Birkastan

Rörstrandsgatan 19, 2 tr

Fantastisk hörn 3:a i drömskick! Stilren design och vy över Rörstrandsgatan!

Adress

Rörstrandsgatan 19, 2 tr

Rum

3

Slutpris

4 550 000 kr

Avgift

2 764 kr/mån

Boyta

70 kvmOm bostaden

Sällan har uttrycket ”drömboende” passat bättre in för att beskriva denna fantastiska hörnlägenhet med absolut bästa läget på Rörstrandsgatan! Lägenheten har med varsam hand totalrenoverats 2006. Stilren design, sober färgsättning, smarta disponeringslösningar och snygga materialval möter tidsenligt bevarade 20-tals detaljer. Exempel på bevarade detaljer är snövita och spegelmönstrade snickerier, mattlackad fiskbensparkett och ett flertal stora och spröjsade fönster i flera väderstreck. Planlösningen är optimal och flödar av ljus tack vare det trevliga hörnläget. Hörnvardagsrummet är verkligen något utöver det vanliga med härlig utsikt över Rörstrandsgatan. Köket är platsbyggt i stram och stilsäker dansk design med komplett maskinell utrustning. Två bra sovrum och ett toppfräscht helkaklat badrum.

Välkommen till ett hem för dig som ställer höga krav på stil och finess med ett av innerstadens bästa läge!

Välkomnande hall med högblankt golv i grått, vitmålade väggar och tak, en originalgarderob samt en platsbyggd garderobsvägg med skjutdörrar i frostat glas och infällda spotlights ovan.

Härlig sällskapslösning där nytt kök i stram och stilren dansk design öppnar mot ett fantastiskt hörnvardagsrum med tre stora fönster och vy över Rörstrandsgatan.

Köket har gott om förvaring och grepplösa skåp i högblankt vitt, det är väl utrustat med maskiner från bl a Miele och Siemens såsom integrerad kyl, frys och diskmaskin, induktionshäll, fläkt och varmluftsugn. Köksbänkar i oljad massiv valnöt. Den ena utgör arbetsö med sittplatser och den andra har bl a infälld diskho och designad blandare från italienska Paffoni. Ovan denna bänk finns ett frostat glas med fint ljusinsläpp från ett av sovrummen.

Fantastiskt ljust vardagsrum i hörnläge med vitmålade väggar och tak, mattlackad fiskbensparkett och tre stora spröjsade fönster med djupa nischer och vy över Rörstrandsgatan och Drejargatan. Dessa fönster bidrar vardagsrummets fantastiska karaktär. Rummet är lättmöblerat med plats för både soffa och matsalsmöbel.

Två utmärkta sovrum, varav ett master bedroom med plats för dubbelsäng och garderober och ett som väl nyttjas såsom barn-, gäst- eller arbetsrum. Båda rummen har vitmålade väggar och tak samt vitmålat trägolv.

Toppfräscht och helkaklat badrum i vitt med grått klinkergolv. Badrummet har ett ovalt handfat på bänkskiva och kommod i vitt, toalett, handdukstork, tak med infällda spotlights, dusch med vikdörrar i glas och en tvättmaskin.

Pris: 4 500 000 kr

Månadsavgift: 2 764 kr

Andel i föreningen: 2,58000 %

EL: 400 kr/mån

Försäkring: 80 kr/mån

Total driftkostnad: 480 kr/mån

Byggår: 1926

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, källarförråd och tvättstuga.

Lägenhetsnummer: 31

Hiss: Ja

Våning: 2

Antal våningar: 6

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna för 800 kr/m samt externa garagemöjligheter i området. www.stockholm.se

Allmänt om föreningen: I föreningen finns 47 st lägenheter och 4 st lokaler. Renoveringar;
2001-2002, V/A stammar i kök och badrum – elstigare – takrenovering – fönster – trapphus. 3 st vindsvåningar byggdes även 2001-2002. 2006 Tvättstugan renoverades. 2006 renoverades innergården.

Förening: Brf Drejskivan

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 47

Antal lokaler: 4

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: www.comhem.se.

Internet: Bredband. Leverantör: www.comhem.se. Betalas separat.

Bästa läget på härliga Rörstrandsgatan med kaffebarer, restauranger, butiker och annan service. Stockholms glasshus, Två, Mellqvist kaffebar, Xoko, Raw och Paus är några av Birkastans höjdare och nås inom två minuters promenad.

Vasaparken med café och minigolf, lekpark, fotbollsplaner och isbana vintertid är inte långt borta. Inte heller Fridhemsplan och Västermalmsgallerian. Karlbergs slott, beläget vid kanalen, är en annan plats för bad och picknick. För den aktive finns motionsspår och hinderbana i slottsparken.

Goda kommunikationer med t-banans gröna linje (Sankt Eriksplan), flertalet innerstadsbussar (bl.a. 3, 4 och 47), pendeltåg vid Karlbergs station samt Flygbussarna vid Sankt Eriksplan. www.sl.se

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.