Birkastan - Vasastan

Norrbackagatan 17, 1 tr

Stilsäker design möter vackert sekelskifte i drömvåning med kakelugn, fransk balkong, högt i tak, strålande ljusinsläpp och fina trägolv.

Adress

Norrbackagatan 17, 1 tr

Rum

3

Slutpris

6 400 000 kr

Avgift

2 807 kr/mån

Boyta

74 kvmOm bostaden

Välkommen till en fantastiskt fin, lugn, härlig och representativ 1908-talsvåning om 74 suveräna kvm i toppskick med låg avgift om 2 800 kr/m i ett exklusivt läge. Föreningen är mycket välskött med god ekonomi då de har gjort alla stora renoveringar. Det klyschiga uttrycket ”drömboende” har sällan varit mer passande för att beskriva denna vånings särskilt trivsamma karaktär och genuina känsla. Smakfulla materialval och osedvanligt goda förvaringslösningar möter alla vackra originaldetaljer från byggåret. Fantastisk takhöjd om ca 3,10 meter och extra höga fönsterpartier ger imponerande rymd och strålande ljusinsläpp samt vy över lummig innergård. Ljusa trägolv, snövita och spegelmönstrade snickerier samt dörrar etc.

Den utmärkta planlösningen är genomgående mellan gård och gata, den är både representativ och familjär i sin utformning med pampiga sällskapsytor i ”villakök” med stort fönster. Vardagsrum med underbara och höga fönsterpartier samt kakelugn (ej provtryckt). Två bra sovrum vetter rofyllt och tyst mot innergården varav ett med fransk balkong i väster. Ett rejält sovrum och ett utmärkt disponerat barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum. Fräscht helkaklat duschrum med både dusch och tvättmaskin.

Lägenheten är högt belägen på våning ett i vacker och representativ fastighet från 1908 med adress Norrbackagatan 17. Här bor du med ett suveränt läge i hjärtat av de sprudlande och trendiga kvarteren i Birkastan, med mängder av välrenommerade caféer, restauranger och boutiquer direkt utanför porten. Kommunikation med både bussar, Karlbergs Station och T-bana S:t Eriksplan runt hörnet.

– Välkomnande hall med klädhängare för ytterkläder och skor. Trägolv. Hallen öppnar upp mot alla rum.

Hallen leder vidare in kök, vardagsrum mot gatan och åt andra hållet in till två sovrum samt badrummet med härligt rumssamband. I hallen finns även förvaring i två garderober.

– Stort ”villakök” med rejäla ytor för middagsbord och matlagning. God förvaring i ljusa skåp som går i dubbla rader till tak. Ekbänkskiva med ljust kakel ovan. Utgång via pardörrar till vardagsrummet, trägolv och väggar i varm färgsättning. Köket är välutrustat med komplett maskinell utrustning såsom integrerad kyl/frys, induktionshäll, varmluftsugn, rostfri fläktkåpa, inbyggd mikro samt integrerad diskmaskin. Stora, vackra och höga fönster i rundat burspråk ut mot Norrbackagatan i högt läge. Paneler och stuckaturer.

– Vackert vardagsrum med fantastisk takhöjd om ca 3,10 meter och underbara, extra höga fönsterpartier som ger rikligt ljusinsläpp. Stor, grön och pampig kakelugn (ej provtryckt). Ljusa trägolv och ljus panel upp på vägg. Pardörrar med ingång från kök samt utgång till hall.

– Två bra sovrum vetter rofyllt och tyst mot innergården, varav ett rejält sovrum med och fransk balkong med pardörrar i glas. I korridoren en välutrustad med klädkammare med mycket förvaring.

Ett utmärkt disponerat barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum med trägolv och stort fönster mot tyst innergård. Trägolv.

– Fräscht helkaklat duschrum i vitt med duschhörna. Grått klinkergolv med golvvärme, WC, handfat på ny vit kommod samt spegelskåp ovan. Handdukstork. Tvättmaskin.

Pris: 5 895 000 kr

Månadsavgift: 2 807 kr
Ingår värme, vatten och kabel-tv i avgiften. Beräknad driftkostnad/månad ca: hushållsel 300:-, hemförsäkring: 100:-

Andel i föreningen: 5,66037 %

EL: 350 kr/mån

Försäkring: 100 kr/mån

Total driftkostnad: 450 kr/mån

Byggår: 1908

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 11

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 1 av 5.

Energiförbrukning: 126 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för 900 kr/m. www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Brf Kadetten 13.
Mycket välskött förening om 16 lägenheter och 2 uthyrda hyreslokaler som ger goda hyresintäkter.

Det finns ett källarförråd ca 6 kvm tillhör lägenheten och tvättstuga i husets källare. Cykelrum/barnvagnsrum och en trevlig innergård. Extra förråd går att hyra för 500 kr/m.

Gjorda renoveringar:
2012 renoveirng av fönster mot gatan och skorsten
2010 OVK utförd (godkänd 2011)
2009 Ny undercentral för fjärrvärme installerades
2006-2007 Balkonger byggdes
2006 Hissrenovering
2004 Ventilationskontroll
Totalrenoverad fastighet 1981 såsom stammar,el, tak och fasad.

Förening: Brf Kadetten 13

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 16

Antal lokaler: 2

TV: via www.comhem.se

Internet: www.comhem.se. Finns även fiber indraget i fastigheten. Betalas separat.

Sammanställning: Fransk balkong

Synnerligen eftersökt läge i hörnan Norrbackagatan/Rörstrandsgatan med kaffebarer, restauranger, butiker och annan service. Stockholms glasshus, Två, Mellqvist kaffebar, Xoko, Raw och Paus är några av Birkastans höjdare och nås inom en minuts promenad.

Vasaparken med café och minigolf, lekpark, fotbollsplaner och isbana vintertid är inte långt borta. Inte heller Fridhemsplan och Västermalmsgallerian. Karlbergs slott, beläget vid kanalen, är en annan plats för bad och picknick. För den aktive finns motionsspår och hinderbana i slottsparken.

Goda kommunikationer med t-banans gröna linje (Sankt Eriksplan), flertalet innerstadsbussar (bl.a. 3, 4 och 47), pendeltåg vid Karlbergs station samt Flygbussarna vid Sankt Eriksplan.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.