Birkastan - Vasastan

Rörstrandsgatan 33 A, 4 tr

Stilren design möter romantiskt 1920-tal i solig hörnlägenhet, högst upp och på första parkett med vidunderlig utsikt över staden. 2.103:-/månad.

Adress

Rörstrandsgatan 33 A, 4 tr

Rum

3

Slutpris

8 350 000 kr

Avgift

2 103 kr/mån

Boyta

78 kvmOm bostaden

På det ordinarie högsta våningsplanet i klassiskt vacker 1920-talsfastighet på Rörstrandsgatan, saluförs nu en fantastisk och solig trerummare i drömskick. Lägenheten är belägen på första parkett med ett unikt och fritt hörnläge och vidunderlig utsikt över Karlbergssjön, Karlbergs slott och Kungsholmen.

Lägenheten har 2015 varsamt, enhetligt och pietetsfullt renoverats till absolut toppskick – allt gjort i genuin, men modern tjugotalsklassicistisk stil i linje med husets byggår. Inget har här lämnats åt slumpen och smakfulla materialval av hög kvalitet i klassisk design, sober färgsättning samt massor av platsbyggda förvarings- och funktionslösningar ger maximal komfort och en hemtrevlig känsla. Samtidigt bevaras alla vackra originaldetaljer såsom högt till tak med listverk och takrosetter, spegelmönstrade och glasade pardörrar, vita snickerier, stora fönsterpartier med spröjs samt genomgående massiv fiskbensparkett som vitpigmenterats och hårdvaxoljats.

Lägenheten är oerhört väldisponerad, ytterst funktionell och tillgänglig. Tre fina rum i fil ger härlig ”våningskaraktär” och fransk balkong samt fönster i två väderstreck med fri vidsträckt utsikt ger strålande ljusinsläpp och obeskrivlig känsla. Vardagsrum med bra sovrum på vardera sida. Platsbyggt kök i stilfullt och tidlöst utförande med komplett maskinell utrustning från Siemens, bänkskiva i granit och en vacker öppen spis som fungerar. Hall med plats för ytterkläder och skor ansluter till ett ”dressing room” som praktiskt inretts för generös kläd- och skoförvaring. Fräscht kaklat och rymligt badrum med dusch och WC. I anslutning till badrummet finns en mindre hallpassage där f.d. garderob gjorts om till en ”tvättstuga” med tvättmaskin.

Denna vackra och representativa fastighet från 1927-1929 är ritad av arkitekterna Höög och Morssing. Föreningen är välskött och har en mycket god ekonomi med låg belåningsgrad och låga avgifter för medlemmarna.

– Hall/tambur med plats för ytterkläder och skor samt marockanskinspirerat klinkergolv. Hallen ansluter till ett ”dressing room” som praktiskt inretts för generös kläd- och skoförvaring.

– Platsbyggt kök i stilfullt och tidlöst utförande med komplett maskinell utrustning från Siemens såsom kyl och frys, induktionshäll, fläkt, kombinerad varmluftsugn/micro och diskmaskin. Bänkskiva i granit (30 mm), diskho och blandare från Franke samt en vacker och fullt fungerande öppen spis. Köket öppnar mot vardagsrummet via vackert glasade pardörrar.

– Tre fina och strålande ljusa rum i fil ger härlig ”våningskaraktär”. Här finns vardagsrum med lättmöblerade ytor för soffgrupp och matsalsbord. Tre stora fönsterpartier i söderläge, varav ett med öppning till fransk balkong, med vidsträckt utsikt.

– På vardera sida om vardagsrummet finns lägenhetens två utmärkta sovrum. Ett ”föräldrasovrum” i hörnläge med härlig utsikt i två väderstreck, plats för rejäl dubbelsäng och klädförvaring i garderobsvägg. Det andra sovrummet ligger på motsatt sida av vardagsrummet och används med fördel som barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum.

– Fräscht kaklat och rymligt badrum renoverat 2012 och med ny inredning från 2015. Här finns klinkergolv med golvvärme, dusch med glasvägg, WC, handfat på kommod, handdukstork samt tak med infällda spotlights. I anslutning till badrummet finns en mindre hallpassage där f.d. garderob gjorts om till en ”tvättstuga” med tvättmaskin från Electrolux.

Pris: 7 495 000 kr

Månadsavgift: 2 103 kr

Andel i föreningen: 0,94444 %

Byggår: 1927-1929

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör två vindsförråd, som båda ligger lättillgängliga på vinden en halvtrappa ovanför lägenheten. I fastigheten finns tre tvättstugor med vardera två tvättmaskiner och en torktumlare samt rejäla torkrum intill, barnvagnsrum i gatuplan och grovsoprum. Fastigheten har tre gårdar. Den yttre gården med entré för 33/35/37 är asfalterad och har utemöbler. Detsamma gäller innergården, som har möbler och grill. Bakgården har gräs mot vattnet och järnvägen samt utemöbler med möjligheter att grilla.

