Vasastan - Birkastan

Birkagatan 27, 4 tr

Förtrollande vacker sekelskiftesdröm i hjärtat av Birkastan med högt läge, strålande ljusflöde, 3 kakelugnar, ljuvligt sällskapskök & solig balkong.

Adress

Birkagatan 27, 4 tr

Rum

3,5

Pris

10 500 000 kr

Avgift

4 259 kr/mån

Boyta

90 kvmOm bostaden

Välkommen till denna stilfulla, familjevänliga och strålande ljusa sekelskifteslägenhet om 90 uppmätta kvm fördelade på tre rum och matsalskök. Högt och öppet belägen i fastighet från 1904 invid Rörstrandsgatan och Birkastans mysiga kvarter med mängder av populära caféer, restauranger och butiker. Utöver huvudporten på Birkagatan 27 så kan man gå in via porten intill på Tomtebogatan 9 och nå hissen till plan 3 vilket är funktionellt för er med barnvagn.

Lägenheten har vackra detaljer från byggåret på plats såsom högt till tak, spegelmönstrade dörrar, golvsocklar, trägolv och inte mindre än tre fungerande kakelugnar, flera högresta fönsterpartier i dubbla väderstreck ger ett rikligt ljusflöde och en känsla av rymd.

Planlösningen är tilltalande och genomgående från gata till gård med bra förvaring och trivsamma och väl tilltagna sällskapsytor. Två rum i fil i högt, ljust och öppet läge mot Birkagatan. Här ges ett rymligt vardagsrum med kakelugn och plats för soffgrupp och övrig önskad möblering. Via bred öppning nås det fantastiska köket med komplett maskinell utrustning och goda förvaringsmöjligheter samt plats för stort matsalsbord för många sittande invid den ståtliga kakelugnen. Köket är mycket trevligt disponerat med en köksö, som fungerar perfekt som barbord, avlastningsyta och för förvaring. Dessutom finns hela fyra högresta fönsterpartier i bredd som ger ett magiskt ljusinsläpp till rummen.

Mot innergården ligger ett väl tilltaget ”föräldrasovrum” med kakelugn och plats för fullstor dubbelsäng. Utmärkt förvaring i walk-in-closet inredd med både hyllor och häng samt utgång till balkongen som ligger i ett rofyllt och skyddat läge mot innergården där man kan blicka ut över Birkastans takåsar. Balkongen ger ett härligt och möblerbart uterum med skön eftermiddags- och kvällsol samt plats för stolar, bord och växter. Det andra sovrummet blir ett mysigt barn-, gäst eller arbetsrum.

Välkomnande hall med bra rumssamband och gott om plats för ytterkläder och skor. I anslutning till hallpassage finns ett sobert badrum i ett stilrent utförande med klinkergolv, golvvärme, dusch, handfat från Vedum och kommod från Ballingslöv, WC, handdukstork samt förberett för tvättmaskin.

Här bor du i en välskött förening med låg belåning som äger marken. Oslagbart läge i hjärtat av Birkastan på lugn gata med mataffären tvärs över gatan. Mycket goda kommunikationer med bussar, tunnelbana och flygbussar (Sankt Eriksplan) ett kvarter bort samt pendeltåg från Vanadisplan. Utöver detta erbjuds ett av Stockholms bästa utbud av restauranger och caféer.
Välkommen till ett kvarter du aldrig vill lämna!

Pris: 10 500 000 kr

Månadsavgift: 4 259 kr
I avgiften ingår värme, VA, Kabel-TV (basutbud) & bredband. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 400-500:-. Hemförsäkring ca 200-300:-. (Månadsavgiften är uppdelad 2 560:- är andelen i föreningen och 1 699:- är kostnader för drift.)

Andel i föreningen: 4,46500 %

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1904

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 13 (1401)

Hiss: Ja

Beskrivning av hiss: Föreningens hiss nås via innergården eller via Tomtebogatan 9.

Våning: 4

Antal våningar: 5

Energideklaration: Utförd

Energideklaration utförd: 2020-07-10

Energiklass: E

Allmänt om föreningen: Brf Eldaren 5 bildades 1979 och består av 35 bostadsrätter samt två lokaler (frisör och friskvård). Föreningen är en äkta förening som äger marken med adresser Birkagatan 27, Tomtebogatan 9 och 9 A. Total bostadsyta är 2 628 kvm och lokalytan utgör 295 kvm (totalyta 2 923 kvm). Juridisk person accepteras ej.

Renoveringar:
1981-82 VA-stammar i lägenheterna, elstigare och ventilation.
1989 Balkonger.
2002 samt 2013/14 Tak.
2003 Kakelugnar.
2005 samt 2013 Fasad.
2006 Trapphus.
2007 Hiss.
2008 Fönster
2010 Fjärrvärmeanläggning.
2015/2016 Underhåll portar samtliga entréer. OVK godkänt.
2016 Fönstermålning och byte kulör fönster mot gata.
2016 Stambyte källaren, byggnation nödutgång källaren.
2018 Sotning, stamspolning, lagning och komplettering klinkers i tvättstugan.

Löpande renoveringar vid behov.

Föreningens ekonomi är god och per 2021-12-31 uppgick skuldsättningen till 7.826.939:- vilket ger en belåningsgrad på 2.978:-. Omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) uppgår till ca 1 066 357:-. Föreningen har dessutom goda intäkter från sina hyreslokaler.
Årsavgiften höjdes vid årsskiftet med 15%. Inga fler avgiftsförändringar beslutade ännu.

Lägenhetens nettoskuld i föreningen är 236 121:- enligt uppgifter från årsredovisningen per 2021-12-31 (föreningens skuld – omsättningstillgångar x lägenhetens andelstal för ägande).

Lägenheten är enligt föreningens register 4 rok om 91 kvm men uppmätt enligt mätbevis till 90 kvm.

Föreningens hiss kan nås över gården eller via Tomtebogatan 9.

Gemensamma ytrymmen:
Tvättstuga i källaren med tre tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och mangel. Bastu, snickarbod, fest-/samlingslokal, barnvagnsförråd, cykelförråd/soprum. Det finns även en innergård som är en trevlig oas för föreningens medlemmar med lekstuga, utemöbler, gemensamma grillar och förråd. Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Besök gärna föreningens hemsida: https://www.brfeldaren5.se/

Förening: Brf Eldaren 5

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Grundutbud via Telia ingår i avgiften.

Internet: Bredband via Telia ingår i avgiften.

Sammanställning: Stor underbar och möblerbar balkong med eftermiddags- och kvällssol som ger ett härligt "uterum", som gjord för att inta morgonkaffet på med plats för bord, stolar och växter.

Planritning

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.