Östermalm - vid Gustav Adolfsparken

Wittstocksgatan 28

Adress

Wittstocksgatan 28

Rum

3,5

Pris

8 500 000 kr

Avgift

1 355 kr/mån

Boyta

71 kvmOm bostaden

I skuldfri förening och i en välvårdad funkisfastighet, med ett av Östermalms bästa lägen invid Karlaplan med närhet till såväl lugnet på Gärdet och Djurgården, pulsen på Stureplan som skärgårdsbåtarna vid Nybroviken, saluförs denna trivsamma, fina, yteffektiva och familjevänliga trerummare om 71 kvm. Här bjuds ett rofyllt boende i underbar parkmiljö med fritt läge och vacker utsikt över lummiga Gustav Adolfsparken.

Lägenheten har på senare tid varsamt renoverats med modern design och bekvämlighet, sobra kulörer, bra materialval och goda förvaringslösningar. Samtidigt bevaras de ursprungliga funkisdetaljerna från byggåret som en stilfull öppen spis, rejäl takhöjd, genomgående vackra golv samt stora, breda fönsterpartier i två väderstreck som ger lägenheten ett fint ljusflöde oavsett årstid. Planlösningen är ytterst väldisponerad, rundgående och familjeanpassad. Generöst vardagsrum med plats för matbord för stora middagssällskap, fungerande öppen spis och gott om plats för social yta. Köket i ett stilsäkert utförande med bra förvaring, arbetsytor och komplett maskinell utrusting från bl.a. Smeg. Sovrumsavdelningen ligger avskild från sällskapsdelen. Här finns en hallpassage med ett sobert badrum med badkar och två bra sovrum, varav ett föräldrasovrum och ett barn-, tonårs- eller gästrum. I anslutning till köket finns ett mindre rum som passar perfekt som barn- eller arbetsrum. Välkomnande entré ger bra plats för både skor och ytterkläder. I anslutning till hallen finns separat WC med toalett och handfat.

Grönskan från parken och många fönsterpartier skapar härligt ljusflöde som skänker trivsam atmosfär till hela lägenheten. Ett underbart boende i lugn parkmiljö med omedelbar närhet till såväl Karlaplan och Fältöverstens butiker som strövområdena på Gärdet och Djurgården.

Lägenheten är belägen på en ½ trappa fri från insyn i representativ och renoverad fastighet. Välskött och helt skuldfri bostadsrättsförening med stor kassa och låga månadsavgifter för medlemmarna. För denna lägenhet är avgiften endast 1.355:- inklusive både kabel-TV och bredband.

Välkommen på visning!

– Välkomnande hall där man direkt slås av lägenhetens trivsamma planlösning. Gott om plats för ytterkläder och skor.
– Gästtoalett angränsande till hallen med WC och handfat (renoverat 2020).

– Kök med gott om skåp och arbetsytor (renoverat 2020). Maskinell utrustning som kyl och frys, diskmaskin, ugn, spishäll och fläkt.
– I anslutning till köket finns ett mindre rum som passar perfekt som matrum, barn- eller arbetsrum.

– Inbjudande lättmöblerat vardagsrum med fungerande öppen spis och plats för både soffgrupp, matsalsbord och annan möblering vilket gör detta till en självklar plats för social samvaro och umgänge. Generösa fönsterpartier skänker rikligt med ljusinsläpp och rogivande vy över parken.

– Två utmärkta sovrum, varav ett master bedroom med plats för dubbelsäng och generös förvaring i garderober. Det andra passar perfekt som barnrum, gästrum eller arbetsrum.

– Kaklat badrum ned fönster (renoverat 2020). Utrustat med badkar, WC och handfat med spegel ovan.

Pris: 8 500 000 kr

Månadsavgift: 1 355 kr
I avgiften ingår värme, VA, TV basutbud, bredband och gemensamt bostadsrättstillägg.

Andel i föreningen: 2,20894 %

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1938

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 00204

Hiss: Ja

Energideklaration: Utförd

Energideklaration utförd: 2013-10-28

Allmänt om föreningen: Brf vårt hus nr 11 bildades 1983 och består av 49 lägenheter med bostadsrätt och 1 med hyresrätt samt 5 lokaler med hyresrätt. Föreningen är skattemässigt äkta och äger marken samt fastigheterna Fältprästen 3 och 4 med adresser Wittstocksgatan 28 och 30. Fastigheten uppfördes 1937-1938 av arkitekten och byggmästaren N. W. Larsson för Riddarhusets räkning. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 3 415 kvm, varav 3 046 kvm utgör lägenhetsyta och 369 kvm utgör lokalyta.

