Birkastan - Vasastan

Karlbergsvägen 78, 2 tr

Sekelskiftesdröm på suverän adress. Härlig takhöjd, spröjsade fönster, fiskbensparkett samt snövita snickerier. Perfekt planlösning och balkong.

Adress

Karlbergsvägen 78, 2 tr

Rum

3

Slutpris

9 150 000 kr

Avgift

4 175 kr/mån

Boyta

102 kvmOm bostaden

Välkommen till en fantastisk sekelskiftestrea om 102 ljusa och välplanerade kvm i mycket bra skick. De tidstypiska detaljerna är på plats såsom generösa ljusinsläpp via spröjsade fönster med djupa nischer, högt i tak med stuckaturer och takrosetter, fiskbensparkett samt vackra snickerier och spegeldörrar. Balkong mot en lugn och lummig innergård. Genomgående planlösning och mycket bra förvaring.

Trygg och klok förening med välskött fastighet och god ekonomi. Vi är övertygade om detta är den ultimata Vasastadstrean ni väntat på, varmt välkomna på visning!

– Välkomnande hall med plats för ytterkläder och en stor walk-in-closet. Massiv ekparkett och ljusa väggar. I anslutning till hallen finns ett helkaklat tvättrum med torkställning i taket och tvättpelare.

– Utmärkt kök (Ballingslöv) med gott om skåp, bra arbetsytor och matplats för 4-5 personer. Kyl/frys, gasspis, elugn, fläkt, micro samt diskmaskin.

– Stort och lättmöblerat vardagsrum som vetter mot Karlbergsvägens lugna del. Stort spröjsat ljusinsläpp i söder, fiskbensparkett, vacker stuckatur och takrosett. Vardagsrummet rymmer enkelt både en större soffgrupp och matsalsbord.

– Sovrum med garderobsvägg och plats för dubbelsäng. Ekparkett, ljusa väggar samt utgång till balkong.

– Stor balkong i ostört och ogenerat läge mot föreningens lugna innergård.

– Sovrum 2 med plats för dubbelsäng och annat möblemang. Detta rum har av andra i huset delats av till två rum för att få funktionen av 4 r o k. Vacker ekparkett och spröjsat fönster.

– Helkaklat badrum med dusch, WC, handfat med kommod, samt handdukstork.

Pris: 8 250 000 kr

Månadsavgift: 4 175 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband. Beräknad driftkostnad/månad: balkongtillägg 150 kr, hushållsström 300 kr, hemförsäkring: 150 kr.

Andel i föreningen: 3,28530 %

Byggår: 1911

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns bastu, hobbyrum, cykel-/barnvagnsrum, källarförråd och två tvättstugor. Fin gemensam innergård med planteringar och uteplatser.

Lägenhetsnummer: 6

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 2 av 4.

Allmänt om föreningen: Föreningen bildades 1920, ombildades till bostadsrättsförening 1998 och består av 38 bostadsrätter. Föreningen byter stammar i kök och badrum punktvis då en lägenhet renoveras, detta bekostas av föreningen. I denna lägenhet är det stambytt 2013. Föreningen godkänner delat ägande. Populär och mycket välskött förening med god ekonomi. Mer information finns på föreningens utmärkta hemsida www.brfskalen11.org. Föreningen har diskuterat att höja avgiften med 5%.

Genomförda renoveringar:
1937 infördes centralvärme
1938 byggdes hissen i gårdshuset
1987-88 genomgick fastigheten en genomgripande renovering. I gatuhuset inreddes två nya etagelägenheter på vinden. I gårdshuset inreddes etagelägenheter genom att vinden utnyttjades till ett nytt våningsplan för lägenheterna på 4 respektive 4,5 trappa. Fastighetens elsystem moderniserades. Tak och fasader genomgick en fullständig renovering och gårdarna snyggades upp med ny beläggning, gräs och buskar.
1990 installerades kabel-TV i fastigheten.
2012/2013 byggdes balkonger på 22 av föreningens 38 lägenheter.
2016 Tak och fönstermålning

Förening: Skålen 11

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Sammanställning: Stor balkong mot innergården.

Synnerligen eftertraktat läge i Birkastan. Här lever man i attraktivt och eftersökt läge med promenadavstånd till både Odenplan och S:t Eriksplan med all tänkbar och nödvändig service. Även det rika utbudet av trevliga restauranger och trendiga butiker i Birkastan med Rörstrandsgatans (gågata sommartid) gatustråk är tilltalande. Förutom dessa vimlar närområdet av mysiga caféer och kaffebarer. På andra sidan Sankt Eriksbron, en kort promenad bort, är Fridhemsplan och den moderna Västermalmsgallerian belägen.

För den aktive finns härliga promenadstråk och joggingmöjligheter i Hagaparken och vid Brunnsviken. Kort promenad till Vasaparken med picknick möjligheter, boulebana, cafeér och konstgräsplan (isbana vintertid).

Goda kommunikationer med t-banans gröna linje (Sankt Eriksplan), flertalet innerstadsbussar (bl.a. 3, 4, 69 och 42), pendeltåg vid Karlbergs station samt Flygbussarna vid Sankt Eriksplan.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.