Vasastan - Birkastan

Rörstrandsgatan 17, 1 tr

Stilsäker design möter vackert 1920-tal i drömvåning på Rörstrandsgatan med fantastisk takhöjd, strålande ljusinsläpp och balkong i söder. 3448:-/mån!

Adress

Rörstrandsgatan 17, 1 tr

Rum

3,5

Slutpris

7 950 000 kr

Avgift

3 448 kr/mån

Boyta

103 kvmOm bostaden

Välkommen till en makalöst fin, härlig och representativ 1920-talsvåning om 103 suveräna kvm i toppskick. Det klyschiga uttrycket ”drömboende” har sällan varit mer passande för att beskriva denna vånings särskilt trivsamma karaktär och genuina känsla. Stilren, modern design i allra bästa utförande med sober färgsättning, smakfulla materialval och osedvanligt goda förvaringslösningar möter alla vackra originaldetaljer från byggåret. Fantastisk takhöjd om ca 3,50 meter och extra höga fönsterpartier ger imponerande rymd och strålande ljusinsläpp samt fri vy över lummig innergård och längs med Vikingagatan. Oljad fiskbensparkett, snövita och spegelmönstrade snickerier samt dörrar etc.

Den utmärkta planlösningen är genomgående mellan gård och gata, den är både representativ och familjär i sin utformning med pampiga sällskapsytor i stort ”villakök” med utgång till balkong i söder, matsalsrum/inre hall och vardagsrum med underbara och extra höga fönsterpartier. Två bra sovrum vetter rofyllt och tyst mot innergården, varav ett rejält föräldrasovrum med ”walk in closet” och ett utmärkt disponerat barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum. Fräscht kaklat badrum.

Lägenheten är högt belägen på våning ett i vacker och representativ hörnfastighet från 1928 med statusadress Rörstrandsgatan 17. Här bor du med ett suveränt läge i hjärtat av de sprudlande och trendiga kvarteren i Birkastan, med mängder av välrenommerade caféer, restauranger och boutiqer direkt utanför porten.

– Välkomnande tambur med platsbyggd klädhängare för ytterkläder och skor. Klinkergolv. Tamburen leder till trevlig inre möblerbar hall/matsalsrum med härligt rumssamband med öppningar mot vardagsrum, kök och ett sovrum. I hallen finns även dold förvaring i förråd/klädkammare.

– Stort ”villakök” med rejäla ytor för middagsbord och matlagning. God förvaring i skåp som går i dubbla rader till tak. Utgång via pardörrar till balkong i söder, oljad ekparkett och väggar i varm färgsättning. Köket är välutrustat med komplett maskinell utrustning såsom kyl och frys, induktionshäll, varmluftsugn, fläktkåpa samt integrerad diskmaskin och kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

– Två bra sovrum vetter rofyllt och tyst mot innergården, varav ett rejält föräldrasovrum med ”walk in closet” och ett utmärkt disponerat barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum.

– Vardagsrum medfantastisk takhöjd om ca 3,50 meter och underbara, extra höga fönsterpartier som ger rikligt ljusinsläpp och utsikt längs med Vikingagatan. Oljad ekparkett. Måttanpassat skåp- och bokhyllesystem längs med vägg.

– Fräscht helkaklat badrum med sjöstensgolv med golvvärme, duschhörna med vikdörrar i glas, WC, handfat på kommod samt handdukstork.

Pris: 7 950 000 kr

Månadsavgift: 3 448 kr

Andel i föreningen: 4,24644 %

Byggår: 1928

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns bastu, cykelförråd, barnvagnsrum och tvättstuga. Trevlig innergård med uteplats. Till lägenheten hör ett källarförråd och vindsförråd.

Renoveringar: 1985: Byte av stammar och elstigar. 2011: VVS uppfräschning 2013: Renovering av hissar 2014: Renovering av fasad och balkonger. Tak besiktning. 2015: Liten reperation av tak. Renoveringer av gård.

Lägenhetsnummer: 5 (1104)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 1 av 5.

Energiförbrukning: 150 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskriven och externa garagemöjligheter i området. Se gärna www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: HSB Brf Rörstrand 210 bildades 1981 och är en äkta bostadsrättsförening som består av av 30 lägenheter (2247 kvm) och 5 lokaler (330 kvm). Föreningen äger och förvaltar fastigheten Terrakottan 8 med adresser Rörstrandsgatan 17 och Drejargatan 8. Huvudkontoret för porslinsfabriken Rörstrand var på 20-30 talet inrymd i fastigheten.
Juridisk person godkänns ej. Föreningen ekonomi är god och skuldsättningen är låg. Per 2019-12-31 uppgick den långfristiga skulden till 5 720 000 kr vilket ger en belåningsgrad på 2 227 kr/kvm och omsättningstillgångar till ca 1,8 mkr. Inga planerade avgiftsförändringar. För att kunna bli medlem i bostadsrättsföreningen måste du också vara medlem i HSB.

Utförda renoveringar:
Stammar bytta 1987-88.
Tak 2001/2002.
Fönster, balkonger 2003/2004.
Renovering av fasad inåt gården 2014.
Säkerhetsdörrar 2016.
Avloppsstammar spolades 2016/2020.
Renovering av innergård 2018.

Inga planerade renoveringar.

Gemensamma utrymmen:
Tvättstuga, bastu, hobbyrum, cykelrum i källare, cykelställ på gård samt barnvagnsförråd.
Lägenheten disponerar ett stort vindsförråd och ett källarförråd.

För ytterligare information se årsredovisning.

Förening: HSB Brf Rörstrand 210

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 30

Antal lokaler: 5

TV: Kabel-TV via ComHem.

Internet: Bredband via ComHem och Bredbandsbolaget.

Sammanställning: Stor solig balkong i söder med rofyllt läge och utsikt över innergårdar.

Synnerligen eftersökt läge på Rörstrandsgatan med kaffebarer, restauranger, butiker och annan service. Stockholms glasshus, Två, Mellqvist kaffebar, Xoko, Raw och Paus är några av Birkastans höjdare och nås inom en minuts promenad.

Vasaparken med café och minigolf, lekpark, fotbollsplaner och isbana vintertid är inte långt borta. Inte heller Fridhemsplan och Västermalmsgallerian. Karlbergs slott, beläget vid kanalen, är en annan plats för bad och picknick. För den aktive finns motionsspår och hinderbana i slottsparken.

Goda kommunikationer med t-banans gröna linje (Sankt Eriksplan), flertalet innerstadsbussar (bl.a. 3, 4 och 47), pendeltåg vid Karlbergs station samt Flygbussarna vid Sankt Eriksplan.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.