Södermalm

Södermannagatan 45, 3 tr

Stilsäker & vacker sekelskiftestrea (möjlig 4:a) med ljuvlig balkong & härlig social planlösning med generösa sällskapsytor & separat uthyrningsdel.

Adress

Södermannagatan 45, 3 tr

Rum

3,5

Slutpris

11 000 000 kr

Avgift

4 050 kr/mån

Boyta

82 kvmOm bostaden

Varmt välkommen till Södermannagatan 45 och detta vackra hem, rikt på såväl känsla som funktion och med en atmosfär som slår det mesta. Med ett attraktivt läge i trivsamma Söderkvarter nära Nytorget och Sofos stadspuls med mängder av populära caféer, restauranger och butiker samt Lilla Blecktornsparkens grönområde ett stenkast bort, en härlig kombination av storstad och natur, bjuds en fantastiskt fin och väldisponerad trea med härligt högt och ljust läge, balkong samt separat uthyrningsdel. Önskar man så kan man enkelt öppna upp mellan och disponera lägenheten som en fyrarummare med tre sovrum (varav ett mindre i storlek, perfekt som barn- eller arbetsrum).

Lägenheten om 82 kvm har byggts om och totalrenoverats med stil och finess och den karaktäriseras av genomgående stilsäkra materialval, smakfull färgsättning samt optimala förvarings- och funktionslösningar som bl a AC och fjärrstyrda rullgardiner. Allt i en perfekt symbios med tilltalande detaljer som härlig takhöjd om ca 3 meter, höga fönster med speglade nischer och vacker ekparkett. Lägenhetens fönster ligger lugnt mot en fin innergård.

Planlösningen är utmärkt disponerad och maximalt effektiv med generösa och öppna sällskapsytor där kök och vardagsrum integreras till ett. Stora fönsterpartier ger ett rikligt ljusinsläpp i två olika väderstreck och en härlig känsla av luft och rymd. Bostadens elegans kombinerat med högsta tänkbara komfort gör detta till ett boende utöver det vanliga.

Fantastiskt platsbyggt kök i klassiskt och stilrent utförande, generösa arbetsytor och trevlig köksö, bänkskiva i granit, sodavatten samt all önskvärd maskinell utrustning. Vardagsrummet är öppet och väl tilltaget med plats för matsalsbord och många middagsgäster, soffgrupp och övrig önskad möblering. Här ges utgång till stor ljuvlig balkong i öster med sol från tidig morgon till ca kl 13 med markis och infravärme. Två sovrum och stilrent badrum i grå ton med granitkeramik på väggarna, dusch, fönster, vattenburen golvvärme samt förberett för tvättmaskin.

Bostaden erbjuder en uthyrningsdel (egen undercentral) med separat ingång om 1 rum och pentry med stort sobert badrum med fönster, dusch och golvvärme. Perfekt för den stora familjen eller om du vill kunna hyra ut en del av bostaden för att finansiera en stor del av boendekostnaden.

Välskött förening som äger marken i vacker jugendfastighet från 1909. Per 2020-12-31 låg föreningens lån på ca 14 mkr. Under 2021 såldes föreningens sista hyresrätt, vilket gav ett tillskott om ca 7,3 mkr. Lokalerna samt garaget inbringade 2020 ca 400 tkr. Exploateringen och försäljningen av vinden kommer både ge direkt tillskott i form av köpeskillingen om drygt 6 mkr, men även löpande i form av avgift. Föreningen har amorterat ca 6 mkr under 2021.

Välkommen att längta hem!

Pris: 8 795 000 kr

Månadsavgift: 4 050 kr
Inkl värme, vatten och bredband. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 400-500:-. Hemförsäkring ca 200-300:-.

Andel i föreningen: 5,56670 %

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1909

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 00009 (1203)

Hiss: Ja

Våning: 3

Parkering/Bilplats: I fastigheten finns ett garage med 9 garageplatser. Kostnaden för en plats är 1600 kr/mån. I nuläget genomgår garaget en utredning för eventuellt underhåll och är därmed ej i bruk.

Allmänt om föreningen:
Brf Räfsan 10 bildades 2014 och är en äkta förening med adresser Södermannagatan 45-47. Byggnadens totalyta enligt taxeringsbeskedet 2 028 kvm, varav 1 510 kvm utgör lägenhetsyta och 518 kvm utgör lokalyta. Föreningen består av 21 st bostadsrättslägenheter samt 3 lokaler som hyrs ut. Föreningen äger marken.

Styrelsens bedömning är att föreningens ekonomi är god, det underliggande kassaflödet är starkt. Föreningens sista hyresrätt är såld för ca 7,3 mkr. Därtill försäljning och exploatering av råvind som också påverkar föreningens ekonomi positivt, drygt ca 6 mkr. Föreningen har även mindre förrådsutrymmen som angränsar till medlemmars lägenheter som kan avyttras till medlemmarna och inbringa dels kontanta medel från försäljningar men även ökade medlemsavgifter. Föreningen har även andra ytor i fastigheten som föreningens styrelse utvärderar om de kan nyttjas som hyreslokaler.

Juridiska personer godkänns inte som medlem i föreningen.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2014 och 2028.

Utförda renoveringar:
OVK åtgärder 2020
Balkongrenovering 2019
Installation av fiber 2019
Renovering av gårdsbjälklag 2017
Åtgärd av takläckage 2016
Byte av värmeväxlare 2015

Omfattande renoveringar genomfördes av fastigheten 1984 då även samtliga stammar byttes.

Kommande renoveringar:
Exploatering/försäljning av råvind skedde under 2021 för ca 6,350,000 kr. Vinden kommer att byggas om till lägenhet under 2022 och i samband med det så kommer taket läggas om av byggbolaget. Garaget undergår i nuläget en inspektion. I samband med renoveringen av vinden kommer förråden omplaceras till källaren alt garaget. Det är under planering.

Gemensamma utrymmen:
Föreningen har en gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en mangel. Det finns också ett cykelrum med ingång från gatan samt en härlig innergård med flera trädgårdsgrupper, loungestolar, hängmatta och två stora Webergrillar för middagar och häng sommartid samt ytterligare cykelställ utan tak.

Förening: Brf Räfsan 10

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 21

Antal lokaler: 5

TV: Kabel-TV levereras via ComHem tecknas separat.

Internet: Föreningen är ansluten till fibernät för bredband via Bredband2. Hastighet 500 m/bit ner och 100 m/bit upp ingår i månadsavgiften.

Sammanställning: Stor möblerbar balkong med sol från tidig morgon till ca kl 13 som ger ett härligt "uterum", som gjord för att inta morgonkaffet på med plats för bord, stolar och växter. Markis och infravärme för extra komfort.

Här på Södermannagatan 45 bor du på ett förstklassigt läge på Södermalm med direkt närhet till allt stadsdelen har att erbjuda. Här finns ett rikt utbud av restaurang-, café- och kulturliv med ett stenkast till pittoreska Nytorget och Nytorgsparken, Vitabergsparken, lummiga Lilla Blecktornsparken, Vintertullsparken, Sofia och Katarina kyrka, Hammarbykanalen med dess båtliv samt Medborgarplatsen och Götgatan med Götgatsbackens krogtäta gågata. Ovanför Medborgarplatsen och Götgatsbacken ligger Mosebacke torg med Mosebackes uteservering. Utsikten härifrån slår det mesta!
Vid Skanstull är kommunikationerna utmärkta med T-bana och bussar.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.