Birkastan

Vikingagatan 24, 2 tr

Drömläge i Birkastan. Sekelskifte med balkong & kakelugn. Optimalt planerad med stora sällskapsytor & två sovrum.

Adress

Vikingagatan 24, 2 tr

Rum

3

Slutpris

4 640 000 kr

Avgift

1 880 kr/mån

Boyta

65 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän lägenhet om 65 ljusa och välplanerade kvm med genomgående planlösning. Härligt sekelskifte med högt till tak, vackra vitlaserade furugolv, snövita snickerier och spegeldörrar. Solig balkong, generösa ljusinsläpp och fungerande kakelugn skapar en hemtrevlig känsla! Utmärkt kök, snyggt badrum och ytor i mycket bra skick.

Toppläge i Birkastan, välskött fastighet och förening med mycket bra ekonomi. Det kan låta klyschigt men denna pärla måste verkligen ses och upplevas, välkomna på visning!

– Välkomnande hall med vitlaserat och vaxat furugolv med gott om plats för ytterkläder.

– Vitt, utmärkt kök mot innergården med matplats för fyra. Gott om skåp och bra arbetsytor. Kyl/frys, diskmaskin samt spis med glaskeramikhäll, ugn och fläkt. Vitmålad bokparkett på golv samt vacker och genuin väggpanel.

– Snyggt, helkaklat badrum med dusch, wc, handfat och tvättmaskin. Klinker med golvvärme och infälld belysning via spotlights.

– Rymligt sovrum med vitsåpat furugolv, tillhörande garderobsvägg samt utgång till balkong som vetter mot lugn innergård.

– Härlig balkong med trätrall och fin stadsvy mot innergårdar och två lummiga träd. Balkongen har sol fram till ca kl. 14.00 under sommarhalvåret.

– Lättmöblerat vardagsrum med fungerande kakelugn och två generösa ljusinsläpp mot Vikingagatan. Högt till tak med slätstuckatur och takrosett., vitlaserade och vaxade furugolv.

– Ett optimalt mindre sovrum som angränsar till vardagsrummet. Sovrummet har plats för säng, skrivbord och förvaringsutrymmen.

Pris: 4 450 000 kr

Månadsavgift: 1 880 kr

Andel i föreningen: 1,97230 %

Byggår: 1904

Uppvärmning: Direktverkande el

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns tvättstuga och vindsförråd. Högst upp i huset finns en föreningslokal, hobbyrum och köksdel samt bastu. Dessa gemensamma ytor kommer inom kort att renoveras och bli ännu bättre. Fin gemensam innergård. Separat ingång till ett stort rum för cykel- och barnvagnsförvaring. Praktiskt grovsoprum samt pappersåtervinning.

Lägenhetsnummer: 414

Hiss: Ja

Våning: 2

Antal våningar: 5

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gata. I området finns även externa garage och parkeringsplatser att hyra.

Allmänt om föreningen: Allmänt om föreningen: Föreningen består av 55 lägenheter och 7 affärslokaler. Fastigheten är välskött där V/A stammarna och elstigarna byttes 1976. Stammarna spolades 2011 och var i god kondition. Nytt gårdsbjälklag 2006, nya balkonger 2006, fasadrenovering 2010-2011. God ekonomi med låg belåning.

Förening: Modellen 12 &13

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Comhem. Just nu dras ett snabbt fiberbredband (Tele2) in i fastigheten.

Sammanställning: Balkong, läge sydost.

Utmärkt belägen i hjärtat av idylliska Birkastan. Eftertraktat läge mellan vackra Karlbergsvägen och Rörstrandsgatan. I kvarteren finns mängder av bra butiker, kaffebarer och restauranger.

Närhet till Vasaparken med caféer, bollplan och lekpark samt även kort promenad till Karlbergs slottspark med Karlbergskanalen och Karlbergs Slott som skapar en vacker vy med motions- och picknickmöjligheter. Lummiga parken Solvändan finns ett stenkast bort på Vikingagatan.

Utmärkta kommunikationer i form av T-banans gröna linje (Sankt Eriksplan), flertalet innerstadsbussar, pendeltåg från Karlbergs station samt Flygbussarna.

I månadsavgiften om 1880 kr. ingår inte värme. Beräknad uppvärmningskostnad är 600 kr/månad i snitt över året.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.