City

Drottninggatan 73 A, 2 tr.

Härliga ytor, balkong och mycket gott skick! Läckert 1800-tal i anrika Stockholmskvarter.

Adress

Drottninggatan 73 A, 2 tr.

Rum

3

Slutpris

5 500 000 kr

Avgift

1 981 kr/mån

Boyta

92 kvmOm bostaden

Lev och njut av ett enastående boende invid Drottninggatsbackens livfulla gatustråk med restauranger, butiker och caféer i massor. Här lever du i hjärtat av anrika stockholmskvarter där bl a August Strindberg en gång bodde med promenadavstånd till allt som t ex Centralbadet. Även några av innerstadens omtyckta parker såsom bl a Tegnérlunden och Observatorielunden finns endast ett stenkast bort. Vi vill påstå att uttrycket ”läget, läget och åter läget” sällan passat bättre för att beskriva denna plats i innerstaden!

På andra våningen i denna pampiga tegelfastighet från 1886 med magnoliaträd utanför porten är denna ljusa, genomgående och helt underbara våning om 3 r o k med balkong belägen. I denna bostad är det lugnt, tyst och rofyllt! På senare tid har den smakfullt renoverats till mycket gott skick där bl a högt till tak om ca 3,60 meter, harmonisk och varm färgsättning, oljad fiskbensparkett, snövita snickerier samt luftiga rum och umgängesytor sätter riktigt trevlig prägel. Tre stora rum, varav härligt vardagsrum och två rejäla sovrum. Från master bedroom finns utgång via helglasade pardörrar till balkongen. Tambur och hall med gott rumssamband, kaklat och stambytt badrum samt stilfullt och platsbyggt kök med gott om skåp, generösa arbetsytor och vitvaror från bl a Miele.

Ett hem för dig som verkligen söker något utöver det vanliga med historiska vingslag och 1800-talsnostalgi!

– Välkomnande tambur med plats för avhängning vid klädhängare i original och i en garderob. Tamburen leder till inre möblerbar hall med gott rumssamband. Tambur och hall har oljad fiskbensparkett, högt till tak och sober färgsättning.

– Fräscht, stambytt och kaklat badrum med klinkergolv, dusch med glasvägg, handdukstork, toalett, handfat, badrumsskåp, tak med infällda spotlights och förberett för tvättmaskin.

– Stilrent kök i vitt från Lidhults som platsbyggts i vinkel och inretts med skåp i dubbla rader ända upp till tak. Dessutom finns ett bevarat serveringsskåp. Bra arbetsytor med köksbänk i vitgrå carrara marmor, infälld diskho och handgjort kakel ovan. Köksmaskiner från bl a Miele såsom kyl och frys, 4-lågig gashäll och varmluftsugn, fläktkåpa och integrerad diskmaskin. I köket finns matplats för 5-6 personer vid spröjsat fönster som vetter mot innergården.

– Två stora sovrum vetter i tyst och rofyllt läge mot innergården, helt utan insyn. ”Master bedroom” med oljad fiskbensparkett, harmonisk färgsättning, två stora fönsterpartier och utgång via helglasade pardörrar till den nyuppförda balkongen. Balkongen ger härlig förlängning av rummet vilket förenar ute och inne. Här ges plats för rejäl dubbelsäng, ett arbetsbord och garderober längs vägg. Det andra sovrummet är lättmöblerat med plats för dubbelsäng och övrig möblering. Här finns två garderober i original.

– Underbart vardagsrum med plats för härlig möblering med stor soffgrupp och TV-möbel. Vardagsrummet har oljad fiskbensparkett, sober färgsättning, högt till tak om ca 3,60 meter och stort spröjsat fönster med rundad överdel.

Pris: 4 750 000 kr

Månadsavgift: 1 981 kr

Andel i föreningen: 4,42000 %

Byggår: 1886

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns källarförråd och tvättstuga med tvättmaskin, torkskåp och fri bokning mellan 7-23. Det finns hushållssoprum, grovsoprum och cykelstall på den gemensamma innergården.

Renoveringar: Fastigheten har under åren 2003-2004 genomgått en omfattande renovering och ombyggnation. Bland de större åtgärder som utförts under perioden är att taket har renoverats, råvinden har sålts vilket har inneburit att tvättstuga och lägenhetsförråd flyttats till källaren samt att tre vindsvåningar har upprättats av ansvarig entreprenör tillika köpare av råvinden. Vindsvåningarna övertogs 2004 av bostadsrätts- innehavare. Hissen har höjts en våning. Vidare har stambyte av vattenrör gjorts och elstigare ersatts med nya. Säkerhetsdörrar till lägenheterna har installerats.

Lägenhetsnummer: 122

Hiss: Ja

Våning: 2

Antal våningar: 4

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalskrivna samt externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Barnhuset 5 bildades år 1999 och består av 33 lägenheter, varav en hyresrätt, 32 bostadsrätter och fem lokaler. Föreningen är äkta. Fastigheten från 1886 är kulturminnesskyddad. Lokalhyresgästerna består av tre caféer, en optiker och en hårvårdsaffär. Föreningens namn kommer av att det tidigare i kvarteret fanns ett hem för föräldralösa barn.

Förening: Brf Barnhuset 5

TV: Ansluten till kabelnät via ComHem.

Internet: Bredband via ComHem.

Välkommen till dessa fantastiskt centrala kvarter och utsökta del av Vasastan och Norrmalm invid Tegnérlunden. Här lever man på trevligaste delen av Drottninggatan med gångavstånd till i princip allt vad staden har att erbjuda. Med några minuters promenad nås Odenplan å ena sidan och Stockholms citykärna å andra sidan. Utbudet av restauranger, caféer och andra trevligheter är gott. Kommunikationerna är goda med närhet till T-bana, flertalet innerstadsbussar och inte minst inom 10 min promenad nås T-centralen och Arlanda Express.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.