Birkastan - Vasastan

Karlbergsvägen 80 A, 2 tr

Stilren, väldisponerad & smakfullt renoverad sekelskiftestrea i högt & ljust läge. Vackra detaljer, burspråk, två balkonger & fin, grönskande stadsvy.

Adress

Karlbergsvägen 80 A, 2 tr

Rum

3

Slutpris

12 050 000 kr

Avgift

4 967 kr/mån

Boyta

111 kvmOm bostaden

Klassisk, vacker och stilren sekelskiftesvåning om 111 kvm och 3,5 rum och kök (möjlig 4:a) med ett högt, öppet, strålande ljust och genomgående läge i stiligt uppförd fastighet anno 1912. Våningen har en enastående och trivsam karaktär med vackra detaljer såsom högt till tak om ca 3 meter med dekorativa stuckaturer och rosetter, spegelmönstrade snickerier, paneler och dörrar, serveringsskåp, massiv fiskbensparkett i alla rum, ett ståtligt burspråksparti och högresta fönsterpartier med djupa nischer som ger ett strålande ljusinsläpp.

Två balkonger, varav en balkong mot innergården och en balkong i ett soligt och högt sydvästligt läge med fin utsikt över Karlbergsvägens grönskande allé och förgårdar.

På senare tid (2018-2020, badrum + WC något äldre) har en omsorgsfull renovering av bostaden skett, där samklangen av klassiskt vackra detaljer och modern design, stilfull inredning, sober färgsättning samt högklassiga materialval skapat en fulländad känsla.

Våningen är genomgående och mycket väldisponerad med stora representativa sällskapsrum i fil såsom ett magnifikt matsalsrum (sovrum) med burspråk och vardagsrum med utgång till balkong i söderläge med härlig och grönskande utsikt.

Ett väl tilltaget ”master bedroom” med plats för dubbelsäng och generös förvaring i platsbyggd och snickartillverkad garderobsvägg.

Kök från 2020 i en stilren och minimalistisk design med bra förvaring i skåp och draglådor, luckor i vit ton och komplett maskinell utrustning såsom integrerad kyl och frys, induktionshäll (Gaggenau), fläkt, varmluftsugn (Gaggenau) och vinkyl. Bänkskivor och stänkskydd i kalksten samt utgång till stor balkong mot innergården.

Tambur och inre hall med platsbyggd kläd- och skoförvaring. Möblerbart ”halvrum” med plats för hemmakontor, garderober, ”walk in closet” eller dylikt.

Fräscht helkaklat badrum med dusch, vägghängd toalett, handfat, badrumsskåp, handdukstork och förvaringshylla. Separat gäst-WC med toalett och handfat.

Välskött och vacker fastighet med tegelfasad och pampig entré, automatöppnande port och rymlig hiss. Till lägenheten disponeras ett stort förråd om +12 kvm i källaren.

OBS! Säljaren hyr idag två garageplatser i hörnet Karlbergsvägen/Norrbackagatan. Platserna hyrs i andra hand och kan eventuellt överföras vid intresse.

Pris: 12 495 000 kr

Månadsavgift: 4 967 kr
Ink. värme, VA, kabel-TV och bredband. Balkong avgift tillkommer om 148 kr.

Andel i föreningen: 4,23000 %

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1912

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 01023 (1201)

Hiss: Ja

Våning: 2

Antal våningar: 6

Energideklaration: Utförd

Energideklaration utförd: 2021-03-03

Energiklass: D

Allmänt om föreningen: Brf Karlbergsvägen 80 är en välskött och äkta förening som registrerades 1999 och förvärvade fastigheten 2009. Föreningen består av 42 bostadslägenheter varav 40 st är upplåtna med bostadsrätt och 2 st med hyresrätt. Det finns även en lokal med hyresrätt. Byggnadens totalyta uppgår enligt taxeringsbeskedet till 3 125 kvm, varav 2 688 kvm utgör lägenhetsyta och 436 kvm utgör lokalyta. Föreningen äger marken.

Genomförda renoveringar:
2022 Modernisering av soprum och avfallshantering.
2021 Renovering av fönster.
2020 Stamspolning och modernisering av hiss i gatuhuset.
2019 Förbättringsmålning av trapphus och portar.
2015/2016 Byte och relining av avloppsslam i gatuhuset.
2015 Dränering runt gårdshus.
2014 Stamspolning.
2013 Säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter, renovering av trapphus, hiss samt installerades postboxar i entrén och installation av nya balkonger.
2012 Ny fjärrvärmecentral, renovering av entrédörr, tvättstugan renoverades och hela maskinparken byttes ut.
2011 Ommålning av taket.
1985 Stambyte.
1985 El-stigar byttes.

Planerat underhåll:
2023 Fönsterrenovering både gat-och gårdshus. Fasadbesiktning I samband med fönsterrenovering samt nödvändigt underhåll. Trapphus och gemensamhetsytor under 2023 eller 2024.

Föreningens ekonomi:
Per 2021-12-31uppgick föreningens belåningsgrad till 9.477:-/kvm bostadsrättsyta, exklusive de två återstående hyresrätterna som ger en stor dold tillgång. Omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) uppgick till ca 4.700.000:-.

Gemensamma utrymmen:
Tvättstugan är belägen i källarplanet i gårdshuset. Maskinell utrustning: Tre tvättmaskiner, två torkskåp, en torktumlare och en mangel.
Trivsam och grönskande innergård med stor sittgrupp och grillplats.
Cykelställ på gården samt cykelförråd i gårdshuset.
Till lägenheten hör ett stort källarförråd (två stycken sammansatta) om ca 15 kvm.

Lokaler:
Lokalen hyrs av Stiftelsen Birkagården som bedriver förskoleverksamhet. Denna uthyrning genererat mycket goda och stabil hyresintäkter.

Besök gärna föreningens hemsida:
http://www.brfkarlbergsvagen80.se/

Förening: Brf Karlbergsvägen 80

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 42

Antal lokaler: 1

Antal hyresrätter: 2

TV: Kabel-TV och bredband (100/10 mbit/s) via Comhem ingår i avgiften

Sammanställning: Två balkonger, en mot innergården och en i söderläge mot Karlbergsvägen.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.