Birkastan

Karlbergsvägen 78 A, 4 & 5 tr.

Spektakulärt drömboende i två etage på bästa adress. Högst upp med generösa ljusinsläpp, takbjälkar, 2 sovrum och balkong med fri utsikt. Måste ses!

Adress

Karlbergsvägen 78 A, 4 & 5 tr.

Rum

3

Slutpris

8 650 000 kr

Avgift

3 611 kr/mån

Boyta

92 kvm

Biyta

10 kvmOm bostaden

Varmt välkommen till Karlbergsvägen 78 och detta vackra hem med en levnadsyta om 102 (92+10) ljusa kvm som överträffar det mesta. Attraktivt och tyst belägen högst upp i huset i Birkastans sprudlande kvarter med mängder av välrenommerade caféer, restauranger och butiker.

Våningen är en dröm i två etage med härliga sällskapsytor, stor balkong med fri vy samt tilltalande detaljer som generös takhöjd, vackra spröjsade fönster och genomgående fina trägolv. Detta i kombination med övre etagets tilltalande vindsatmosfär med synliga takbjälkar och flödande ljusinsläpp från takfönster som förstärker känslan av höjd och rymd. Ett extraordinärt boende med unik ateljèkänsla för er som söker något utöver det vanliga.

Lägenheten går med relativt enkla medel att göra om till 4 r o k genom att dela av det nuvarande vardagsrummet och istället göra det stora sovrummet på övervåningen till ett vardagsrum.
Trygg och klok förening med välskött fastighet och god ekonomi.

Första plan (61 kvm)
– Välkomnande hall med bra rumssamband där man direkt slås av lägenhetens fantastiska ljus och rymd. Gott om plats för ytterkläder och utmärkt förvaring i klädkammare.

– Sobert badrum i stilrent utförande (2015) med inbyggt badkar, gotländsk kalksten och armatur från Vola.

– Utmärkt kök (2009) med gott om skåp och bra arbetsytor. Komplett maskinell utrustning som gasspis från Smeg, avfallskvarn samt vitvaror från Bosch. Plats för stort matbord vilket gör detta till en självklar plats för social samvaro och umgänge.

– Fantastiskt trivsamt vardagsrum att umgås och koppla av med utgång till stor balkong med härlig fri vy. Generösa ljusinsläpp via stora spröjsade fönster, härlig takhöjd och yteffektiv placering av trappan till övre etaget.

Övre etage (31+10 kvm)
– Via stilren trappa nås det övre etaget med härlig ateljèkänsla och takfönster som bjuder på flödande ljus.

– Helt avskilt från lägenhetens sociala ytor ligger master bedroom och ytterligare ett rum som passar perfekt som barnrum, gästrum eller arbetsrum.

– Ytterligare goda förvaringsmöjligheter genom vinds- och källarförråd.

Pris: 8 750 000 kr

Månadsavgift: 3 611 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och 100 Mbit bredband. Beräknad driftkostnad/månad: obligatoriskt balkong tillägg 150 kr, hushållsström 300 kr, hemförsäkring: 150 kr, balkongtillägg 50 kr.

Andel i föreningen: 2,84160 %

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1911

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns bastu, hobbyrum, cykel/barnvagnsrum, källarförråd och två tvättstugor. Fin gemensam innergård med planteringar och uteplatser.

Lägenhetsnummer: 48 (1401)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4,5 av 4,5.

Energiförbrukning: 128 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan.

Allmänt om föreningen: Föreningen bildades 1920, ombildades till bostadsrättsförening 1998 och består av 38 bostadsrätter. Föreningen byter stammar i kök och badrum punktvis då en lägenhet renoveras, detta bekostas av föreningen. Föreningen godkänner delat ägande. Populär och mycket välskött förening med god ekonomi. Mer information finns på föreningens utmärkta hemsida www.brfskalen11.org

Genomförda renoveringar:
1937 infördes centralvärme
1938 byggdes hissen i gårdshuset
1987-88 genomgick fastigheten en genomgripande renovering. I gatuhuset inreddes två nya etagelägenheter på vinden. I gårdshuset inreddes etagelägenheter genom att vinden utnyttjades till ett nytt våningsplan för lägenheterna på 4 respektive 4,5 trappa. Fastighetens elsystem moderniserades. Tak och fasader genomgick en fullständig renovering och gårdarna snyggades upp med ny beläggning, gräs och buskar.
1990 installerades kabel-TV i fastigheten.
2012/2013 byggdes balkonger på 22 av föreningens 38 lägenheter.
2016 Tak och fönstermålning

Förening: Brf Skålen 11

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Sammanställning: Härlig stor balkong med fritt läge och plats för bord och stolar.

Synnerligen eftertraktat läge i Birkastan. Här lever man i attraktivt och eftersökt läge med promenadavstånd till både Odenplan, S:t Eriksplan och Torsplan med all tänkbar och nödvändig service. Även det rika utbudet av trevliga restauranger och trendiga butiker i Birkastan med Rörstrandsgatans (gågata sommartid) gatustråk är tilltalande. Förutom dessa vimlar närområdet av mysiga caféer och kaffebarer. På andra sidan Sankt Eriksbron, en kort promenad bort, är Fridhemsplan och den moderna Västermalmsgallerian belägen. Suverän barnomsorg i området och två stora nya garage vid Torsplan.

För den aktive finns härliga promenadstråk och joggingmöjligheter i Hagaparken och vid Brunnsviken. Kort promenad till Vasaparken med picknick möjligheter, boulebana, cafeér och konstgräsplan (isbana vintertid).

Goda kommunikationer med t-banans gröna linje (Sankt Eriksplan), flertalet innerstadsbussar (bl.a. 3, 4, 69 och 72) samt Flygbussarna vid Torsplan och Sankt Eriksplan.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.