Östermalm

Grevgatan 35, 3 tr

Fin och trivsam våning med högt läge, stor balkong och öppen spis. Möjlig 4,5:a. Garage i fastigheten.

Adress

Grevgatan 35, 3 tr

Rum

3,5

Slutpris

8 450 000 kr

Avgift

6 197 kr/mån

Boyta

123 kvmOm bostaden

Välkommen till Grevgatan och detta eftertraktade läge på Grevgatsbackens topp. Sällan har uttrycket ”i hjärtat av Östermalm” passat bättre för att beskriva detta utmärkta läge mellan Karlaplan och Östermalmstorg, endast ett stenkast från Strandvägen.

Högt upp på tre trappor i välskött fastighet från 1930, finns denna trivsamma, genomgående och mycket attraktiva våning om 3,5 r o k (ursprunglig 4,5:a) och 123 kvm. Våningen karaktäriseras av välbehållna och klassiskt vackra originaldetaljer i form av fiskbensparkett, spegelmönstrade och glasförsedda skjutdörrar, tak med stucklister, stora fönsterpartier med spröjs och en dekorativ öppen spis som fungerar.

Planlösningen är väldisponerad. Här finns ett rymligt, öppet sällskapskök med komplett maskinell utrustning, generösa arbetsytor och matplats för upp till 14 middagsgäster. I köket fanns ursprungligen en jungfrukammare som med fördel kan återskapas och ge ytterligare ett sovrum (se alternativ planlösning). Vardagsrum med öppen spis och utgång till stor balkong med kvällssol. Matsal/bibliotek med platsbyggda bokhyllor. Två rejäla sovrum i fil, varav ett med egen ingång till badrummet. I anslutning till tambur finns även gäst-WC.

Förening med garage i fastigheten. 10 platser disponeras och f.n. är det kö, men plats kan snabbt bli tillgänglig. Kostnad 2.200:-/månad.

– Välkomnande tambur med plats att hänga ytterkläder vid klädhängare i original. Hallpassage leder till matsal/bibliotek. I anslutning till tamburen finns gäst-WC.

– Stort och rymligt sällskapskök med matplats för upp till 14 middagsgäster. Gott om skåp och förvaring, bra arbetsytor och maskinell utrustning såsom fullstor kyl och frys, spis med keramikhäll med varmluftsugn, fläkt och diskmaskin. Vid matplatsen i köket har tidigare funnits en jungfrukammare som med fördel kan återskåpas och ge ett bra tredje sovrum.

– Vardagsrum med vacker, dekorativ öppen spis och utgång till stor balkong i väster med kvällssol.

– Matsal/bibliotek med platsbyggda bokhyllor.

– Två rejäla sovrum i fil, varav ett med direktanslutning till badrummet. Båda sovrummen har vackert spröjsade fönsterpartier.

– Helkaklat, stambytt badrum med badkar, tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare, handfat, toalett och badrumsskåp.

Pris: 8 800 000 kr

Månadsavgift: 6 197 kr

Andel i föreningen: 4,86019 %

Byggår: 1930

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns rymligt källarförråd och en välutrustad tvättstuga, cykelrum, grovsoprum och en föreningslokal.

Renoveringar: V/A-stammar har bytts mellan åren 1985-2000, avloppsledningar i källaren är bytta 2010. Elstigare 1990. Taken renoverades i samband med byggnation av vindsvåningar 2000. Tvättstugan 2000. För övrig information, se bifogad länk till föreningens underhållsplan.

Lägenhetsnummer: 19 (1301)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 5.

Parkering/Bilplats: I fastigheten finns garage med 10 platser. Kostnad är 2.200:-/månad. F.n. är det kö.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Vildsvinet 15 förvärvade fastigheten på Grevgatan 35 år 2005. Föreningen består av 29 lägenheter, 3 lokaler och 10 garageplatser med hyresrätt. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 3 033 kvm varav 2 624 kvm utgör lägenhetsyta och 409 kvm utgör lokalyta. Föreningen förvaltas av Fastighetsägarna.

Föreningen har två trevliga innergårdar, en med matbord och stolar, och den andra med loungemöbler. Lägenheten disponerar ett källarförråd. Det finns en tvättstuga i källarplan utrustat med två stora tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. I garaget finns det plats för cykelförvaring. I entren finns barnvagnsförråd. Soprum med sortering för papp, batterier, lampor och glas etc.

Utförda renoveringar:
VA-stammar i badrum är bytta successivt under de senaste 20 åren
VA-stammar i kök är bytta successivt under de senaste 20 åren (2000-2017)
Elstigarna är bytta successivt sedan 1968
Fasaden är uppfräschad år 2000
3-fas el finns indraget.
Råvinden byggdes om till lägenheter 1999-2000
Taket är renoverat 2000
Trapphuset uppfräschades 2000
Fönstren är målade 2010
Elstad/eldstäder har provtryckts 2015
Eldningsförbud: Nej
Byte av utrustning i tvättstugan 2015
Renovering av gårdsbjälklaget samt avlopp och pelare garage 2017
Byte av undercentral för fjärrvärme och varmvatten 2018
Stamspolning 2018
Energideklaration utförd. OVK genomförd 2019
Målning av tak 2020
Stamspolning 2020
Fönsterrenovering 2021
Ny garageport 2021

För ytterligare information se årsredovisning.

Förening: Brf Vildsvinet 15

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 29

Antal lokaler: 3

TV: Kabel-TV via ComHem.

Internet: Bredband via ComHem.

Sammanställning: Stor balkong med kvällssol.

Fantastiskt läge på Östermalm och synnerligen attraktiva 1800-talskvarter invid Grevgatsbackens topp, mellan Karlaplan och Östermalmstorg. Här lever man i rofylld och lugn boendemiljö med bekvämt promenadavstånd till Djurgårdsbron och kungliga Djurgården med dess vackra joggingstråk längs Djurgårdskanalen. Vid Karlaplan finns all tänkbar och eftersökt service såsom ICA Karlaplan som är öppet till 23.00, Fältöversten med sina butiker, affärer, restauranger, apotek, systembolag m.m. samt T-bana och flertalet innerstadsbussar. Med ytterligare några minuters promenadavstånd når man Östermalmstorg och Saluhallen, Strandvägen, Dramaten samt Stureplan med allt från skärgårdsfärjor till rikligt nattliv.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.