Vasastan

Sveavägen 115, 2 tr

Klassiskt vackert 1920-tal med två öppna spisar, två balkonger och utsikt mot Vanadislunden.

Adress

Sveavägen 115, 2 tr

Rum

3,5

Slutpris

6 900 000 kr

Avgift

4 822 kr/mån

Boyta

105 kvmOm bostaden

Välkommen till detta utmärkta och synnerligen eftertraktade läge i Vasastan, alldeles invid Odenplan och Vanadislunden. Med ett högt och ljust läge i fastighet från 1926 saluförs nu en av de klassiska våningarna om 3,5 r o k (ursprunglig 4:a) och 105 kvm. Våningen är mycket väldisponerad med en trevlig och traditionell planlösning som är genomgående mellan gård och gata. Den passar väl som effektiv familjevåning med två-tre sovrum så väl som representativ sällskapsvåning med härliga umgängesytor. Våningen bevarar alla vackra originaldetaljer från byggåret såsom högt till tak, trägolv, fiskbensparkett, spegelmönstrade dörrar och serveringsskåp, stora spröjsade fönsterpartier samt två öppna spisar som fungerar (rökkanaler tätade 2013), en i hallen och en i vardagsrummet.

Planlösningen är ytterst trivsam och väldisponerad. Välkomnande instegstambur med plats för ytterkläder leder till inre möblerbar hall/bibliotek med en öppen spis. Härligt, generöst vardagsrum med vackra pelare och en öppen spis. Vardagsrummet ger plats för både rejält matsalsbord och soffgrupp och har ett pampigt fönsterparti med utgång till balkong som har fri parkutsikt mot Vanadislunden. Välutrustat sällskapskök med gott om förvaring och bra arbetsytor. Köket öppnar mot matplats/matrum (f.d. jungfrukammare som kan återställas till ytterligare ett sovrum). Passage/serveringsgång med skåpinredning i original. Splitternytt, helkaklat badrum med tvättmaskin samt separat gäst-WC i tamburen renoverades båda i samband med stambytet 2013. I rofyllt och tyst läge mot innergården vetter två sovrum, varav ”master bedroom” med nybyggd (klar och monterad hösten 2013) balkong i soligt söderläge. OBS! Lägenheten vetter ej direkt mot Sveavägen.

Välskött bostadsrättsförening med mycket god ekonomi och fastighet med de stora renoveringarna gjorda.

– Välkomnande instegstambur med plats för ytterkläder och skor. Säkerhetsdörr. I anslutning till tamburen finns nyrenoverad WC med toalett och handfat.

– Inre möblerbar hall/bibliotek/arbetsrum med vacker öppen spis och öppning mot vardagsrummet via pardörrar med spröjsat glas.

– Härligt och rymligt vardagsrum med plats för både soffgrupp och stort matsalsbord. Även vardagsrummet har en vacker öppen spis, stilfulla pelare och ett fantastiskt fönsterparti med spröjsade fönster och utgång till balkong med utsikt mot Vanadislunden.

– Serveringsgång med bevarat serveringsskåp i original. Serveringsgången har gott rumssamband och leder till kök och de båda sovrummen.

– Splitter nytt (renoverat i samband med stambytet 2012/2013), kaklat badrum med klinkergolv, duschhörna med vikdörrar i glas, WC, handfat, handdukstork, badrumsskåp, tvättmaskin (toppmatad) och infällda spotlights i tak.

– Kök med gott om förvaring i skåp och i ett bevarat serveringsskåp i original. Ny kyl och frys från Gram, ny fläkt från Fjäråskupan (riktig fläkt), gashäll och separat inbyggnadsugn. Under ugnen finns en extra frys. Köket ansluter till matrum med plats för 5-6 personer. Matrummet är en f.d. jungfrukammare och kan på enkelt sätt göras om till ytterligare ett sovrum.

