Nedre Gärdet - Östermalm

Olaus Petrigatan 6

Nyrenoverad och väldisponerad familjetrea i toppskick med solig balkong i söder, öppen spis och rofyllt, grönskande läge på Gärdet.

Adress

Olaus Petrigatan 6

Rum

3,5

Slutpris

6 125 000 kr

Avgift

4 603 kr/mån

Boyta

87 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän 3,5:a (med funktion som en 4:a) i toppskick med strålande ljus, genomgående och ytterst funktionell planlösning, fungerande öppen spis och solig balkong i högt och soligt sydvästläge med fri utsikt. Lägenheten totalrenoverades smakfullt år 2012 i stilfullt utförande med snygga och påkostade materialval i bl a kök och badrum. Samtidigt bevaras alla tidsenligt genuina funkisdetaljer från byggåret vilket bidrar till trivsam karaktär och känsla.

Välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor. Ett toppfräscht, nytt badrum i stilren design med badkar, tvättmaskin och torktumlare. Rejält och nyrenoverat kök i vitt med komplett maskinell utrustning från bl a Siemens och LG. Här finns en ordentlig matplats för 5-6 personer. Härliga sällskapsytor i matsal med fungerande öppen spis och ett vackert helglasat fönsterparti med dubbeldörrar i original från byggåret. Vardagsrum med burspråk och utgång till balkongen. Två bra sovrum ligger avskilda på var sida om köket. Ett föräldrasovrum med plats för dubbelsäng och heltäckande fibermatta för ombonad känsla. Ett stort och väl tilltaget barnrum som är väl anpassat för syskon som vill dela.

Läget på Gärdet är mycket attraktivt, eftersökt och barnvänligt, här på Olaus Petrigatan, som är en lugn och rofylld återvändsgata, är det promenadavstånd till både Tessinparken, Lill-jansskogen och Karlaplan.

– Välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor. Nylagt linoleumgolv. Säkerhetsdörr.

– Toppfräscht badrum från 2012 i stilren design med badkar, handfat på kommod samt tvättmaskin och torktumlare ”side by side” från Bosch.

– Rejält och nyrenoverat kök från 2012 i vitt med komplett maskinell utrustning från bl a Siemens och LG såsom fullstor kyl och frys ”side by side”, spishäll, fläkt, diskmaskin (IKEA), varmluftsugn, microvågsugn samt inbyggd kaffemaskin, ordentlig matplats och gott om skåp och förvaring. Bl a finns ett kallskafferi.

– Härliga, öppna sällskapsytor i matsal med fungerande öppen spis (provtryckt och tätad 2012) och ett vackert helglasat fönsterparti med dubbeldörrar i original från byggåret. Stavparkett.

– Vardagsrum med burspråk och utgång till balkongen. Stavparkett.

– Två bra sovrum ligger avskilda på var sida om köket. Ett föräldrasovrum med plats för dubbelsäng, förvaring i garderober längs med vägg och en heltäckande fibermatta för ombonad känsla. Ett stort och väl tilltaget barnrum är väl anpassat för syskon som vill dela.

Pris: 5 950 000 kr

Månadsavgift: 4 603 kr

Andel i föreningen: 3,19501 %

Byggår: 1953

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, källarförråd, tvättstuga och vindsförråd.

Lägenhetsnummer: 30 (1003)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 0,5 av 3.

Energiförbrukning: 153 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området. Se www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Ryttmästaren 7 förvärvade fastigheten med adresser Olaus Petrigatan 2, 4 och 6 år 2008 och består av 40 lägenheter upplåtna med bostadsrätt, 2 lägenheter upplåtna med hyresrätt och 11 lokaler med hyresrätt.

Fastigheten, som byggdes 1953, ligger rofyllt och lugnt på återvändsgata och omges på tre sidor av grönska. På andra sidan av den lugna återvändsgatan ligger Olaus Petriskolans skolgård, som är en del av Nationalstadsparken.
På baksidan finns en lekpark med mäktiga ekar. Parken sköts som en samfällighet tillsammans med grannfastigheterna. Husets gavel vetter mot en gångstig och Kavallerikasernen (K1) med stallar och ridhus. Här hörs ibland revelj blåsas för hästar och soldater.

Utförda renoveringar:
Renovering av balkonger 2013
Nyinstallation av hiss 2012
OVK 2012
Renovering av tvättstuga 2011
Plåtbeslag yttertak 2011
Byte av V/A-stammar 2011
Elstambyte 2011
Undercentral 2010
Entrétrappor 2010
Fönsterrenovering 2010

Planerade renoveringar:
Byte av bottenstam 2016
Omputsning av fasad 2017

Förening: Brf Ryttmästaren 7

Organisationsform/Typ: Bostadsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem alternativt Stockholms stadsnät som också är installerat i fastigheten som ger möjlighet till IP-TV, IP telefoni samt Internet med hastighet på 1000 Mbit/s.

Sammanställning: Solig balkong i högt, ljust söderläge med utsikt över gårdspark.

Lugnt ostört och synnerligen eftersökt läge på Gärdet med närhet till Tessinparken så väl som Karlaplan och Fältöversten. Härifrån är det bekvämt gångavstånd till Djurgårdsbron, Östermalmstorg, Lill-Jansskogen, Humlegården och Stureplan. Kommunikationerna är utmärkta i form av T-bana (Stadion och Karlaplan) och flertalet innerstadsbussar. Utbudet av välsorterade mataffärer (t ex är Sabis på Fältöversten), caféer, restauranger, butiker etc är gott. Välkommen till trevliga Östermalm!

Områdets bebyggelse anses, av bl a Riksantikvarieämbetet och Stadsmuseum, vara av riksintresse och ha ett kulturhistoriskt värde, vars helhetsmiljö och t o m detaljer på byggnaden skall bevaras. Förändringar av Mässens exteriör skall sålunda undvikas i det längsta.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.