Brf vårt hus nr 11 är en stabil och skuldfri förening med låga avgifter för sina medlemmar (249 kr årsavgift/kvm bostadsrättsyta). Nyligen har en lägenhet sålts vilket har förstärkt föreningens kassa som ligger på ca 6 mkr. Ingen avgiftshöjning är inplanerad. För mer information se årsredovisning.

Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Fältprästen gårdssamfällighet. Föreningens andel är 37,4 %. Samfälligheten förvaltar trädgårdsskötsel av gemensam gård.

Utförda renoveringar:
– Fullständig renovering och målning av fasader och fönster (1985, 1986).
– Byte till nya balkonger (1986).
– Byte av kallvatten- och avloppsstammar (1986 – 1988) Högtrycksspolning av avloppsstammar 2002, 2006, 2013, 2018/19.
– Installationer för mottagning av TV-signaler (1989).
– Installation av termostatventiler på alla värmeelement (1988).
– Inbyggnad av piskbalkonger (1992).
– Utbyte av yttertak (1994).
– Utbyte av fastigheternas elstigare (1995).
– Nya maskiner (två av fyra) i tvättstugorna (1996).
– Nya belysningsarmaturer i trapphusen och installation av säkerhetsdörrar (1997).
– Renovering av hissar, innerväggar av ek (1999).
– Utbyte av asfalt mot plattor framför entrén till W30 (1999).
– Nya maskiner (två av fyra) i tvättstugorna (2000) och nya lås till entrédörrarna (2000).
– Högtrycksspolning av avloppsstammar (2001).
– Obligatorisk ventilationskontroll OVK (2016)
– Utvändig målning av fönster (2002-2003).
– Byte av lås i portar (2002).
– Utvändig målning av fönster (2005).
– Tvättstuga (2007).
– Upprustning av trädgården kring huset och utbyte av asfalt mot sten i gångarna upp till entréerna (2008).
– Energideklaration och stamspolning (2013).
– Målning av tak, fönsterrenovering med energiglas på ytterfönster och hissrenovering (2015).
– OVK-besiktning (2016).
– Eldstäder provtryckts (2016, 2019).
– Bergvärmeanläggning installerad (2017).
– Tvättstugan renoveras, stamspolning och ny entré-/ytterdörr (2018).
– Balkongrenovering (2019).
– Trapphusrenovering och renovering av trädgård (2020).
– Radonmätning (2021).

Planerat underhåll:
– OVK, Energideklaration, Se över/ev förbättra isolering W28 vinden, Spolning av köksstammar. Förbättringsmålningar av vissa fönster (2023). Inga större underhåll planerade de närmaste åren.

Gemensamma utrymmen:
Till lägenheten disponeras både vinds- och källarförråd. Fastigheten har förutom cykelparkeringen på husets baksida, även ett cykelrum i varje uppgång. Cykelrummen nås från baksidan. I föreningen finns ett barnvagnsrum. Barnvagnsrummet nås med särskild nyckel som kan rekvireras från styrelsen. Varje portuppgång har en separat tvättstuga. Bokning sker på listan som finns placerad i anslutning till tvättstugan. Varje tvättstuga består av två tvättmaskiner, torktumlare, mangel samt torkrum. Hobbyverkstad För enklare snickeri- och målningsarbeten finns en liten hobbyverkstad i källaren till W28.

Förening: Brf Vårt Hus nr 11

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 50

Antal lokaler: 5

Antal hyresrätter: 1

TV: Kabel-TV via Boxer (basutbud ingår i avgiften).

Internet: Bredband Via Bahnhof AB ingår nu i avgiften 100 mbit.

Attraktivt läge på Östermalm vid Gustav Adolfsparken och Gustav Adolfs kyrka. Här lever man i rofylld och lugn boendemiljö med bekvämt promenadavstånd till Djurgårdsbron och kungliga Djurgården med dess vackra joggingstråk längs Djurgårdskanalen. Vid Karlaplan finns all tänkbar och eftersökt service såsom ICA Karlaplan och Fältöversten med sina butiker, affärer, restauranger, apotek, systembolag m.m. samt T-bana och flertalet innerstadsbussar. Med ytterligare några minuters promenadavstånd når man Östermalmstorg, Strandvägen, Dramaten samt Stureplan med allt från skärgårdsfärjor till rikligt nattliv.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.