Vasastan

Upplandsgatan 24 A, 3 tr

Stilig sekelskiftesvåning med högt & ljust läge, härlig rymd & balkong med utsikt mot takåsar. Möjlig 4:a.

Adress

Upplandsgatan 24 A, 3 tr

Rum

3,5

Slutpris

8 750 000 kr

Avgift

4 117 kr/mån

Boyta

95 kvmOm bostaden

Varmt välkommen till denna underbara och fina sekelskiftesvåning om 95 kvm och 3,5 r o k (möjlig 4:a). Lägenheten är högt, ljust och genomgående belägen i fastighet från 1885 och med bästa Vasastadsläge i kvarter mellan Tegnérlunden och Vasaparken. Här bor du med direkt närhet till både Odenplan och allt trevligt centrala Stockholm har att erbjuda i restaurang- och serviceutbud. Dessutom promenerar man till Centralen och Arlandaexpress på bara 5-7 minuter.

I denna klassiskt vackra sekelskiftesvåning finns det mesta man kan önska av stil och genuin sekelskifteskaraktär. Den har på senare tid smakfullt renoverats med känsla för det stilrena och moderna. Allt i symbios med välbevarade, vackra och tidsenliga detaljer från byggåret såsom generös takhöjd om ca 3 meter med stuckaturer och rosetter, speglade pardörrar, höga golvsocklar, vita snickerier samt flertalet stora fönsterpartier med speglade nischer mot både gård och gata.

Planlösningen är både rund- och genomgående, yteffektiv och tillgänglig för både barnfamiljen och villasäljaren. Här finns härliga sällskapsrum i fil varav vardagsrum med plats för soffgrupp och en matsal alternativt sovrum eller bibliotek. Ett välutrustat kök i stilrent vitt utförande med komplett maskinell utrustning, matplats och utgång till balkongen. Balkongen ligger högt, ljust och fritt med vidsträckt utsikt över den fina innergården nedanför samt himmel och kringliggande takåsar.

Hall med plats för ytterkläder och skor ansluter till inre hallpassage med gott rumssamband. Ett toppfräscht, stilrent och helkaklat badrum i vitt med klinkergolv, golvvärme, duschhörna med glasvägg, handfat på kommod med infälld spegel ovan, vägghängd WC, tvättmaskin och infällda spotlights i taket. Ett stort föräldrasovrum med plats för dubbelsäng och generös förvaring.

Här finns även möjlighet till omdisponering av planlösningen för den med behov av ytterligare sovrum. (se alternativa planlösningar).

Välskött förening med god ekonomi. I avgiften ingår fiberbredband.

Välkommen på visning!

Pris: 8 750 000 kr

Månadsavgift: 4 117 kr
I avgiften ingår värme, vatten och fiberbredband (upp till 100 Mbit/s från Ownit). Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 400-500:-. Hemförsäkring ca 200-300:-.

Andel i föreningen: 5,77900 %

Byggår: 1885

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster

Lägenhetsnummer: 752 (1302)

Hiss: Ja

Våning: 3

Antal våningar: 5

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 90 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Paris 1880 registrerades hos Bolagsverket 1994 och förvärvade fastigheten 2001 med adresser Upplandsgatan 24 A och B. Föreningen består av 19 bostadslägenheter (1.644 kvm) och 2 hyreslokaler (262 kvm). Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med tomträtt. Juridisk person accepteras ej som förvärvare. Delat ägande är ok.

Föreningens ekonomi är mycket god och den långfristiga skuldsättningen är låg. Per 2017-12-31 uppgick lånen till ca 8,3 mkr, vilket ger en belåningsgrad på ca 5.000:-/kvm. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Renoveringar i fastigheten:
1979-1980: Fastigheten totalrenoverades av Familjebostäder där bl a byte av V/A-stammar och elstigar gjordes.
2007: Utvändig målning av fönster.
2008: Takvärmeanläggning installerad.
2009: Stamspolning i kök och badrum. Renovering av fasaden mot Upplandsgatan 22.
2011: Isolering av krypvinden. Fiberbredband installerat och framdraget till varje lägenhet.
2016: OVK.
2017: Stamspolning. Takrenovering (målning + taksäkerhet).
2018: Renovering av innergården.

Kommande renoveringar:
Inget större underhåll finns planerat eller beslutat.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Gemensam tvättstuga finns placerad i B-uppgångens entréplan. Tvättstugan är utrustad med 3 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp och 1 mangel. Cykel- och barnvagnsrum finns i A-uppgångens entréplan. Två cykelrum finns även i källaren och det finns plats att ställa cyklar på gården. Föreningen har en stor, fin och nyrenoverad innergård med två uteplatser (bokningsbara för privata ändamål), lekplats, grillmöjligheter m.m.

Förening: Brf Paris 1880.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 19

Antal lokaler: 2

TV: Kabel-TV via Com Hem. Tecknas separat av varje medlem.

Internet: Fiberbredband via Bahnhof. Upp till 100 Mbit/s ingår i avgiften.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.