Vasastan

Roslagsgatan 58, 1 tr

20-tals dröm i mysiga Vasastan. Genomgående planlösning, balkong och ytor i toppskick.

Adress

Roslagsgatan 58, 1 tr

Rum

3,5

Slutpris

6 300 000 kr

Avgift

4 101 kr/mån

Boyta

101 kvmOm bostaden

Varmt välkomna till denna drömlägenhet om 101 trivsamma kvadratmeter. Underbart vardagsrum med gott om plats för såväl matsalsdel som soffgrupp. Smakfullt kök med den äldre stilen bevarad. Två trivsamma sovrum med goda förvaringsmöjligheter samt ett rymligt och toppfräscht badrum. Lägenheten är belägen mittemot Vanadisparken vilket gör att det inte är någon insyn.

Lägenheten kan byggas om till en 4:a genom att flytta köket till den inre hallen och på så sätt få ett extra sovrum där köket finns idag. Gäst WC kan byggas i klädkammaren i hallen. Bygglov finns för öppen spis i vardagsrum. Balkong mot innergården är beställd och betalas av säljaren. Se alternativ planskiss.

Här lever man i ett mycket funktionellt och modernt boende med närhet och gångavstånd till både Stureplan med dess rika utbud av restauranger och nattklubbar samt sköna natur- och strövområden såsom Hagaparken och Brunnsviken.

Garageplats i samma fastighet kan ev övertas av köparen!

– Välkomnande hall med avhängningsmöjligheter samt god förvaring i anslutande klädkammare. Lägenheten har genomgående fiskbensparkett förutom i kök och sovrum där det ligger vitlaserade furugolv. Väggar i ljus ton.

– Underbart vardagsrum med plats för soffgrupp samt matsalsdel. Bygglov finns för öppen spis.

– Smakfullt kök med matplats för 4-6 personer. Vita köksluckor och mörkt i snygg kombination. Serveringsskåp i orginal ger mycket bra förvaringsmöjligheter. Köket är utrustat med kyl och frys, diskmaskin, gasspis samt spisfläkt. Samtliga vitvaror i rostfritt. Balkongen som är beställd kommer att ha utgång från köket. Balkongen blir 350 * 120 cm med sol fram till ca klockan 12.

– Trivsamt Master Bedroom beläget mot lugn innergård. Rymligt med plats för arbetshörna om så önskas. Goda förvaringsmöjligheter i snygg garderobsdel.

– Sovrum alt matsal med gott om plats för dubbelsäng och förvaring.

– Toppfräscht badrum med mörkt klinkergolv med värmeslingor och vitt kakel på väggar. Utrustat med stilren kommod, handduksvärmare, badkar samt tvättmaskin.

Pris: 0 kr

Månadsavgift: 4 101 kr

Andel i föreningen: 5,62000 %

Byggår: 1927

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd. Gemensam tvättstuga finns i källaren. Välskött innergård med utemöbler och grillmöjligheter. Cykelställ på gården.

Renoveringar: Fastigheten stambyttes 2008.

Lägenhetsnummer: 113

Hiss: Ja

Våning: 1

Parkering/Bilplats: Föreningen har 10 st garageplatser, 1600 kr/mån. Medlemmar har företräde.

Allmänt om föreningen: Fastigheten på Roslagsgatan 58 ritades av arkitekterna M Bocander och A Cronvall och uppfördes 1925. Brf Staren 7 förvärvade fastigheten 2008-08-01 och består av 33 st bostadslägenheter (1.927 kvm), varav 2 st är återstående hyresrätter, 2 st lokaler (82 kvm) och 13 st garageplatser. Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt. För mer information, se www.brfstaren7.se

Föreningens ekonomi är god och fastigheten är i ett mycket gott och renoverat skick. Som dold tillgång i föreningen så återstår 2 kvarvarande hyresrätter. 2019-01-01 höjdes avgifterna med 10 %. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade i dagsläget.

Överlåtelseavgift på 1.183:- betalas av köparen. Pantsättningsavgift på 473:-/pant betalas av pantsättaren.

Genomförda renoveringar:
1980: Fasadrenovering.
1990: Målning av trapphus. Framtagning av originalmålningar i gatuhuset.
2002: Takmålning.
2005: Byte av maskiner i tvättstugan.
2007-2008: Byte av V/A-stammar i kök och badrum.
2008: Byte av elstigare till 3-fas och renovering av tvättstugan.
2010: Installation av säkerhetsdörrar samt postboxar i entréplan.
2011: Installation av fjärrvärmecentral och återvinningskärl för glas, papper och kartong.
2012: Byggnation av balkonger och renoveringar av yttre fönsterbågar samt installation av energiglas.
2014: Byte av elstigare samt installation av fiber.
2015: OVK-besiktning utfördes.
2016: Ventilationssystem åtgärdas och nya ventiler i fönster.
2017: Hissrenovering och uppfräschning av innergården.
2019: Energideklaration.
2020: Renovering av innergården samt garaget.

Inga större renoveringar planeras nuläget. Partiell lagning av fasad diskuteras i styrelsen.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. I fastigheten finns en gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Gemensam innergård (renoveras just nu) med planteringar, trädgårdsmöbler, grillmöjligheter och plats för cyklar under tak. I fastigheten finns även ett garage med 13 platser. Platserna kostar 1.850:-/månad och till platserna är det separat kö.

Förening: Brf Staren 7

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 33

Antal lokaler: 2

Antal hyresrätter: 2

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Sammanställning: Balkong med utgång från kök med måtten 350 * 120 cm är beställd och säljaren står för kostnaden.

Mycket centralt läge med närhet till det mesta. Här finns gott om trevliga butiker med stort utbud av inredningsföremål, antikviteter, livsmedel och kläder. Här finns också mängder av mindre restauranger och caféer och för den som söker andra nöjen ligger Stureplan endast cirka 10 minuters promenadväg bort. Inte långt från lägenheten ligger KTH och Handelshögskolan. Kommunikationerna är utmärkta med T-bana (Östra Station/KTH samt Odenplan), Roslagsbanan samt flertalet innerstadsbussar. På någon minut nås E 4:ans norra och södra avfarter samt även E 18. I området finns ett flertal dagis samt skolor.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.