Vasastan - Vasaparken

Sigtunagatan 16, 3 tr

Sann sekelskiftesdröm i sagolikt bra skick med högt och ljust läge, två kakelugnar och ljuvlig känsla!

Adress

Sigtunagatan 16, 3 tr

Rum

2

Slutpris

4 575 000 kr

Avgift

2 493 kr/mån

Boyta

67 kvmOm bostaden

Välkommen till ett suveränt boende på trevliga Sigtunagatan, ett toppläge och en riktig drömadress i Vasastan mellan Vasaparken och Odenplan. Stilren design, maximal funktion och modern komfort möter klassiskt, vackert och sällsynt välbevarat sekelskifte och skapar en sagolik karaktär och hemtrevlig känsla i denna underbara, strålande ljusa och smakfullt nyrenoverade (totalrenoverad 2010-2012) tvårummare i toppskick!

Lägenheten är högt och härligt belägen i pampig fastighet anno 1899 och har en mycket väldisponerad och tilltalanade planlösning med härliga rum i fil och alla vackra originaldetaljer bevarade. Här finns flertalet stora fönsterpartier i väster och högt till tak om ca 3,10 meter med dekorativa stuckaturer, två kakelugnar som fungerar, höga golvsocklar, spegelmönstrade och snövita snickerier i dörrar och fönsternischer samt genomgående trägolv som vitpigmenterats och hårdvaxats.

Hall med god förvaring och en ”walk in closet” som inretts med hyllor, lådor och en heltäckningsmatta för ombonad och lyxig känsla. Arkitektritat badrum byggt med snyggt designad vägg i frostat glas mot hallen. Smakfullt nytt Myresjökök i stilsäkert utförande där klassiska sekelskiftesdetaljer möter modern design, funktion och högsta komfort. Två härliga rum i fil såsom vardagsrum och stort sovrum, båda med kakelugnar som fungerar.

Välskött, äldre förening med mycket god ekonomi och låg belåning.

– Hall med gott om plats att hänga ytterkläder vid klädhängare i klassisk stil. Generös förvaring i fyra platsbyggda garderober (varav ett städskåp) samt i rejäl klädkammare, ”walk in closet”, som inretts med hyllor, lådor och heltäckningsmatta för ombonad och lyxig känsla. Hallen har mörkbetsade furugolv i original, vitmålade väggar och access till alla rum samt badrum.

– Arkitektritat badrum byggt 2010-2011 med snyggt designad och frostad glasvägg med skjutdörr mot hallen, vilket ger en luftig känsla och naturligt ljusinsläpp. Badrummet har helkaklade väggar i vitt och mörkgrått klinkergolv med golvvärme. Duschplats med glasvägg. Takdusch och blandare i rostfritt stål från Strand och snygg, diskret golvbrunn från Unidrain. Handfat och badrumsskåp från Ballingslöv samt stor spegel längs väggen ovan. Vägghängd WC från Villeroy&Bosch/Geberit. Handdukstork Line från INR.

– Smakfullt nytt Myresjökök som renoverats mellan 2010-2012 i stilsäkert utförande där klassiska sekelskiftesdetaljer möter modern design, funktion och högsta komfort. Gott om förvaring i lådor och skåp i dubbla rader till taket. Snyggt klassiskt kakel med mörk fog upp till brösthöjd runt hela rummet. Arbetsbänkar i värmebehandlad ask och en specialanpassad diskbänk i rostfritt stål från Decosteel. Komplett maskinell utrustning från Electrolux såsom extra hög kyl och frys, inbyggd diskmaskin och varmluftsugn, induktionshäll och fläkt. Dessutom finns en praktiskt inbyggd kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

– Ljust och luftigt vardagsrum med plats för soffgrupp, TV-möbel, förvaring längs med vägg och en fungerande kakelugn. Vardagsrummet har två stora fönsterpartier, vitpigmenterade furugolv, väggar tapetserade i vitt, dekorativa stuckaturer i taket samt höga golvsocklar.

– Rymligt sovrum, även det med alla ovan nämnda sekelskiftesdetaljer på plats samt med en fungerande kakelugn. Tapetserade väggar i en rogivande ljusgrå nyans, vitpigmenterade furugolv och ett stort fönsterparti.

Pris: 4 150 000 kr

Månadsavgift: 2 493 kr

Andel i föreningen: 5,66000 %

Byggår: 1899

Uppvärmning: Direktverkande el (säljarens medelsnittskostnad är 800:-/mån).

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett stort vindsförråd. I källaren finns en tvättstuga och en trevlig gillestuga/gemensamhetslokal och bastu. På entréplan finns ett barnvagnsrum. Föreningen har en gemensam innergård med trädäck, utemöbler och grillplats. Dessutom finns cykelförvaring på gården.

Renoveringar: 1995 Byte av V/A-stammar och elstigar 1995 Renovering av fasad och tak 2002 Renovering av innergård 2004 Renovering av tvättstugan 2005 Balkonger byggdes 2007 Renovering av gemensamhetslokal och bastu 2007 Anslutning till fjärrvärmesystem för uppvärmning av vatten i lägenheterna 2007 Ommålning av fönster och renovering av trapphusen 2007 Byte till säkerhetsdörrar 2007 Installation av postboxar på bottenvåningen 2008 Energideklaration upprättad 2009 OVK-besiktning och installation av fläktar på taket 2009 Installation av bredband från Bredbandsbolaget 2010 Installation av ventiler i höger trapphus för ökad ventilation 2010 Stamspolning av hela huset 2011 Värmväxlare installerad i vänstra trapphuset 2011 Byte av en tvättmaskin i tvättstugan 2012 Målning och renovering av tak 2012 Stamspolning av rören i källaren och upp till plan 1 2012 Byte av värmepatron i bastun

Lägenhetsnummer: 11 (1302)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4.

Energiförbrukning: 41 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna och externa garage i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Rosen 11 (716421-7924) består av 17 lägenheter som upplåts med bostadsrätt (1192 kvm) och 3 lokaler med hyresrätt (244 kvm). Föreningens ekonomi är mycket god med låg belåningsgrad, per 2012-12-31 var de långfristiga skulderna ca 4,5 mkr. Fastigheten är välskött med de stora renoveringarna gjorda. Inga avgiftsförändringar planeras.

Förening: Brf Rosen 11

TV: Kabel-TV via ComHem. Ingår i månadsavgiften.

Internet: Bredband upp till 100 Mbit/s från Bredbandsbolaget. Ingår i månadsavgiften.

Attraktivt och mycket eftersökt läge mellan S:t Eriksplan och Odenplan, endast ett stenkast från Vasaparken och Gustav Vasa kyrka! Här har man tillgång till all tänkbar och nödvändig service såsom restauranger, caféer, butiker, affärer, bank, post, gym m.m. Med bekvämt promenadavstånd nås Stockholms city, T-centralen, Hagaparken och Brunnsviken. Goda kommunikationer såsom T-bana (Odenplan och S:t Eriksplan), flygbussar samt flertalet innerstadsbussar (nr 2, 3, 4, 42, 47, 53, 69 och 70).

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.