Birkastan

Birkagatan 19, 5 tr

Vindsvåning om totalt 119 kvm med härliga öppna ytor, eldstad, stor solig takterrass och utsikt mot takåsar! Drömläge i Birkastan!

Adress

Birkagatan 19, 5 tr

Rum

3,5

Slutpris

9 010 000 kr

Avgift

2 949 kr/mån

Boyta

104 kvm

Biyta

15 kvmOm bostaden

Högst upp bland takåsarna på Birkagatan saluförs nu en vindsvåning av allra bästa slag. Här lever man på bästa adress i hjärtat av Birkastan, alldeles invid Rörstrandsgatan och dess kontinentala och pulserande gatustråk. Samtidigt är känslan av att komma bort från storstadens brus synnerligen påtaglig i denna våning.

Våningen är belägen högst upp i välvårdad fastighet från 1909 med hiss ändå upp till våningsplanet. Den fördelas på 3-4 rum och kök samt en total golvyta om 119 kvm (104 kvm boyta + 15 kvm biyta under snedtak). Våningen präglas av stilfulla vindsdetaljer såsom högt till taknock om ca 4,60 meter, snedtak, fönsterkupor, murstockar, vackert murad eldstad, synliga takbjälkar och stödben samt en fantastisk takterrass om 14 kvm. Terrassen i väster bokstavligen badar i solljus och ligger närmast himlen och takåsarna, den ger ett härligt uterum med plats för bord, stolar och planteringar. Den har dubbla utgångar via helglasade ”sliding doors”.

Planlösningen är genomgående, ljus och mycket väldisponerad. Den lämpar sig bra för familjära såväl som representativa sammanhang tack vare en naturlig uppdelning av hemmets sociala respektive privata delar. Stort vardagsrum ansluter till matsalsdel och kök i öppen sällskapslösning och ger en känsla av rymd. Här finns utgången till terrassen. I övrigt finns två mycket bra sovrum med plats för god förvaring. Rejält badrum med badkar och en fönsterkupa med utsikt mot takåsar.

Äldre skuldfri förening med god ekonomi och renoverade fastigheter.

– Tambur med plats att hänga ytterkläder. Garderob och städskåp. Klinkergolv. Tamburen leder till en öppen inre hall med gott rumssamband. Parkettgolv och högt till taknock.

– Två bra sovrum. ”Master bedroom” med plats för dubbelsäng och förvaring i garderober längs med väggen. Det andra sovrummet passar utmärkt som barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum. Båda rummen har ekparkett, snedtak och fönsterkupor som ger rikligt med ljusinsläpp.

– Helkaklat badrum med klinkergolv, badkar, WC, handfat på kommod, badrumsskåp och tvättmaskin. Badrummet har snedtak och fönsterkupa som ger rikligt med ljusinsläpp samt vy mot takåsar.

– Öppna, luftiga och genomgående sällskapsytor med vardagsrum, matsal, kök och dubbla utgångar till solig takterrass i väster med vy mot takåsar. I vardagsrummet finns en fungerande öppen spis, det är högt till taknock (ca 4,60 meter) med synliga bjälkar, stödben, murstockar och snedtak med fönsterkupa som ger rikligt ljusinsläpp och vy mot takåsar.

Pris: 7 490 000 kr

Månadsavgift: 2 949 kr

Andel i föreningen: 3,49100 %

Byggår: 1909

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Barnvagnsrum, bastu, cykelrum, sopnedkast på gården, källarförråd, tvättstuga. Innergården har planteringar, ett trädäck för grill och trädgårdsmöbler samt ett cykelställ.

Renoveringar: Stammar och elstigare är bytta 1984. Omläggning av tak 1989-1990. Nyinstallation av hiss 1990. Omputsning av fasad mot gård 1990 och mot gata 2002. Nya balkonger 2001-2005. Rörstambyte 2005. OVK och brandskyddskontroll 2006. Renovering/målning av tak 2006. Barnvagnsramp 2006. Gårdsbesiktning 2007. Målning av trapphus och dörrar 2007. Nya kodlås 2007. Ny värmecentral och vattenberedare 2007. Energideklaration 2008. Fasadreparation (21 B) 2009. Renovering tvättstuga 2009. Installation fiberoptik 2010. Renovering fönster 2010. Spolning stammar 2011. Ny tvättmaskin 2011. Renovering hobbyrum 2011.