Två bra sovrum, varav rejält ”master bedroom” med utgång via helglasade dubbeldörrar till nybyggd balkong. Balkongen vetter i soligt i söderläge och har utsikt över öppna innergårdar. Det andra sovrummet passar utmärkt som barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum.

Pris: 6 750 000 kr

Månadsavgift: 4 822 kr

Andel i föreningen: 4,79450 %

Byggår: 1926

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 4 kvm. I källaren finns även en nybyggd tvättstuga med två maskiner, två torkskåp och en torktumlare.

Renoveringar: 2013: Byte av samtliga V/A-stammar och elstigar (3-fas framdraget till samtliga lägenheter), imkanaler i kök har tätats, rensning och tätning av rökkanaler i samtliga öppna spisar, installation av säkerhetsdörrar, renovering av tvättstugan samt nya balkonger byggdes mot innergården. I samband med bygget av vindsvåningarna byttes hissmaskineriet och hissen förlängdes till våning 5. 2008: Trapphus. 1998: Fönster. 1994: Tak. 1992: Soprum med karusell, sophiss och ventilation. 1983: Fasadrenovering. Föreningen kommer under 2014 renovera originalbalkongerna som vetter mot gatan.

Lägenhetsnummer: 1009 (1201)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 2 av 5.

Energiförbrukning: 111 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området. Bl a Europark på Vanadisvägen och Stockholm Parkering på Hagagatan.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Vale 26 (org nr 769608-0071) bildades 2003 och förvärvade fastigheten av PP Pension år 2012. Föreningen består av 22 lägenheter (varav 2 nya vindsvåningar om 145 och 115 kvm stod klara för inflyttning i maj 2013), 2 lokaler och 1 garagelokal/bilverkstad. Föreningen är välskött och har god ekonomi, inga avgiftshöjningar planeras.

Byggår: 1926

2014: Balansering av värmesystemet och renovering av originalbalkonger mot gatan. 2013: Byte av samtliga V/A-stammar och elstigar (3-fas framdraget till samtliga lägenheter), imkanaler i kök har tätats i vissa lägenheter vilket ger möjlighet till mekanisk ventilation i dess, rensning och tätning av rökkanaler i samtliga öppna spisar, installation av säkerhetsdörrar, renovering av tvättstugan (flyttades tillsammans med förråden till källaren i samband med vindsbygget), nya balkonger byggdes mot innergården, nytt expansionskärl till undercentralen samt nya radiatorventiler. I samband med bygget av vindsvåningarna byttes även hissmaskineriet och hissen förlängdes till våning 5. 2008: Trapphus målat och ny armatur installerad. 1998: Fönster, ytterbågar i aluminium och energiglas. 1995: Innergården. 1994: Taket omlagt. 1992: Soprum med karusell, sophiss och ventilation. 1983: Fasadrenovering.

Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 4 kvm. I källaren finns även en nybyggd tvättstuga med två maskiner, två torkskåp och en torktumlare.

Uppvärmning: Fjärrvärme

Hushållsel ca 500:-, gas ca 270:- och hemförsäkring ca 200:-/månad.

Förening: Brf Vale 26

TV: Kabel-TV via ComHem. Analogt basutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband via ComHem eller lokalt datanätverk för "triple play" via Bredbandsbolaget. Betalas separat av respektive medlem.

Sammanställning: Två balkonger, en originalbalkong med utsikt mot Vanadislunden och en nybyggd balkong i soligt söderläge mot innergården.

Ypperligt, centralt läge invid Odenplan och Vanadislunden med möjlighet att njuta av det bästa såväl Vasastan, Östermalm och city har att erbjuda inom gångavstånd. Här lever du i kvarter som kryllar av mysiga caféer, kaffebarer, restauranger, butiker och affärer. Efter en kort promenad bort når du Hagaparken och Brunnsviken såväl som Stureplan och Hötorget.

Goda kommunikationer i form av tunnelbana (Odenplan, Rådmansgatan eller Tekniska Högskolan) samt flertalet innerstadsbussar.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.