl a P-hus Gallerian med nedfart från Herkulesgatan och två garage med nedfart från Klara Östra Kyrkogata. Boende i området har rabatterade priser i Vattugaraget till en kostnad av 1.200:-/månad och 1.400:- i Brunkebergsgaraget. För mer info, kontakta Stockholms Parkering 08 – 772 96 00.

Allmänt om föreningen: Brf Elefanten är en äkta bostadsrättsförening bestående av 150 st bostadsrättslägenheter och 8 st hyreslokaler. Föreningen förvaltas ekonomiskt av Österåkers Bostadsrättsförvaltning AB. Teknisk förvaltning genom Fastighetsägarna Stockholm AB. Föreningen sträcker sig mellan adresserna Herkulesgatan 22 – 26, Vattugatan 13-15 och Klara tvärgränd 3 – 5. Föreningen har en egen hemsida, www.brf-elefanten.se

Förening: Brf Elefanten

TV: Kabel-TV via ComHem. (Basutbud ingår i avgiften)

Internet: Bredband 100 Mbit/s via Ownit, obligatoriskt och kostar 160 kr/mån. Via Ownit kan du även få bredbands-TV och telefoni.

Sammanställning: Balkong mot innergård.

Härligt, centralt läge nära Klara kyrka, regeringskvarteren och Gamla Stan, Stockholms slott och Strömmen, Drottninggatans shoppingstråk, Sergels torg och Kungsträdgården. Förutom livsmedelsaffärer och specialbutiker bjuder området runt Klara på all tänkbar service med banker, apotek etc. Du promenerar på några minuter till NK och Gallerian. I kvarteren finns mängder av restauranger, butiker och cafeér. Mycket bra kommunikationer med flertalet innerstadsbussar och samtliga tunnelbanelinjer.

LITE HISTORIA OM KVARTERET ELEFANTEN
”Kvarteret Elefanten ritades in på stadens kartor åren kring 1650. Men folk har bott i trakterna sedan medeltiden. Då var trakterna kring Klara kyrka mest landsbygd, med vägar som slingrade fram där det varit lättast att trampa upp dem, och små låga timmerhus. I det som nu är kvarteret Elefanten bodde många krukmakare – man har hittat både keramik och kakel av medeltida ursprung här. Krukmakerierna behövde ju ligga nära vattnet. Och på den tiden gick strandlinjen ungefär vid nuvarande Rödbodgatan, strax väster om Elefanten.

Men en huvudstad som mest består av trähus med grästak kring leriga byvägar, den ger ingen glans åt en stormakt. Så kring 1600-talets mitt kom den första Norrmalmsregleringen, med egentligen samma syfte som den andra som kom 300 år senare: att forma en ny huvudstad, som speglade framtiden. Och båda regleringarna var lika drastiska!” för mer om historia, se www.brf-elefanten.se

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.