Vasastan

Torsgatan 38, 2 tr

Stilfullt och genomtänkt i makalöst fin 3,5:a med balkong, vackra snickerier och härlig sekelskifteskänsla. Toppläge vid Vasaparken och S:t Eriksplan.

Adress

Torsgatan 38, 2 tr

Rum

3,5

Slutpris

6 550 000 kr

Avgift

3 566 kr/mån

Boyta

83 kvmOm bostaden

Charm, stil och fantastisk våningskänsla präglar denna suveräna 3,5:a om 83 utmärkta kvm i makalöst bra skick. Lägenheten är smakfullt nyrenoverad, stiligt designad och präglas av klassisk sekelskiftesstil med genuint återskapade detaljer från tidigt 1900-tal. Här finns spröjsade fönsterpartier med speglade nischer, franska pardörrar, höga golvsocklar, högt till tak, vitoljad och vaxbehandlad fiskbensparkett m.m. Dessa detaljer kombineras med sober färgsättning och genomtänkta funktions- och platsbyggda förvaringslösningar.

Lägenhetens planlösning är genomgående mellan gård och gata, den är mycket väldisponerad och ger härliga umgängesytor för familj och vänner. Här finns ett rejält och hemtrevligt ”lantkök” med utgång till stor balkong, trevligt matsalsrum/inre möblerbar hall och rymligt vardagsrum. Två bra sovrum med platsbyggd förvaring, hall med plats för avhängning och ytterkläder samt ett fräscht helkaklat badrum med dusch och tvättmaskin.

Lägenhetens fantastiska attribut, känsla och stil i kombination med det eftertraktade läget vid Vasaparken, S:t Eriksplan och Birkastans sprudlande kvarter med mängder av välrenommerade caféer, restauranger och boutiqer, gör detta till en bostad ni väntat på.

Välskött förening med nyligen sänkta avgifter.

– Välkomnande tambur med plats för avhängning av ytterkläder och skor. Vitoljad ekparkett.

– Angränsande till tamburen finns inre hall/matsalsrum med gott rumssamband och plats för rejäl matsalsbord. Vitoljad ekparkett.

– Lättmöblerat vardagsrum med med pardörrar mot dels matsal och dels ett stort sovrum. Vitoljad ekparkett och stort vackert fönsterparti.

– Innanför vardagsrummet finns ett sovrum med platsbyggd garderobsvägg. Vitoljad ekparkett och stort, vackert fönsterparti.

– Det andra sovrummet har två inbyggda garderober i original, stort fönsterparti och tapetserade väggar i dekorativt motiv. Vitoljad ekparkett.

– Stort och rymligt sällskapskök med två stora fönsterpartier varav ett med utgång till balkong med förmiddagssol. Här finns finns rejäl matplats för stora middagar, god förvaring i skåp och generösa arbetsbänkar i carraramarmor. Kyl och frys ”side-by-side”, induktionshäll och varmluftsugn, fläkt samt integrerad diskmaskin bakom täcklucka.

– Fräscht helkaklat badrum med Carraramarmor på golv, duschplats, handfat på kommod med draglådor, WC och tvättmaskin samt torktumlare.

Pris: 6 150 000 kr

Månadsavgift: 3 566 kr

Andel i föreningen: 3,87680 %

Byggår: 1927

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, källarförråd och tvättstuga. Två innergårdar med utemöbler och planteringar. Innergårdarna är perfekta för grillkvällar eller lekstund med barnen. Man kommer till gårdshuset via en unik inomhusgång som är K-märkt. Föreningen har också ett växthus där man odlar kryddväxter, tomater, grönsaker mm. Det står alla i föreningen fritt att hämta örter eller vad man kan behöva till matlagningen från växthuset!

Lägenhetsnummer: 01204

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 2 av 5.

Energiförbrukning: 130 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalskrivna och externa garagemöjligheter i området. Se gärna www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Brf Svärdsliljan 6 är en äkta förening som bildades 2001. Föreningen omfattas 26 lägenheter i forma av bostadsrätt och tre lokaler med hyresrätt.
Utförda renoveringar:
1999 Byte av stammar och el
2008 Omläggning av tak och nyinstallation av hiss
2011 Delvis renovering av fönster
2011 Investering av innergård
2011 Byte av tak på gårdsgången
2011 Ny tvättmaskin
2012 Delvis renovering av fasad
2013 Renovering av trapphus
Kommande renoveringar: En fönsterrenovering är planerad till 2015/-16. Inga avgiftsförändringar är planerade.

Förening: Svärdsliljan 6

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband (100 mbit) från Bredbandsbolaget finns indraget i lägenheten.

Sammanställning: Balkong i högt läge mot innergård.

Birkastan är ett av Stockholms absolut mest trevliga och omtyckta kvarter. Rörstrandsgatan med ett stort utbud av mysiga restauranger, designbutiker och populära caféer. Bl.a prisbelönta Mellqvist och Kaffeverket. Behagligt gångavstånd till Karlbergs slott med motionsslinga och vackra promenadstråk längs kanalen. Över bron finns Kungsholmen med Västermalmsgallerian. Mycket goda kommunikationer med tunnelbana, flygbussar samt flertalet bussar. Pendeltåg finns vid Karlbergs Station och Centralstationen med fjärrtåg och Arlanda Express är inom promenadavstånd.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.