Birkastan

Karlbergsvägen 57, 5 tr

Fantastisk hörnlägenhet i gott skick, högst upp och balkong med hänförande utsikt!

Adress

Karlbergsvägen 57, 5 tr

Rum

3

Slutpris

4 350 000 kr

Avgift

3 632 kr/mån

Boyta

72 kvmOm bostaden

Här på det ordinare högsta våningsplanet i fastighet anno 1909 ges ett boende utöver det vanliga! Fantastisk hörnlägenhet med strålande fri utsikt över himmel, trädtoppar och Karlbergsvägens takåsar. Utsikten avnjuts från samtliga fönster och inte minst från den vackra originalbalkongen i smide. Lägenheten flödar av ljus, har en suverän planlösning och ett genomgående mycket gott skick med sober färgsättning, bevarad fiskbensparkett och generös förvaring. Magnifikt hörnvardagsrum med fönster i tre vädersträck och utgång till balkongen. När vädret tillåter ger balkongen en förlängning av rummet som förenar ute och inne! Nytt HTH-kök från 2007 i stilrent vitt, två sovrum varav ett som även passar till arbets-, barn- eller matrum samt kaklat badrum med duschplats.

– Instegstambur med plats för avhängning, klinkergolv och en klädkammare. Tamburen leder till inre hall med nyslipad fiskbensparkett, platsbyggda garderober och tak med infällda spotlights.

– Helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme, duschplats, handdukstork, toalett, handfat och badrumsskåp, allt från 2002 (enligt tidigare ägare), notera visst slitage av ytskiktet. Tvättmaskin från 2007.

– Magnifikt hörnvardagsrum med fönster i tre väderstreck som ger rikliga ljusinsläpp, sober färgsättning, nyslipad fiskbensparkett och utgång via dubbeldörrar till vacker smidesbalkong i original med endast himlen ovanför. Utsikten härifrån är storslagen med vy över himmel, trädtoppar och Karlbergsvägens takåsar.

– Två sovrum, varav ett ”master bedroom” med plats för dubbelsäng och ett mindre rum som väl passar till barn-, gäst-, eller arbetsrum. Rummen har trä- och parkettgolv samt sober färgsättning.

– Nytt HTH-kök från 2007 i stilrent vitt med strama linjer och vitvaror såsom kyl och frys, induktionshäll, fläkt, varmluftsugn och diskmaskin. Köket har god arbetsyta och matplats för 4 personer.

Pris: 3 350 000 kr

Månadsavgift: 3 632 kr

Andel i föreningen: 2,79920 %

Byggår: 1909

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns källarförråd, barnvagnsrum, cykelförråd och en gemensam tvättstuga högst upp i huset med 3 maskiner, 2 torktumlare, 1 torkskåp och 1 mangel. Dessutom finns en gemensam takterrass med vidsträckt utsikt som kan nyttjas av medlemmarna.

Renoveringar: Byte av V/A-stammar och elstigar samt renovering av fasad och tak gjordes 1996. Samtliga fönster ljudisolerades 2007/2008.

Lägenhetsnummer: 29

Hiss: Ja

Våning: 5

Antal våningar: 6

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Viking Karl förvärvade fastigheten 2001 och består av 52 lägenheter, varav 2 är återstående hyresrätter och 3 lokaler. Föreningen är stabil och har inga planer på att förändra avgifterna. Senast ändring skedde 1 januari 2006 då avgifterna sänktes med 15%.

Förening: Brf Viking Karl

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem.

Sammanställning: Härlig originalbalkong i smide med endast himlen ovanför och fantastisk utsikt över takåsar, trädtoppar och längs med Karlbergsvägens vackra paradstråk.

Beläget på den lugna delen av Karlbergsvägen bland träd, grönska och vackra gårdar. Populära restaurangen Arizona, med tillhörande uteservering under kastanjeträd, ligger nästgårds. Dessutom finns ett café, frisör, fiskdelikatessbutik samt postutlämning i korsningen till Norrbackagatan. Runt hörnet finns 7Eleven samt flertalet ytterligare restauranger. Ett stenkast bort är Rörstrandsgatan belägen med Birkastans största utbud av kaffebarer, restauranger, caféer, butiker och mataffärer. Vi dess ände tar Sankt Eriksplan vid med än större utbud och torghandel.

Goda kommunikationer med flertalet innerstadsbussar, t-bana Sankt Eriksplan samt pendeltåg från Karlbergs station.

En kort promenad bort finner du Karlbergs slott, parken och kanalen. I parken kan den aktive ta en fridfull promenad eller nyttja de många motionsslingorna.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.