Lägenhetsnummer: 0407-02 (1401)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4 av 5 (endast takvåning ovanför).

Energiförbrukning: 122 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Föreningen disponerar 31 garageplatser som hyrs ut till de boende för 2000:-/månad. Till garageplatserna är det kö. I övrigt gäller boendeparkering på gatan för mantalsskrivna samt externa garagemöjligheter i området. Se gärna www.garageplatsen.se.

Allmänt om föreningen: Till lägenheten hör ett vindsförråd och ett rymligt källarförråd. I fastigheten finns tre tvättstugor med vardera två tvättmaskiner och en torktumlare samt rejäla torkrum intill, barnvagnsrum i gatuplan och grovsoprum.

Föreningen disponerar 31 garageplatser som hyrs ut till de boende för 2000 kr/månad. Till garageplatserna är det kö. I övrigt gäller boendeparkering på gatan för mantalsskrivna samt externa garagemöjligheter i området. Se gärna www.garageplatsen.se.

Bostadsrättsföreningen Rörstrand 29-37 förvärvade fastigheten 2000-06-02. Fastigheten består av tre stycken bostadshus på adresser Rörstrandsgatan 29-37 och innehåller 110 st lägenheter, varav 106 st bostadsrätter och 4 st är återstående hyresrätter samt 10 lokaler med hyresrätt. Total bostadsyta: 8074 kvm. Total lokalyta: 2300 kvm. Föreningen är äkta och äger marken. För mer information, se www.brfrorstrand29-37.se

Fastigheten är i ett mycket gott skick och alla genomgripande renoveringar är utförda sedan föreningen förvärvade fastigheten år 2000. Se vidare på föreningens hemsida samt i den bifogade årsredovisningen.
Fastigheten byggdes 1927-1929 av de kända arkitekterna Höög och Morssing. Stadsmuseets presentation av dessa är bl a:
"Höög & Morssing var verksamma i en övergångstid då stilfrågor och god arkitektursmak ofta diskuterades i fackpressen. Jugendsstilen blev omodern omkring 1910 och avlöstes av nationalromantiken, som snart ersattes av 20-talsklassicismen och mot slutet av firmans verksamhetstid började funktionalismen förespråkas."

Föreningen har en mycket god ekonomi med låg belåningsgrad om endast 1 638 kr/kvm och låga avgifter. Månadsavgifterna sänktes 2006 (10 %), 2008 (20 %) samt 2013 (10 %). Under 2016 har ett antal mindre hyreslokaler byggts om till bostadsrätter som sedan sålts och stärkt föreningens ekonomi ytterligare.

Förening: Brf Rörstrand 29-37

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 109

Antal lokaler: 14

TV: Fastigheten är ansluten till ComHem som erbjuder en stor mängd olika kanaler. Basutbudet ingår i årsavgiften. Genom att teckna ett avtal med ComHem erhålls tillgång till det digitala kanalutbudet.

Internet: Föreningen har installerat fiberbredband via Ownit som ger medlemmar tillgång till 100 mbit/sek till mycket konkurrenskraftiga priser (för närvarande 185 kr/mån).

Sammanställning: Fransk balkong i söder med högt och fritt läge samt vidunderlig utsikt över Karlbergsjön, Karlbergs slott, Kungsholms skyline, S:t Erikstornen m.m. Dessutom finns en allmän balkong/terrass på taket som för närvarande i princip aldrig används av någon annan än lägenhetsinnehavarna till denna bostad. Härifrån är utsikten över takåsarna svårslagen.

Synnerligen eftersökt läge på Rörstrandsgatan med kaffebarer, restauranger, butiker och annan service. Stockholms glasshus, Non Solo Bar, Mellqvist kaffebar, Burgers & Beers, Raw och Shanti är några av Birkastans höjdare och nås inom en minuts promenad.

Vasaparken med café och minigolf, lekpark, fotbollsplaner och isbana vintertid är inte långt borta. Inte heller Fridhemsplan och Västermalmsgallerian. Karlbergs slott, beläget vid kanalen, är en annan plats för bad och picknick. För den aktive finns motionsspår och hinderbana i slottsparken.

Goda kommunikationer med t-banans gröna linje (Sankt Eriksplan), flertalet innerstadsbussar (bl.a. 3, 4 och 47), pendeltåg vid Karlbergs station samt Flygbussarna vid Sankt Eriksplan.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.