Birkastan - Vasastan

Rörstrandsgatan 44, 4 tr

Klassisk sekelskiftesvåning med balkong, kakelugn och vidunderlig utsikt över staden.

Adress

Rörstrandsgatan 44, 4 tr

Rum

3

Slutpris

8 200 000 kr

Avgift

5 592 kr/mån

Boyta

105 kvmOm bostaden

Med högt, strålande ljust och fritt läge i klassiskt vacker fastighet från 1912, saluförs nu en fin och solig sekelskiftestrea om 105 kvm. Lägenheten är belägen på Rörstrandsgatans lugnare del och har ett öppet, ogenerat läge med fantastisk utsikt över Karlbergssjön, Karlbergs slott och Kungsholmen.

Lägenheten har på senare tid smakfullt renoverats till ett mycket gott skick och de vackra originaldetaljerna är välbevarade såsom generös takhöjd på över 3 meter med stuckaturer, stora fönsterpartier som ger ett strålande ljusinsläpp, trägolv, spegeldörrar och en dekorativ kakelugn som fungerar.

Planlösningen klassiskt disponerad, den är både rund- och genomgående med fönster i två väderstreck. Rymlig hall med bra rumssamband och plats för ytterkläder och skor. Två rum i fil mot gatan såsom stort och luftigt vardagsrum och matsal/sovrum. Båda två med högt, fritt läge, flertalet fönsterpartier och vacker utsikt över staden. Mot innergården ligger ett rymligt och rogivande sovrum och ett stilrent och välutrustat sällskapskök (renoverat 2014) med tillhörande matplats och utgång till stor balkong. Balkongen ger härlig förlängning av köket och förenar ute med inne, Här ges plats för bord och stolar samt lummig utsikt över innergården. Kaklat badrum med dusch och tvättpelare. Fräsch separat WC i anslutning till hallen (renoverat i samband med stambyte 2015) med toalett och handfat.

Mycket välskött, äldre förening med god ekonomi och de stora fastighetsrenoveringarna gjorda.

Rumsbeskrivning: – Rymlig hall med bra rumssamband och plats för ytterkläder och skor. Här finns möjligheter att även inreda med garderober och dylikt. Trägolv och väggar i ljus kulör. Ny gallergrind installerad i januari 2017.

– Fräsch separat WC i anslutning till hallen (renoverat 2015) med grått klinkergolv, toalett och handfat med kommod.

– Kaklat badrum med duschhörna, handfat, badrumsskåp, handdukstork och tvättpelare.

– Två rum i fil mot gatan såsom stort och luftigt vardagsrum och matsal/sovrum. Båda två med högt, fritt läge, stora fönsterpartier med rikligt ljusinsläpp och utsikt över staden. Öppning mellan rummen med spegelmönstrade pardörrar, trägolv och högt till tak med stuckaturer. I vardagsrummet finns en dekorativ och fungerande kakelugn.

– I rofyllt läge mot innergården ligger ett rymligt sovrum. Här ges plats för dubbelsäng, garderober och plats för valfri möblering längs med övriga väggar. Trägolv och väggar i ljus kulör.

– Stilrent och välutrustat sällskapskök (renoverat 2014) med tillhörande matplats, god förvaring i skåp och draglådor. Köket är utrustat med kyl och frys, gasspis, varmluftsugn, microvågsugn, dubbel diskho och diskmaskin. Här finns även utgång till balkongen som ger härlig förlängning av köket och förenar ute med inne. Balkongen är stor och möblerbar för bord och stolar samt ger lummig utsikt över innergården.

Pris: 8 495 000 kr

Månadsavgift: 5 592 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (basutbud). Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 300-400:-, gas ca 250:-, hemförsäkring ca 150-200:- och balkongtillägg 75:-.

Andel i föreningen: 6,51000 %

Byggår: 1912

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 14 (1402)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4 av 5.

Energiförbrukning: 148 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Volontären 22 förvärvade fastigheten 1984 och består av 27 lägenheter, varav 1 är en återstående hyresrätt och 2 lokaler. Föreningen är äkta och innehar marken med äganderätt.

Till lägenheten disponeras ett förråd i källaren. I fastighetens källare finns en tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. I övrigt finns ett barnvagnsrum och ett samlingsrum i källaren med dusch och WC. Två gemensamma innergårdar, varav en med trädgårdsmöbler, grill och plats för cyklar.

Gjorda renoveringar:
1970-talet: Byte av fastighetens elstigare.
1994: Renovering av gatuhusets fasad.
2007: Renovering av gatuhusets tak.
2008: Målning av gatu- och gårdshusets södertak.
2010: Installation av ny undercentral till fjärrvärmen.
2011: Fönsterrenovering, gårdshusets fasad, gatuhusets fasad mot gården samt byggnation av balkonger.
2012-2013: Byte av fönster på gatuhusets framsida samt i vindsvåningarna.
2014: Byggnation av takterrasser i vindsvåningarna.
2016: Hissrenovering.
2017: Föreningen har dragit in fiber från IP-only till fastigheten. Varje medlem väljer då själv leverantör och hastighet upp till 1000 Mbit.

Föreningen byter fastighetens V/A-stammar partiellt, d v s i samband med när medlemmarna renoverar sina kök och badrum. Föreningen bekostar då själva bytet av den vertikala stamdelen som ligger i anslutning till berörd lägenhet.

Planerade renoveringar:
Föreningen diskuterar renovering/uppfräschning av trapphuset, renovering av fönstren på lokalerna mot gatan samt renovering av vissa skorstenar.

Förening: Brf Volontären 22

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem. Under 2017 har föreningen även dragit in fiber från IP-only till fastigheten. Varje medlem väljer då själv leverantör och hastighet upp till 1000 Mbit.

Sammanställning: Stor möblerbar balkong med utgång från köket. Här ges plast för bord, stolar och lummig utsikt över innergården. Obligatorisk balkongavgift om 75:-/mån tillkommer medlemsavgiften.

Synnerligen eftersökt läge på Rörstrandsgatan med kaffebarer, restauranger, butiker och annan service. Stockholms glasshus, Non Solo Bar, Mellqvist kaffebar, Burgers & Beers, Raw och Shanti är några av Birkastans höjdare och nås inom en minuts promenad.

Vasaparken med café och minigolf, lekpark, fotbollsplaner och isbana vintertid är inte långt borta. Inte heller Fridhemsplan och Västermalmsgallerian. Karlbergs slott, beläget vid kanalen, är en annan plats för bad och picknick. För den aktive finns motionsspår och hinderbana i slottsparken.

Goda kommunikationer med t-banans gröna linje (Sankt Eriksplan), flertalet innerstadsbussar (bl.a. 3, 4 och 47), pendeltåg vid Karlbergs station samt Flygbussarna vid Sankt Eriksplan.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.