Vasastan

Sankt Eriksplan 15, 5 tr

Magnifik 1920-talsvåning vid S:t Eriksplan & Vasaparken. Högst upp med strålande ljusinsläpp & balkong i söder med himmelsk utsikt över Stockholm.

Adress

Sankt Eriksplan 15, 5 tr

Rum

3,5

Slutpris

10 100 000 kr

Avgift

3 570 kr/mån

Boyta

90 kvmOm bostaden

Med strålande ljust och genomgående läge på det högsta ordinarie våningsplanet med hiss (endast en vindsetagevåning ovanför) i representativ fastighet från 1927, bjuds ett rofyllt och underbart boende med högt, fritt läge och förtrollande vacker utsikt över himmel och Stockholms tinnar, torn, takåsar samt stadssiluett. Bättre än så här blir det inte!

I denna klassiskt vackra och välbevarade våning om 90 kvm fördelade på 3,5 rum och kök finns allt man kan önska av genuin känsla och 1920-talsatmosfär. Välkommen till Sankt Eriksplan 15 och ett av Stockholms mest eftersökta lägen och adresser i centrala Vasastadskvarter, mitt på Sankt Eriksplan mellan Rörstrandsgatan, Vasaparken, Odenplan och de mysiga Atlaskvarteren kallade ”Lilla Paris”.

Våningen har ett visst moderniseringsbehov men är mycket välbevarad i sitt utförande. Planlösningen är väldisponerad, klassisk och flödar av ljus från två väderstreck. Alla vackra originaldetaljer finns på plats såsom högt till tak om ca 2,90 meter, spegelmönstrade dörrar och fina snickerier, fiskbensparkett och trägolv, en stilfull öppen spis (f.n. ej fungerande, men går att återställa), bra förvaring i skåpinredning i original samt ett flertal högresta fönsterpartier med spröjs och djupa nischer.

Stor solig balkong i högt och insynsfritt söderläge ger verkligen ett extra ”rum ute” med vidsträckt stadsutsikt över Stockholm. Under sommarhalvåret är det sol på balkongen från morgon till sen eftermiddag.

Välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor. Hallen har gott rumssamband och garderober i original (i dessa har bl a en granne i huset byggt en separat gäst-WC/dusch). Här ges även access till ett stambytt badrum utrustat med dusch och WC, tvättmaskin, handfat och badrumsskåp. Hallen ansluter till ett välutrustat kök i ett sparsmakat utförande med god förvaring i skåp och lådor samt matplats för 4-5.

Två fina sällskapsrum i fil, vardagsrum med utgång till balkongen och matsal med öppen spis och plats för matsalsbord. Grannar längre ned i fastigheten har placerat köket i vardagsrummet alternativt öppnat upp helt mellan det nuvarande köket och vardagsrummet. Planlösningen kan därför omdisponeras och effektiviseras till mer modern och familjevänlig. Antingen med ett större matsalskök eller med upp till tre sovrum. Se förslag i bifogade alternativa planlösningar.

Två bra och större sovrum, vardera med plats för dubbelsängar och väggytor för diverse förvaringsmöbler, ligger högt och trivsamt med stora fönsterpartier. Här ges utsikt mot himmel, kringliggande takåsar och flera vackra sekelsiftesfastigheter vid Sankt Eriksplan och Rörstrandsgatan.

Kombinationen av läget, adressen och våningsplanet i fastigheten, våningens välbevarade attribut och möjlighet att sätta sin egen prägel, sagolika frihetskänsla och den magnifika utsikten över Stockholm ger verkligen ett unikt och sällsynt drömboende utöver det vanliga.

Välskött äkta förening med god ekonomi och fastighet med de stora renoveringarna gjorda.

Tillträde efter överenskommelse.

Pris: 8 750 000 kr

Månadsavgift: 3 570 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (grundutbud) och bredband. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 300-400:-. Hemförsäkring ca 200:-.

Andel i föreningen: 3,14370 %

Byggår: 1927

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 191 (1501)

Hiss: Ja

Våning: 5

Antal våningar: 5

Energideklaration: Utförd

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna och externa garage i området. Bl a finns ett stort parkeringsgarage under Sankt Eriksplan. Se även www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Brf Loket 7 förvärvade fastigheten 2002 med adresserna Sankt Eriksplan 15-17. Föreningen består av 42 lägenheter med bostadsrätt (2.795 kvm) och 5 lokaler med hyresrätt (552 kvm). Föreningen är äkta och äger marken. För mer information om föreningen se https://loket7.wordpress.com/

Föreningens ekonomi är mycket god med stora intäkter från de kommersiella lokalerna och låga månadsavgifter för medlemmarna. Belåningsgraden per 2017-12-31 fördelat på bostäder och lokaler uppgick till ca 8.180:-/kvm. Omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) uppgick till ca 3,4 mkr. Nettoresultat för 2017 efter finansiella poster inklusive avskrivningar uppgick till +994.000:-. Resultatet för 2018 är preliminärt + ca 1.000.000:- (blir officiellt i samband med stämman 2019-05-16). Föreningen planerar att använda sina överskott till amortering av den långfristiga skulden.

Gjorda renoveringar i fastigheten:
1996 gjordes en omfattande renovering, som omfattade bl a nya V/A-stammar, elstigar och ventilation.
2007 renoverades fasad och fönsterkarmar mot S:t Eriksplan, samt kungsbalkonger och takterasser. Ny maskinell utrustning i tvättstugan.
2010 stamspolades fastigheten och termostater byttes. Ny fjärrvärmeanläggning installerades.
2014 renoverades båda trappuppgångarna och säkerhetsdörrar installerades till samtliga lägenheter.
2016 OVK-besiktning utfördes.

Planerade/diskuterade renoveringar i fastigheten enligt underhållsplan:
Fönsterrenovering och översyn av fastighetens ventilationskanaler (inom 2-3 år).

Förråd och gemensamma utrymmen:
Till lägenheten disponeras ett vindsförråd om ca 6 kvm. En välutrustad och fräsch tvättstuga (3 maskiner, 2 torktumlare och ett torkskåp) samt ett cykel- och barnvagnsrum finns i uppgång nr 17. Gemensam innergård.

Förening: Brf Loket 7.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 42

Antal lokaler: 5

TV: Kabel-TV via Com Hem. Grundutbud ingår i medlemsavgiften.

Internet: Fiberbredband via Bahnhof finns installerat och fr o m december 2018 så ingår med upp till 1000/1000 Mbit/s i medlemsavgiften.

Sammanställning: Balkong i högt fritt söderläge med hänförande utsikt över himmel och Stockholms tinnar, torn, takåsar och vackra stadssiluett.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.