Birkastan - Vasastan

Norrbackagatan 14, 5 tr

Romantiskt 1920-tal möter stilren design och diskret lyx i fulländad trea, högst upp och på första parkett med kungsbalkong och vidunderlig utsikt.

Adress

Norrbackagatan 14, 5 tr

Rum

3

Slutpris

6 300 000 kr

Avgift

3 341 kr/mån

Boyta

62 kvmOm bostaden

Högst upp i klassiskt vacker 1920-talsfastighet saluförs nu en fantastisk och solig trerummare i drömskick. Denna unika ”kungsvåning” är belägen på första parkett med ett fritt läge och har vidunderlig utsikt över Karlbergssjön, Karlbergs slott, S:t Erikstornen och Kungsholmens skyline.

Lägenheten har under 2015-2016 varsamt och enhetligt, med stil och precision, byggts om och totalrenoverats till ett drömhem utöver det vanliga – allt i gjort i ett genuint, men modernt tjugotalsklassicistiskt utförande i linje med husets byggår. Inget har lämnats åt slumpen och smakfulla materialval av hög kvalitet i klassisk design, sober färgsättning och massor platsbyggda förvarings- och funktionslösningar ger maximal komfort och hemtrevlig känsla. I övrigt är det genomgående oljad fiskbensparkett med fris, högt till tak om ca 2,70 meter med rosetter, vita snickerier och golvsocklar, spegelmönstrade originaldörrar och stora spröjsade fönsterpartier.

Planlösningen är optimerad, maximalt yteffektiv och funktionell motsvarande treor på både 65 och 70 kvm. En välkomnande hall med ett vackert platsbyggt serveringsskåp och där en garderob gjorts om till en ”tvättstuga” med tvättmaskin och förvaring. Nytt badrum som planerats in i minsta detalj och inretts i stilsäkert utförande med helkaklade väggar och fiskbensmönstrat golv i Carraramarmor med värmeslingor, handfat på kommod och duschhörna med blandare från Tapwell, platsbyggda hyllor i marmor, badrumsskåp och vägghängd WC – ja, listan kan göras längre.

Öppna sällskapsytor med vardagsrum och ett platsbyggt kök i klassisk sekelskiftesstil från Sentens med spegelmönstrade skåpluckor i vitt, rejäla arbetsytor med bänksskivor i Carraramarmor, infrästa spotlights i baldakin under överskåp och komplett maskinell utrustning från Electrolux. I vardagsrumsdelen finns plats för matbord, TV-möbel och soffgrupp. Två välplanerade sovrum, varav ett ”master bedroom” med utgång till balkongen/terrassen, plats för dubbelsäng och optimerad klädförvaring för två personer i platsbyggda garderober och i en klädkammare. Det andra sovrummet är utmärkt disponerat som barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum.

Välkommen till Birkastans finaste trea!

ENTRÉ/HALL:
Marmor klinker i entre.
Fiskbensparkett med fris i hall.
Nedsänkt tak med spotlights.
Installerat en tvättmaskin med förvaring i garderob. – 2016
Ytterligare 1 garderob med förvarings möjligheter i hall 1
Platsbyggt vitrinskåp i hall 2 mot sovrum.

MASTERBEDROOM – 2015
Fiskbensparkett med fris.
Platsbyggd skjutdörrsgarderob med belysning och ett ELFA-system. Förvaring med luckor ovanför.
Ytterligare en garderob/Klädkammare/förråd med fönster ut mot balkong.

SOVRUM 2 – 2016
Fiskbensparkett med fris.
Platsbyggda hyllor med häng.

VARDAGSRUM – 2015
Fiskbensparkett med fris.

KÖK – 2015
Fiskbensparkett med fris.
Kök från Electrolux/Sentens.
Infrästa spotlights i baldakin under överskåp från Beslags Design.
Vitvaror från Electrolux.
Kombinerad Kyl/frys
Micro
Diskmaskin
Ugn
Häll
Kolfilterfläkt från fjärråskupan.
Tapwell blandare
Bänkskiva 30mm i Carrera Marmor C med 100mm stänkskydd

BADRUM – 2016
Helkaklat badrum i Carrera Marmor.
Fiskbensmarmor på golvet. Sågat från samma marmorblock som på väggarna.
Nedsänkttak med spotlights.
Vikväggar i glas i duschhörna.
Tapwell takdusch.
Vägghängd toalett.

För övrigt:
All EL i hela lägenheten är ny. Infräst EL.
Och alla väggar ock tak är målade.
Nya snickerier så som foder och socklar i hela lägenheten.

Takrosetter i kök, vardagsrum, masterbedroom, sovrum 2.
Takhöjd 2,7m

Pris: 5 975 000 kr

Månadsavgift: 3 341 kr
I avgiften igår värme och vatten. Utöver avgiften tillkommer obligatoriska tillägg på 125:- för kabel-TV från Com Hem och 100:- för föreningens tidigare installation av säkerhetsdörrar samt uppdatering av elstigare till 3-fas. Övriga driftskostnader är hushållsel på ca 250-300:-/månad och hemförsäkring på ca 150-200:-/månad.

Andel i föreningen: 5,52010 %

Byggår: 1926-1927

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 28 (1502)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 5 av 6.

Energiförbrukning: 136 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna samt externa garagemöjligheter i området. Se gärna www.garageplatsen.se.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Stengodsen 9 är en äkta förening som bildades 2002 och förvärvade sedan fastigheten 2003. Föreningen består av 28 lägenheter och 1 lokal. Fastigheten ritades av arkitektduon Waldemar Conradsson och N G Kjellberg och uppfördes under åren 1926-1927. För mer information om föreningen, se www.stengodset9.se

Genomförda renoveringar:
1995 – Byte av V/A-stammar.
2004 – Byte av elstigare. OVK-besiktning utförd.
2005 – Målning av fönster, putsning av fasad samt spolning av V/A-stammar.
2006 – Installation av ny fjärrvärmecentral.
2007 – Gårdsrenovering. Nya maskiner installerade i tvättstugan.
2009 – Takmålning. Upprättande av energideklaration.
2013 – Balkonger uppförda mot innergården.
2014 – Renovering/målning av fönster mot gatan. Uppgradering till 3-fas el. Installation av säkerhetsdörrar och fastighetsboxar på entréplan. Indragning av fiber. Trapphusrenovering.

Planerade/beslutade renoveringar:
Reparation av sättningsskador samt renovering av hyreslokal för att möjliggöra större hyresintäkter. Byte/förlängning av hiss i samband med att bostadsrättsinnehavare exploaterar vinden ovan denna lägenhet.

Föreningen är mycket välskött och ekonomin är god. Man följer en långsiktig teknisk och ekonomisk plan med ambitionen att vara lågt belånad och ha en stabil kassa. Per 2015-12-31 var de långfristiga skulderna endast 2.900.000:- och omsättningstillgångarna ((kassa, bank) uppgick till ca 1.200.000:-. Inga avgiftsförändringar är planerade elle beslutade.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. I fastigheten finns en fullt utrustad tvättstuga med med två maskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. I källaren finns ett grovsoprum. Föreningen har en fin innergård (renoverad 2007) med stenlagd uteplats, pergola och möbler. Här finns en gemensam grill. Cyklar kan ställas i cykelställ som finns placerade på gården.

Förening: Brf Stengodset 9

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Eget abonnemang tecknas av varje medlem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem. Eget abonnemang tecknas av varje medlem.

Sammanställning: Kungsbalkong i söder med högt och fritt läge samt vidunderlig utsikt över Karlbergsjön, Karlbergs slott, Kungsholms skyline, S:t Erikstornen m.m.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.