Vasastan - Vasaparken

Hälsingegatan 9 A, 2 tr

Vackert sekelskifte möter modern, minimalistisk design i tvåa med solig balkong & drömläge vid Vasaparken. Bäst i klassen!

Adress

Hälsingegatan 9 A, 2 tr

Rum

2

Slutpris

5 095 000 kr

Avgift

2 612 kr/mån

Boyta

63 kvmOm bostaden

Välkommen till ett suveränt boende på trevliga Hälsingegatan, ett toppläge och en riktig drömadress i Vasastan mellan Vasaparken och Odenplan med endast ca 200 meter till tunnelbana bl a. Minimalistisk, stram design och härlig sekelskifteskänsla präglar denna underbara och strålande ljusa tvårummare i mycket gott och smakfullt skick med solig balkong i väster. Lägenheten är ostört och rofyllt belägen i gårdshus anno 1901 och har en mycket väldisponerad och tilltalande planlösning som är genomgående mellan två fina innergårdar.

Stilren, modern design, goda och väl genomtänkta förvaringslösningar samt genomgående vit färgsättning möter vackra, klassiska detaljer från byggåret såsom vitoljat trägolv, högt till tak om ca 3,10 meter, stora fönsterpartier med djupa nischer, spegelmönstrade dörrar och snickerier och höga golvsocklar. Då andra i huset har kakelugnar, så kan det finnas möjlighet att sätta in en eldstad även här (den nya innehavaren får själv tala med föreningen om rökkanaler samt kontakta sotmästare för kontroll av dessa). Hall med god förvaring platsbyggda väggskåp. Välutrustat kök i vitt, stilrent och minimalistiskt utförande med maskiner från Siemens, matplats för 4-6 personer och utgång till balkongen. Rymligt sovrum med platsbyggd generös förvaring i garderobsvägg. Härligt vardagsrum med två stora fönsterpartier. Stort badrum med dusch och tvättpelare (tvättmaskin och torktumlare). OBS! Lägenheten totalrenoverades 2007. I hall, badrum, kök och sovrum finns infällda högtalare för valfritt ljudsystem, t ex Sonos.

Välskött, äldre förening med mycket god ekonomi och låg belåning. Föreningen diskuterar utförsäljning och förädling av sina råvindar. Vid en sådan försäljning stärks ekonomin ytterligare.

– Inbjudande hall med platsbyggda väggskåp för dold förvaring samt plats att hänga ytterkläder vid klädhängare. Hallen öppnar mot härligt sällskapskök med utgång till balkong.

– Härligt sällskapskök i vitt, stramt och minimalistiskt utförande med god förvaring i draglådor och skåp i dubbla rader till tak. Diskbänk helt i rostfritt. Komplett maskinell utrustning från Siemens såsom integrerad kyl, frys och diskmaskin, fyrlågig gashäll och separat varmluftsugn samt fläkt som är dolt inbyggd i skåp. Mysig matplats för 4-6 personer och utgång via dubbeldörrar till ljuvligt soligt balkong i väster. I hall och kök finns vitoljat trägolv samt tak med infällda spotlights och högtalare (kopplas till ljudsystem, t ex Sonos).

– I anslutning till hallen finns ett badrum i stilrent utförande med glasmosaik på golv med golvvärme, kaklad duschhörna med vikdörr i glas och separat plats för tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. Badrummet har WC, handfat på kommod, handdukstork samt tak med infällda spotlights och högtalare (kopplas till ljudsystem, t ex Sonos).

– Underbart vardagsrum med med dubbla fönsterpartier och spegelmönstrade nischer, vitoljat trägolv samt vitmålade väggar och tak. Vardagsrummet har plats för soffa, TV-möbel och rejält matsalsbord.

– Rymligt sovrum i rofyllt läge mot innergård. Sovrummet har plats för dubbelsäng och generös dold förvaring i platsbyggd garderobsvägg. Vitoljat trägolv och vitmålade väggar samt tak.

Pris: 4 490 000 kr

Månadsavgift: 2 612 kr

Andel i föreningen: 3,83000 %

Byggår: 1901

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett rymligt förråd i källaren. I gårdshusets finns en välutrustad tvättstuga. På gården finns plats att ställa cyklar.

Renoveringar: Förteckning över genomförda renoveringar ses i bifogad årsredovisning för 2012. Partiella stambyten görs i samband med köks- och badrumsrenoveringar i respektive lägenhet. Nyligen har renovering av innergårdarnas gårdsbjälklag och källarna genomförts. Hiss i gathus ska renoveras under året. Föreningen för också en diskussion om försäljning och förädling av fastighetens råvindar.

Lägenhetsnummer: 22 (1201)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3.

Energiförbrukning: 122 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsföreningen Vårt Hem nr 9 u.p.a. är en äldre förening som bildades och förvärvade fastigheten på Hälsingegatan 9 år 1920. Föreningen består av 22 lägenheter och 2 lokaler.

Föreningens ekonomi är god med långfristiga skulder på ca 6,8 mkr och ca 1,4 mkr i omsättningstillgångar.

Föreningen har sålt sina råvindar till byggentreprenör Lenca Properties, priset blev dryga 8,5 mkr, vilket förstärkt ekonomin ytterligare. Det slutgiltiga priset bestäms då lägenheterna är klara och ytan är uppmätt. Det kommer byggas en vindsvåning i gathuset och två i gårdshuset. Lenca räknar med att påbörja vindsbygget under hösten 2016, så fort bygglov har erhållits, och beräknad byggtid är ca 8 månader.

I samband med detta kommer även hiss att installeras i gårdshuset. Beräknad tid för hissinstallation är ca 4 veckor. För mer information, se bifogad folder "Husinformation".

Inga avgiftsförändringar planeras.

Övriga renoveringar som gjorts i fastigheten:
Se förteckning i bifogad årsredovisning för verksamhetsåret 2015.

Driftskostnader:
Hushållsel ca 300:- och hemförsäkring ca 150:-/månad.

Förening: Bf Vårt Hem nr 9 u.p.a.

TV: Kabel-TV via ComHem. Basutbudet ingår i månadsavgiften.

Internet: Bredband via ComHem.

Sammanställning: Solig balkong i väster som vetter mot grön och lummig innergård.

Attraktivt och mycket eftersökt läge mellan S:t Eriksplan och Odenplan, endast ett stenkast från Vasaparken och Gustav Vasa kyrka! Här har man tillgång till all tänkbar och nödvändig service såsom restauranger, caféer, butiker, affärer, bank, post, gym m.m. Med bekvämt promenadavstånd nås Stockholms city, T-centralen, Hagaparken och Brunnsviken. Goda kommunikationer såsom T-bana (Odenplan och S:t Eriksplan), flygbussar samt flertalet innerstadsbussar (nr 2, 3, 4, 42, 47, 53, 69 och 70).

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.