Kungsholmen

Fridhemsgatan 62, 3 tr

Suverän sekelskiftestrea med optimal planlösning, högt och ljust läge i fastigheten och vackert bevarade detaljer från byggåret.

Adress

Fridhemsgatan 62, 3 tr

Rum

3,5

Slutpris

5 670 000 kr

Avgift

2 827 kr/mån

Boyta

71 kvmOm bostaden

Välkommen till denna trevliga, optimalt planerade och ytterst trivsamma sekelskiftestrea anno 1884, belägen i genuina Kungsholmskvarter mellan Fridhemsplan och Kungsholms strand. Lägenheten bevarar många tidsenliga detaljer från byggåret såsom högt till tak om ca 3 meter, trägolv, spegelmönstrade snickerier, dekorativa pardörrar, paneler och stora fönsterpartier som tack vare det höga läget i huset ger rikligt ljusinsläpp.
Planlösningen är mycket väldisponerad och yteffektiv, väl motsvarande lägenheter på både 75 och 80 kvm. Hall med gott rumssamband samt plats för ytterkläder och skor. Tre härliga rum som efter eget tycke och behov nyttjas som vardagsrum och/eller matsal, 2-3 möjliga sovrum, varav ett ”master bedroom” med plats för dubbelsäng och förvaring i garderober längs med vägg. I anslutning till detta finns ett genomgångsrum (”halvrummet”) som med fördel kan användas som barn-, arbetsrum eller dylikt. Kök i stilfullt utförande med god förvaring i skåp och lådor, komplett maskinell utrustning i rostfri design samt mysig matplats vid fönstret. Kaklat badrum i äldre, gedigen standard med badkar, tvättmaskin, handfat samt WC. OBS! I samband med ev renovering av badrummet så bekostar föreningen bytet av tillhörande del av huvudstammen, s k ”partiellt stambyte”.

Synnerligen välskött fastighet och förening med mycket god ekonomi!

– Hall med plats för ytterkläder och skor. Plats för övrig klädförvaring i garderob längs med vägg. Hallen har access till kök, badrum och alla rum.

– Kaklat badrum i äldre, genuin standard med klinkergolv, badkar, WC, tvättmaskin, handfat och badrumsskåp. I samband med ev renovering av badrummet så bekostar föreningen bytet av tillhörande del av huvudstammen, s k ”partiellt stambyte”.

– Kök i stilrent utförande med god förvaring i skåp och lådor. Köket har bra arbetsyta med bänkskivor i ek. Komplett maskinell utrustning i rostfritt utförande såsom kyl och frys, gasspis med ugn, fläkt och diskmaskin. Matplats vid stort fint fönsterparti.

– Två-tre möjliga sovrum. Ett ”master bedroom” med garderober, ett genomgångsrum (”halvrummet”) som med fördel kan nyttjas som barn-, arbetsrum eller dylikt. Dessutom kan rummet som idag används som vardagsrum utgöra ytterligare ett sovrum.

– Vardagsrum med plats för soffgrupp och TV-möbel. Vitmålade väggar och golv. Stort fönsterparti som ger fint ljusinsläpp.

Pris: 4 950 000 kr

Månadsavgift: 2 827 kr

Andel i föreningen: 5,40000 %

Byggår: 1884

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns källarförråd och en trivsam innergård med grill, utemöbler och plats för cyklar. I fastigheten finns ingen tvättstuga så alla har egna tvättmaskiner i sina lägenheter.

Lägenhetsnummer: 16 (1302)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 5.

Energiförbrukning: 190 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna och externa garagemöjligheter i området. Bl a finns garage på Fridhemsgatan 41.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Kättingen 6 bildades år 1999 och förvärvade fastigheten år 2000. Fastigheten består av ett gat- och gårdshus på Fridhemsgatan 62 med 25 lägenheter med bostadsrätter och 1 lokal. Inga avgiftshöjningar är beslutade/planerade i föreningen.

Byten av V/A-stammar gjordes 1968. Stambyten i fastigheten har därefter skett vid behov och i samband med när lägenheter renoverats, sk "partiella stambyten". Elstigar byttes på 1980-talet. Installation av fjärrvärme och nya radiatorer 1999. Takrenovering 2001 och 2005. 2001 installerades hiss hela vägen upp till vinden, förråd byggdes i källaren och fasaden i gathuset mot gården renoverades. Vindsvåningar byggdes 2002. Fasaden mot gatan renoverades 2003. Installation av bredband (LAN) 2003. Trapphus gjordes och säkerthetsdörrar installerades 2004. Byte av brunnar och förbättrad avrinning på gården 2005. Målning av fönster 2006. OVK 2008. Uppgradering av värmeanläggning 2008. Fasadrenovering i gårdshuset, byggnation av balkonger och nya entrédörrar 2011. OVK och genomgång av värmesystemet 2013. Stamspolning 2014 (tidigare äver gjort 2010). Det diskuteras att om tidigast om 5 år utföra en fasad- och takrenovering.

Driftskostander:
Hushållsel ca 300-400:-/månad och hemförsäkring ca 150-200:-/månad.

Förening: Brf Kättingen 6

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem. Basutbud ingår i avgiften. Slingan är uppgraderad för triple play (digital-TV, telefoni och bredband).

Internet: Bredband via OwnIT 100 Mbit/s. Ingår i avgiften. OBS!

Närområdet har gott om restauranger och butiker. Västermalmsgallerian har förgyllt såväl trivsel som shopping i området kring Fridhemsplan. Några stenkast bort finns Karlbergskanalen med dess erkänt trevliga promenadstråk längs vattenlinjen. På väg bort mot Hornsbergs och Kristinebergs strand passerar man bland annat Västermalms Båtklubb. Väljer man motsatt färdriktning längs kanalen når man efter en behaglig promenad Stadshuset. På andra sidan kanalen förgyller vackra Karlbergs slott utsikten. Även Norr Mälarstrand och Rålambshovsparken finns inom promenadavstånd.

Goda kommunikationer i form av T-bana (Fridhemsplan) och flertalet innerstadsbussar.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.