Kungsholmen

Hantverkargatan 86, 4 tr

Sekelskiftesdröm med balkong, högt läge och vacker öppen spis. Disponeras som en 4:a med tre sovrum. Ljus, rymd och charm!

Adress

Hantverkargatan 86, 4 tr

Rum

3,5

Slutpris

8 600 000 kr

Avgift

3 855 kr/mån

Boyta

94 kvmOm bostaden

Möjlighet ges nu att förvärva ett fantastiskt boende om 94 kvm i fastighet från 1902. Lägenheten är i mycket fint skick med charmen bevarad. Fungerande öppen spis i vardagsrummet, vackra pardörrar, fönster med speglar och djupa nischer, takstuckatur samt trägolv. Den genomgående planlösningen i kombination med det höga läget och generösa takhöjden ger hela bostaden ljus och rymd. Lägenheten är ytterst välplanerad med stora sällskapsvänliga ytor. Underbart kök med utgång till balkongen samt plats för större matbord och trevliga middagar och kalas. Magnifikt vardagsrum med fungerande öppen spis, två fönster med speglar och djupa nischer samt vacker takstuckatur. Rymligt badrum med tvättmaskin och torktumlare samt praktisk gäst-wc. Lägenheten är hos föreningen registrerad som en 3:a men disponeras i dagsläget med funktionen av en 4:a där ”master bedroom” avdelats till två sovrum med två överfönster som ger ljusinsläpp till det inre rummet. Dessutom finns ytterligare ett sovrum med platsbyggt sängloft. Hiss finns. Här bor man med direkt närhet till all nödvändig service, kommunikationer samt härliga promenad- och joggingstråk. Varmt välkomna på visning!

– Trevlig entré med bra avhängningsmöjligheter. En garderob samt plats för extra garderob eller byrå om så önskas.

– Enastående vardagsrum med gott om plats för önskad möblering. Två fönster med speglar och djupa nischer, fungerande öppen spis, vacker takstuckatur och trägolv. Pardörrar leder in i sovrummet.

– ”Master bedroom” är i dagsläget avdelat till två sovrum. Det större sovrummet har plats för dubbelsäng. Vackert burspråk samt trägolv. Det inre sovrummet nyttjas med fördel som barnrum, gästrum eller arbetsrum. Två stycken överfönster ger ljusinsläpp till det inre sovrummet. Här finns även en rymlig inbyggd garderob. Ytterligare ett sovrum finns med fönster mot innergården. Platsbyggt sängloft samt heltäckningsmatta och tapet på väggen.

– Fantastiskt kök med utgång till balkongen. Gott om plats för matbord för större sällskap och trevliga middagar och kalas. Bra arbetsyta och goda förvaringsutrymmen med köksluckor ända upp till tak. Köket är utrustat med diskmaskin, induktionshäll, ugn, kolfilterfläkt, mikrovågsugn, kyl och frys.

– Härlig balkong med plats för bord, stolar och blomster. Balkongen vetter mot innergården.

– Rymligt badrum utrustat med golvvärme, tvättmaskin, torktumlare, handfat, skåp och dusch. Spotlightbelysning. Dessutom finns en praktisk gäst-wc med ingång från hallen utrustad med toalett och handfat.

Pris: 8 200 000 kr

Månadsavgift: 3 855 kr
I avgiften ingår värme, vatten, basutbud kabel-tv via Com Hem samt bredband via Bredband2.

Byggår: 1902

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 21 (1402)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4 av 6.

Energiförbrukning: 129 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Det finns ett källarförråd med stålgaller. Det finns en gemensam tvättstuga utrustad med 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel samt en innergård med cykelparkering, sommarmöblering och grill.

Bostadsrättsföreningen Kulsprutan 2 förvärvade fastigheten 2003 med adresserna Hantverkargatan 86 och Drottningholmsvägen 17. Föreningen består av 23 bostadsrättslägenheter samt 5 hyreslokaler (uthyrda till restaurang, nagelsalong, fotvårdsfirma, butik två lokaler). Enligt taxeringsbeskedet är lägenhetsytan 2327 kvm och lokalytan 627 kvm. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och juridisk person accepteras ej som köpare. Föreningen är lagfaren ägare till marken. Överlåtelse- samt pantsättningsavgift betalas av köparen. Föreningen har beslutat att renovera fasaden mot innergården (fasaden mot Hantverkargatan är redan renoverad). Fasadrenoveringen förväntas starta våren 2017. Föreningen planerar också att måla trappuppgångarna under 2017. Stambyte genomfördes år 2004 och stammarna spolades 2015. Mer information finns i bifogad årsredovisning samt på föreningens hemsida www.kulsprutan2.se

Förening: Brf Kulsprutan 2

TV: Föreningen har sagt upp avtalet med Com Hem vilket upphör 2018-09-30. Planen är att ersätta Com Hem med Boxer (antenn på taket).

Internet: Bredbandsanslutning via Bredband2 ca 100/100 mbit ingår i avgiften.

Sammanställning: Härlig balkong som vetter mot föreningens innergård i norr. Plats för bord, stolar och blomster!

Säljarna har lämnat uppgift om att driftskostnaderna i form av hushållsel är ca 400 kr/mån och hemförsäkring är ca 350 kr/mån.

Information om budgivning och undersökningsplikt:
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se. Enligt lag råder fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt innan kontraktskrivning. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig och regler för uppmätning kan ha ändrats sedan aktuell uppmätning utfördes. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före kontraktskrivningen. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köparen är införstådd med att det i fall en eller flera alternativa planlösningar presenteras/diskuteras/distribuerats i samband med försäljningen är denna endast att betrakta som en idéskiss, d.v.s. den är på intet sätt sanktionerad hos aktuell bostadsrättsförening eller rent byggnadstekniskt och kan således ej ses som genomförbara utan köparens egna undersökning om dess möjlighet. Detta även om föreslagen planlösning redan existerar i annan lägenhet i fastigheten. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse innan köpet.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.