Birkastan - Vasastan

Karlbergsvägen 78, 4 tr.

Sekelskiftesdröm på suverän adress. Härlig takhöjd, spröjsade fönster, fiskbensparkett samt snövita snickerier. Perfekt planlösning och stor balkong.

Adress

Karlbergsvägen 78, 4 tr.

Rum

3

Slutpris

7 800 000 kr

Avgift

4 284 kr/mån

Boyta

103 kvmOm bostaden

Välkommen till en fantastisk sekelskiftestrea om 103 ljusa och välplanerade kvm i mycket bra skick. De tidstypiska detaljerna är på plats såsom generösa ljusinsläpp via spröjsade fönster med djupa nischer, högt i tak med stuckaturer och takrosetter, fiskbensparkett samt vackra snickerier och spegeldörrar. Balkong mot en lugn och lummig innergård. Genomgående planlösning och mycket bra förvaring.

Lägenheten har idag 4 r o k då ett sovrum avdelats till två rum för att få 3 sovrum. Det går att återställa till originalplanlösningen på ett smidigt sätt. Vacker ekparkett och spröjsat fönster. Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd om 6 kvm, lägenheten är stambytt 2013.

Trygg och klok förening med välskött fastighet och god ekonomi. Varmt välkomna på visning!

– Välkomnande hall med bra rumssamband och plats för ytterkläder. Furugolv och ljusa väggar.

– Helkaklat badrum med WC, handfat, badkar med duschvägg i glas samt handdukstork. Klinker med golvvärme.

– Utmärkt kök med gott om skåp, bra arbetsytor och matplats för 4-5 personer. Kyl/frys, gasspis, elugn, fläkt samt diskmaskin.

– Helkaklat badrum (2) med dusch, handfat och tvättmaskin. Klinker med golvvärme.

– Sovrum med garderobsvägg och plats för dubbelsäng. Ekparkett, ljusa väggar samt utgång till balkong.

– Stor balkong i ostört och ogenerat läge mot föreningens lugna innergård.

– I passagen mellan stora sovrummet och vardagsrummet finns två stora klädkammare och ett serveringsskåp i original.

– Stort och lättmöblerat vardagsrum som vetter mot Karlbergsvägens lugna del. Stort spröjsat ljusinsläpp i söder, fiskbensparkett och vacker stuckatur. Vardagsrummet rymmer enkelt både en större soffgrupp och matsalsbord.

– Sovrum 2 med plats för dubbelsäng och annat möblemang. Detta rum är för närvarande avdelat till två rum för att få 3 sovrum och funktionen av 4 r o k. Vacker ekparkett och spröjsat fönster.

Pris: 7 995 000 kr

Månadsavgift: 4 284 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband. Beräknad driftkostnad/månad: balkongtillägg 150 kr, hushållsström 300 kr, hemförsäkring: 150 kr.

Andel i föreningen: 3,28530 %

Byggår: 1911

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns bastu, hobbyrum, cykel-/barnvagnsrum och två tvättstugor. Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 6 kvm. Fin gemensam innergård med planteringar och uteplatser.

Lägenhetsnummer: 10

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4 av 5.

Allmänt om föreningen: Föreningen bildades 1920, ombildades till bostadsrättsförening 1998 och består av 38 bostadsrätter. Föreningen byter stammar i kök och badrum punktvis då en lägenhet renoveras, detta bekostas av föreningen. I denna lägenhet är det stambytt 2013. Föreningen godkänner delat ägande. Populär och mycket välskött förening med god ekonomi. Mer information finns på föreningens utmärkta hemsida www.brfskalen11.org. Föreningen har diskuterat att höja avgiften med 5%.

Genomförda renoveringar:
1937 infördes centralvärme
1938 byggdes hissen i gårdshuset
1987-88 genomgick fastigheten en genomgripande renovering. I gatuhuset inreddes två nya etagelägenheter på vinden. I gårdshuset inreddes etagelägenheter genom att vinden utnyttjades till ett nytt våningsplan för lägenheterna på 4 respektive 4,5 trappa. Fastighetens elsystem moderniserades. Tak och fasader genomgick en fullständig renovering och gårdarna snyggades upp med ny beläggning, gräs och buskar.
1990 installerades kabel-TV i fastigheten.
2012/2013 byggdes balkonger på 22 av föreningens 38 lägenheter.
2016 Tak och fönstermålning

Förening: Skålen 11

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Sammanställning: Stor balkong mot innergården.

Synnerligen eftertraktat läge i Birkastan. Här lever man i attraktivt och eftersökt läge med promenadavstånd till både Odenplan och S:t Eriksplan med all tänkbar och nödvändig service. Även det rika utbudet av trevliga restauranger och trendiga butiker i Birkastan med Rörstrandsgatans (gågata sommartid) gatustråk är tilltalande. Förutom dessa vimlar närområdet av mysiga caféer och kaffebarer. På andra sidan Sankt Eriksbron, en kort promenad bort, är Fridhemsplan och den moderna Västermalmsgallerian belägen.

För den aktive finns härliga promenadstråk och joggingmöjligheter i Hagaparken och vid Brunnsviken. Kort promenad till Vasaparken med picknick möjligheter, boulebana, cafeér och konstgräsplan (isbana vintertid).

Goda kommunikationer med t-banans gröna linje (Sankt Eriksplan), flertalet innerstadsbussar (bl.a. 3, 4, 69 och 42) samt Flygbussarna vid Sankt Eriksplan.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.