Vasastan - Norrmalm

Tegnérgatan 19, 5 tr

3;5:a med högt, ljust och enskilt läge. Familjevänlig och bra planlösning, öppen spis och solig balkong i söder med utsikt mot torn och takåsar.

Adress

Tegnérgatan 19, 5 tr

Rum

3,5

Slutpris

8 100 000 kr

Avgift

3 851 kr/mån

Boyta

82 kvmOm bostaden

På det högsta ordinarie våningsplanet i välvårdad fastighet från 1934 finns denna strålande ljusa, ostört och fritt belägna trerummare om 82 kvm.

Lägenheten har på senare tid renoverats i stilsäkert utförande men utan att tumma på de genuina och välbevarade funkisdetaljerna från byggåret såsom fiskbensparkett, stora perspektivfönsterpartier med utsikt mot vackra sekelskiftesfastigheter, vita snickerier, glasade pardörrar m.m. Här finns en mysig och fungerande öppen spis samt en solig balkong i söder med utsikt mot torn och takåsar. Balkongen, som har dubbla utgångar från både kök och sovrum, ger härligt, insynsfritt uterum med plats för bord, stolar och planteringar.

Lägenheten är genomgående och mycket trivsam, den är modern och ytterst effektiv med många praktiska och tillgängliga funktionslösningar. Här finns hall med plats för ytterkläder och skor samt förvaring i klädkammare. Fräscht, stambytt och kaklat badrum i stilsäkert utförande. Vardagsrum med fungerande öppen spis. Kök i stilrent utförande med gott om skåp och komplett maskinell utrustning. Innanför köket och via ett glasat fönster-/väggparti i original nås ett gammaldags matrum (möjligt som ytterligare sov- eller barnrum) med utgång till balkongen. Två bra sovrum ligger avskilda på var sida av lägenheten, varav ett föräldrasovrum med plats för dubbelsäng, även här finns utgång till balkongen. Det andra sovrummet är stort och rymligt, väl tilltaget och passande för syskon att dela på.

Välkommen till Tegnérgatan och klassiska 1800-talskvarter på Norrmalm, ett oslagbart läge där Vasastan, Östermalm och city möts, med endast 10 minuters promenad från Stureplan och Skärgårdsbåtarna vid Nybroviken. Detta är verkligen location, location, location….!

Pris: 6 950 000 kr

Månadsavgift: 3 851 kr

Andel i föreningen: 6,56240 %

Byggår: 1934

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, källarförråd och tvättstuga. Fin gemensam innergård.

Lägenhetsnummer: 52 (1502)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 5 av 6.

Energiförbrukning: 151 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalskrivna och externa garagemöjligheter i området. Se gärna www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Tegnérgatan 19 förvärvade fastigheten 2002 och består av 32 bostadsrätter (1390 kvm) och 3 affärslokaler (397 kvm).

Genomförda renoveringar:
2004: Byte av V/A stammar och elstigar. Trapphuset renoverades
2005: Renovering av balkonger.
2008: Renovering av fönster.
2010: Renovering av tvättstuga.
2013: Taket målades.
2014: Säkerhetsdörr installeras.
2016/2017: Planeras hissen att renoveras. Pengar finns reserverade och avgifterna kommer ej att påverkas.

Förening: Brf Tegnérgatan 19

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Kabel TV via Canal Digital. 170:-/månad.

Internet: Bredband upp till 100/100 Mbit/s via OwnIt. Obligatorisk bredbandsavgift på 190:-/månad.

Sammanställning: Solig balkong i högt söderläge, med utgångar från både kök och sovrum. Balkongen ger härligt, möblerbart uterum med plats för bord, stolar och den har fri utsikt över takåsar och Johannes kyrka.

Utsökt och mycket eftertraktat läge i hjärtat av Norrmalm. Här promenerar man till alla trevligheter Stockholm city erbjuder, från Stureplans innekrogar och restaruranger till skärgårdsfärjorna vid Nybroviken. I dessa klassiska kvarter finns många restauranger från världens alla hörn, caféer, butiker, konstgallerier etc. När du vill komma ifrån pulsen finns Johannes kyrkopark och Observatorielunden i direkt anslutning, men även Lill-jansskogen, Hagaparken och Brunnsviken finns inom gångavstånd. Kommunikationerna är utmärkta med såväl buss som tunnelbana.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.