Birkastan

Vikingagatan 22a, 4 tr,

Underbart sekelskifte på bästa adress i Birkastan. Balkong, högt till tak med stuckatur, kakelugnar, burspråk samt snövita snickerier & pardörrar.

Adress

Vikingagatan 22a, 4 tr,

Rum

3

Slutpris

8 300 000 kr

Avgift

2 386 kr/mån

Boyta

83 kvmOm bostaden

Välkommen till populära Vikingagatan, Birkastan och en suverän sekelskiftestrea om 83 ljusa och välplanerade kvm på högsta ordinarie våningsplan.Underbara sällskapsytor med lättmöblerat vardagsrum och utmärkt kök. Välkomnande hall, stor balkong, två sovrum, snyggt badrum samt mycket bra förvaring. Mycket bra skick!

Sekelskiftesdetaljerna är på plats såsom bl.a. härlig takhöjd (3.00 meter), stuckaturer, kakelugn, generösa ljusinsläpp via burspråk och stora fönster med djupa nischer, höga golvsocklar, fina furugolv och vackra pardörrar.

Trygg och klok förening med mycket god ekonomi och välskött fastighet. Äkta förening med goda intäkter från affärslokalerna i fastigheterna.

– Välkomnande hall med bra rumssamband och plats för ytterkläder. Suverän förvaring i walk in closet, platsbyggd garderob och städskåp.

– Härligt vardagsrum med stort burspråk mot Vikingagatan, fungerande kakelugn samt högt till tak med stuckatur och takrosett. Fint furugolv. Vardagsrummet är lättmöblerat med naturlig plats för soffa, fåtölj och TV.

– Via pardörrar når man ytterligare ett rum med stort fönsterparti mot Vikingagatan, fungerande kakelugn samt högt i tak med stuckatur och takrosett. Väljer man att nyttja rummet som sovrum så finns det gott om plats för dubbelsäng och ytterligare möblemang. Rummet är även fantastiskt som matsal.

– Utmärkt kök mot innergården med matplats för två-tre personer. Kyl/frys (side by side med ismaskin), vinkyl, diskmaskin, spis med induktionshäll och fläkt, varmluftsugn och micro. Furugolv, bra arbetsytor och gott om skåp.

– Sovrum mot den lugna innergården med plats för dubbelsäng och utgång till balkong. Bra förvaring i platsbyggda garderober.

– Stor balkong med plats för bord och stolar, ogenerad utsikt över takåsar och trädtoppar. Läge sydost med sol från tidig morgon till kl. 14.00 under sommaren.

– Helfräscht, helkaklat badrum med badkar, WC, handdukstork och handfat. Klinker med golvvärme.

Pris: 7 975 000 kr

Månadsavgift: 2 386 kr
I avgiften ingår vatten. Beräknad driftkostnad/månad ca uppvärmning 550 kr, hushållsström 400 kr, hemförsäkring 150 kr.

Andel i föreningen: 2,39300 %

Byggår: 1905

Uppvärmning: Direktverkande el

Övriga byggnader/utrymmen: Hissen nås smidigt direkt från gatuplan och rymmer en barnvagn. Även bra access utan trappor från både Tomtebogatan och Vikingagatan till källaren där det finns två barnvagns- cykelrum, tvättstuga, hobbyrum, grovsopor etc. Tvättstugan har tre tvättmaskiner, stort torkrum, två torkskåp, torktumlare och mangel. Till lägenheten hör ett stort källarförråd. På vinden finns det en fin övernattningslägenhet/samlingslokal som går att boka/hyra. Här finns det en snygg bastu, dusch, WC och ett välutrustat kök.. Fin gemensam innergård med utemöbler, planteringar och grill.

Lägenhetsnummer: 1502

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4 av 5.

Energiförbrukning: 142 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan. För ansökan om boendeparkering, kontakta Gatu- och Fastighetskontoret, www.stockholm.se.

Allmänt om föreningen: Brf Modellen 12&13 bildades 1982 och består av två fastigheter, Vikingagatan 22, 24 samt Tomtebogatan 16, som ritades av arkitekterna Dorph & Höög. Huset byggdes 1904-1905.
Renoveringar:
Stamrenovering 2016. Stammarna filmades och spolades och man kom fram till att stammarna var i bra skick. De ledningar och rör där trycket var som störst byttes. Man bytte även topparna/översta vändpunkterna på tappvattenledningarna. Läs gärna Not 15 i Årsredovisningen.
Elstambyte 1976
Nyinstallation hiss 1976
Nytt gårdsbjälklag 2006
Nya balkonger 2006
Omläggning av tak 2008
Fasadrenovering och målning av fönster 2010/11
Bredbandsfiber 2012/13

Föreningen består av 57 lägenheter med bostadsrätt samt en lägenhet och sju lokaler med hyresrätt. Trappstädning genom förvaltning, gemensam höst- och vårstädning.

Förening: Modellen 12 & 13

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Det går även att få via Bredbandsbolaget i form av IPTV.

Internet: Bredband. Fiber via Bredbandsbolaget.

Sammanställning: Stor balkong med plats för bord och stolar. Fin stadsutsikt, läge sydost.

Härligt läge i hjärtat av Birkastan med kvarter som sprudlar av liv tack vare restauranger, butiker och caféer. Direkt närhet till flertalet mat- och delikatessbutiker, Rörstrandsgatan med sin puls (gågata sommartid), upprustade Sankt Eriksplan, Västermalmsgallerian på andra sidan Sankt Eriksbron samt inte minst Karlbergsparken och kanalen. Bekvämt promenadavstånd till Odenplan och Vasaparken med uteserveringar och minigolf samt fotbollsplaner/isbana beroende på årstid.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.