Östermalm - Nedre Gärdet

Erik Dahlbergsgatan 37, 4 tr (av 5), hiss

Ljus hörnvåning med balkong i söder, högt insynsfritt läge och toppskick! Nära Tessinparken och Karlaplan!

Adress

Erik Dahlbergsgatan 37, 4 tr (av 5), hiss

Rum

3,5

Slutpris

5 225 000 kr

Avgift

3 059 kr/mån

Boyta

82 kvmOm bostaden

Med högt och fritt läge ligger denna underbara hörnvåning om 82 härliga kvm, nära Tessinparken och Karlaplan. Lägenheten är suveränt disponerad om 3,5 r o k och har på senare tid smakfullt renoverats till toppskick och skapat ett harmoniskt drömhem med bevarad genuin funkisstil. Planlösningen är både funktionell och trivsam och tack vare det höga fria läget så känns ljuset alltid närvarande. Stora fönster, sober färgsättning, vacker fiskbensparkett och snövita snickerier är detaljer som bidrar till våningens härliga känsla och atmosfär. Balkong i söder med två utgångar och utsikt mot himmel, takåsar och Erik Dahlbergsgatans lummiga allé nedanför. Vardagsrum som ger plats för både soff- och matsalsmöbler. I vardagsrummet finns dessutom en rökkanal för den som vill installera eldstad. Två bra sovrum, kök från Marbodal i tidlös funkisdesign, toppfräscht badrum ”en suite” med badkar och WC samt en separat WC vid entrén. Inre hall som med fördel används och möbleras med arbetsbord, garderober eller dylikt. Synnerligen välskött förening med god ekonomi och renoverad fastighet från 1936.

– Tambur med plats för avhängning vid klädhängare samt förvaring i djup garderob gott om plats för både sommar- och vinterkläder. Vackert terracottagolv och vita väggar.

– I anslutning till tamburen finns separat WC med toalett och handfat.

– Inre möblerbar hall som med fördel används och möbleras med arbetsbord, garderober eller dylikt. Fiskbensparkett och väggar i sober kulör.

– Mellanpassage till kök med skåp i original samt en garderob som gjorts om till ”tvättstuga” med tvättmaskin och väggfasta hyllor.

– Marbodalkök från 2004 som inretts i stilfull stram funkisdesign. Här finns generösa arbetsytor i massiv ek med kakel från Höganäs ovan. Gott om förvaring i originalskåp och på väggfasta öppna hyllösningar. Kyl, frys och diskmaskin från Siemens, spis med keramikhäll och dubbla ugnar från Electrolux samt fläktkåpa från Thermex. Ekparkett och vita väggar.

– Härligt vardagsrum med plats för soff- och TV-möblering. Vardagsrummet har stort fönsterparti med flödande ljusinsläpp och utgång till balkong i söder. Härifrån är utsikten underbar över himmel, takåsar och Erik Dahlbergsgatans lummiga allé. Fiskbensparkett och väggar i sober kulör. I vardagsrummet finns dessutom en rökkanal för den som vill installera eldstad.

– Två utmärkta sovrum, varav ett hörnrum med fönster i två väderstreck och utgång till balkongen samt ett som har access till köket. Detta rum kan på så vis även användas som matsal. Båda rummen är lättmöblerade med plats för dubbelsängar, fiskbensparkett och väggar i sober kulör.

– Mellan sovrummen finns en passage med två djupa och rymliga garderober och badrum ”en suite”.

– Toppfräscht badrum som stilfullt inretts med vitt Höganäskakel på vägg och grått Höganäsklinker på golv med golvvärme. Badrummet har badkar, toalett, handdukstork samt handfat på kommod och badrumsskåp ovan från Svedbergs som är nytt från 2010. Badrummet har ett fönster i högt härligt läge med härlig vy och gott ljusinsläpp.

Pris: 4 350 000 kr

Månadsavgift: 3 059 kr

Andel i föreningen: 3,84000 %

Byggår: 1936

Uppvärmning: Fjärrvärme

Renoveringar: Byte av V/A-stammar 2005, elstigar 2005, trapphus 2005, nya maskiner i tvättstugan 2007, renovering av fönster 2008 och taket ommålat 2010. Föreningen har beslutat om att renovera fasaden.

Lägenhetsnummer: 43

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4 av 5.

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan eller externa garagemöjligheter i området. Bl a finns ett garage på Armfeltsgatan.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Markententeriet 2 förvärvade år 2003 fastigheten på Erik Dahlbergsgatan 37. Föreningen består av 36 lägenheter och 1 lokal.

Förening: Brf Markententeriet 2

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem.

Sammanställning: Solig balkong i söder med två utgångar och vy mot himmel, takåsar och Erik Dahlbergsgatan lummig allé nedanför.

Synnerligen eftersökt och attraktivt läge på Nedre Gärdet! Här lever du i rofylld boendemiljö med närhet till Tessinparken, Karlaplan och Fältöversten med all tänkbar och nödvändig service såsom mataffärer (Sabis och ICA), klädbutiker, caféer, restauranger, systembolag m.m. Kommunikationerna är goda med T-bana Karlaplan och flertalet innerstadsbussar. Med kort promenad nås Djurgårdsbron och Djurgårdens härliga rekreationsområden, Gärdet samt Lill-jansskogen.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.