Lägenhetsnummer: 19 (1501)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 5 av 5.

Energiförbrukning: 104 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskriven och externa garagemöjligheter i området. Bl a finns ett stort garage vid S:t Eriksplan.

Allmänt om föreningen: Brf Birkagård förvärvade fastigheten Eldaren 8 1933. och består av 42 lägenheter (2.825 kvm) med bostadsrätt samt tre lokaler med hyresrätt(251 kvm). Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt. Föreningens hemsida: http://birkagard.bostadsratterna.se/

Föreningen är skuldfri och ekonomin är urstark. Per 2019-12-31 uppgick som sagt den långfristiga skuldsättningen till 0:-, omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) till 1.080.951:- och årets nettoresultat efter finansiella poster till +64.290:-. Den goda ekonomin medför låga avgifter för medlemmarna (endast 359:-/kvm bostadsrättsyta). Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Utfört underhåll i fastigheten:
2019: Ny undercentral för värmeanläggningen.
2018: Trapphusmålning och ny tvättmaskin.
2017: Spolning av V/A-stammar.
2016: Hissrenovering i uppgång 19 och uppgradering av fibernätet (gruppanslutning).
2015: Nya kodlås, dörrautomatik till passagen, ventilbyte till värmesystemet, installation av barnvagns- och cykelramp samt renovering av trapphus på vindsplanet.
2014: Ny belysning, målning och golvslipning i passagen.
2013: Montering av spaltventiler och ny gårdsbelysning.
2012: Målning av tak och OVK.
2011: Spolning av V/A-stammar, renovering av hobbyrum och ny tvättmaskin till tvättstugan.
2010: Fönsterrenovering och installation av fiberoptik.
2009: Renovering av tvättstuga och reparation av fasad Birkagatan 21 B.
2008: Energideklaration.
2007: Nya kodlås, gårdsbesiktning, målning av trapphus och dörrar samt ny värmecentral och vattenberedare.
2006: Renovering och målning av tak, OVK och brandskyddskontroll samt installation av barnvagnsramp.
2005: Byte av V/A-stammar.
2001-2005: Nya balkonger.
1990-2002: Omputsning av fasad.
1990: Nyinstallation av hiss och omläggning av tak.
1984: Byte av V/A-stammar samt elstigare.

Planerat underhåll:
Omputsning av fasader mot gården 2021 (kan eventuellt räcka med partiell lagning).

Gemensamma utrymmen:
Till lägenheten disponeras ett källarförråd. I övrigt finns barnvagnsrum, cykelrum, bastu, sopnedkast på gården och välutrustad tvättstuga. Innergården har planteringar, ett trädäck för grill och trädgårdsmöbler samt ett
cykelställ

Förening: Brf Birkagård

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 42

Antal lokaler: 3

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: OpenNet stadsfibernät.

Internet: OpenNet stadsfibernät.

Sammanställning: Stor härlig takterrass i väster om 14 kvm med sol från förmiddag till sen eftermiddag. Terrassen har dubbla utgångar via helglasade skjutdörrar och utgör ett "extra" uterum med plats för bord, stolar och planteringar.

Här på Birkagatan bor man med ett förstklassigt läge i Birkastan! Allt man kan önska finns här i form av butiker, mataffärer, trevliga restauranger och barer, mängder av mysiga caféer och bagerier. Närheten till allt är slående då man kan promenera in till city (Centralen/Arlanda Express) och den angränsande stadsdelen Kungsholmen nås med ett par minuters promenad. För den som söker lugna och sköna andrum eller trivsamma promenad och joggingstråk finns gröna parker i form av Tegnérlunden, Observatorielunden, Hagaparken, Karlbergskanalen och blomstrande Vasaparken – alla inom ett par minuters gångavstånd.
Goda kommunikationer med t-banans gröna linje (Sankt Eriksplan), ett flertal innerstadsbussar, pendeltåg vid Karlbergs station samt Flygbussarna vid Sankt Eriksplan.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.