Vasastan - Sibirien

Roslagsgatan 58, 5 tr

Ljuvligt 1920-tal möter stilren & modern design i drömtvåa med högt & ljust läge, öppna sällskapsytor, solig balkong & fri utsikt över park & takåsar.

Adress

Roslagsgatan 58, 5 tr

Rum

2

Slutpris

6 600 000 kr

Avgift

3 502 kr/mån

Boyta

65 kvmOm bostaden

Välkommen till en sann 1920-talsdröm, rik på såväl stil som hemtrevlig känsla! Högt belägen på våning 5 av 6 (endast vindsvåning ovanför) i vacker och välskött fastighet från 1925 med hiss, ett stenkast från Hagaparken och Brunnsviken, saluförs nu denna optimala och smakfullt totalrenoverade tvårummare om 65 kvm. Härlig fri parkutsikt över Vanadislunden och en extra stor balkong i rofyllt, öppet och insynsskyddat läge mot innergården med sol från morgon till lunchtid samt vidsträckt utsikt över himmel och takåsar.

Stilren design och modern komfort, sober färgsättning och bra förvaringslösningar samsas på bästa sätt med de vackra detaljerna från fastighetens byggår. Högt till tak om ca 2,85 meter, trägolv och fiskbensparkett, spegelmönstrade dörrar, lister och snickerier i vitt serveringsskåp och stora fönsterpartier i dubbla väderstreck ger ett fantastiskt ljusinsläpp och fri utsikt.

Lägenhetens planlösning är mer eller mindre perfekt. Den är väldisponerad, funktionell och genomgående mot gård och återvändsgata. Här ges en välkomnande tambur med gott om plats för skor och ytterkläder samt en inre möblerbar med plats för bokhyllor, arbetsbord eller dylikt. I hallen finns även en rymlig och inredd ”walk in closet”.

Hallen ansluter även till ett fräscht helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme, duschhörna och vikdörrar i glas, handfat på kommod med förvaring i draglådor samt ett stort spegelskåp ovan, WC, handdukstork och en kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

Öppen och strålande ljus sällskapslösning med kök, vardagsrum och utgång till balkongen. Köket i ett stilsäkert utförande har generös förvaring i skåp och draglådor, bra arbetsytor och komplett maskinell utrustning såsom integrerad kyl och frys, spis med gashäll och varmluftsugn, mikrovågsugn, fläkt och integrerad diskmaskin. Från köket nås den stora balkongen med högt och fritt läge invid takåsarna. Det är dessutom tillåtet att ha grill på balkongen.

Det angränsande vardagsrummet ger plats för soffgrupp och matsalsbord invid ett stort vackert fönsterparti. Ett större sovrum med plats för dubbelsäng och generös förvaring i garderobshörna. Sovrummet är högt beläget med fint ljusinsläpp och fri utsikt mot kringliggande takåsar och Vanadislundens grönska.

Detta är kort och gott ett boende som uppfyller den kräsnes krav på modern standard, stil och komfort i mycket välskött och renoverad fastighet, förening med god ekonomi och som har 2 återstående hyresrätter som god framtida tillgång samt 13 garageplatser för medlemmarna i källaren för 1.850:-/månad (separat kö).

Föreningen genomgår under hösten en totalrenovering av garaget samt innergården som kommer bli en grönskande oas med sällskapsytor, cykelförråd och återvinning. Färdigt januari 2021. För mer information se www.brfstaren7.se

Området kring Sibiren har bra kommunikationer och massor av bekvämligheter. Buss 50 går runt hörnet och stannar vid Odenplan, Sabbatsbergs sjukhus och centralen. Buss 2 och 4 ligger 5 minuter bort. Tunnelbana vid Tekniska Högskolan och Rådmansgatan ligger 10 minuter bort. ICA-butiken Roslagstull matmarknad runt hörnet och flera mysiga restauranger finns på Roslagsgatan såsom t ex Santo, Meno Male, Delphine & Edouard. Ett par minuter från bostaden ligger även rekreationsområdena kring Brunnsviken och Hagaparken.

Pris: 5 895 000 kr

Månadsavgift: 3 502 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 300-400:-. Hemförsäkring ca 200-250:-. Balkongavgift 37:-.

Andel i föreningen: 3,62387 %

Byggår: 1925

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster

Lägenhetsnummer: 151 (1501)

Hiss: Ja

Våning: 5

Antal våningar: 6

Energideklaration: Utförd

Energideklaration utförd: 2019-07-02

Energiklass: F

Parkering/Bilplats: I fastigheten finns ett garage med 13 st platser. Till p-platserna är det separat kö och de kostar 1.850:-/månad.

Allmänt om föreningen: Fastigheten på Roslagsgatan 58 ritades av arkitekterna M Bocander och A Cronvall och uppfördes 1925. Brf Staren 7 förvärvade fastigheten 2008-08-01 och består av 33 st bostadslägenheter (1.927 kvm), varav 2 st är återstående hyresrätter, 2 st lokaler (82 kvm) och 13 st garageplatser. Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt. För mer information, se www.brfstaren7.se

Föreningens ekonomi är god och fastigheten är i ett mycket gott och renoverat skick. Som dold tillgång i föreningen så återstår 2 kvarvarande hyresrätter. 2019-01-01 höjdes avgifterna med 10 %. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade i dagsläget.

Överlåtelseavgift på 1.183:- betalas av köparen. Pantsättningsavgift på 473:-/pant betalas av pantsättaren.

Genomförda renoveringar:
1980: Fasadrenovering.
1990: Målning av trapphus. Framtagning av originalmålningar i gatuhuset.
2002: Takmålning.
2005: Byte av maskiner i tvättstugan.
2007-2008: Byte av V/A-stammar i kök och badrum.
2008: Byte av elstigare till 3-fas och renovering av tvättstugan.
2010: Installation av säkerhetsdörrar samt postboxar i entréplan.
2011: Installation av fjärrvärmecentral och återvinningskärl för glas, papper och kartong.
2012: Byggnation av balkonger och renoveringar av yttre fönsterbågar samt installation av energiglas.
2014: Byte av elstigare samt installation av fiber.
2015: OVK-besiktning utfördes.
2016: Ventilationssystem åtgärdas och nya ventiler i fönster.
2017: Hissrenovering och uppfräschning av innergården.
2019: Energideklaration.
2020: Renovering av innergården samt garaget.

Inga större renoveringar planeras nuläget. Partiell lagning av fasad diskuteras i styrelsen.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. I fastigheten finns en gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Gemensam innergård (renoveras just nu) med planteringar, trädgårdsmöbler, grillmöjligheter och plats för cyklar under tak. I fastigheten finns även ett garage med 13 platser. Platserna kostar 1.850:-/månad och till platserna är det separat kö.

Förening: Brf Staren 7

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 33

Antal lokaler: 2

Antal hyresrätter: 2

TV: Kabel-TV via Com Hem.

Internet: Bredband via Com Hem. Utöver det finns ett eget fibernät till varje lägenhet via Open Universe (www.openuniverse.se), där man sedan kan välja vilken operatör man önskar.

Sammanställning: En väl tilltagen balkong med utgång från köket i högt och fritt läge med utsikt över kringliggande takåsar och sol från morgon till strax efter lunch.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.