Vasastan - Sibirien

Roslagsgatan 58, 3 tr

Ljuvligt 1920-tal möter stilren & modern design i strålande ljus tvåa med högt & öppet läge, ytor i bra skick & fri parkutsikt mot Vanadislunden.

Adress

Roslagsgatan 58, 3 tr

Rum

2,5

Slutpris

5 610 000 kr

Avgift

3 287 kr/mån

Boyta

61 kvmOm bostaden

Välkommen till denna fantastiska, stilfulla och ljusa lägenhet om 61 kvm och två och ”ett halvt rum”, attraktivt belägen ett stenkast från Hagaparken och Brunnsviken. Den är högt och öppet belägen, helt utan insyn på våning tre i vacker och välskött fastighet från 1925 med hiss och magnifik fri parkutsikt över Vanadislundens grönska.

Stilren design och modern komfort, sober färgsättning och bra förvaringslösningar samsas på bästa sätt med de vackra detaljerna från fastighetens byggår. Högt till tak om ca 2,85 meter, trägolv och fiskbensparkett, spegelmönstrade dörrar, lister och snickerier i vitt serveringsskåp och stora fönsterpartier i bredd ger ett fantastiskt ljusinsläpp – samtliga med utsikt mot Vanadislunden.

Trevlig och social planlösning mellan vardagsrum och kök. Vardagsrummet ger naturlig plats för soffa, matbord och TV-möbel. Köket är stilfullt och modernt inrett med bra förvaring i skåp och på väggfasta hyllor, bänkskivor och ett stort barbord för 8 personer, komplett utrustning såsom bl a kyl och frys ”side by side” med is- och vattenmaskin samt fyrlågig gashäll.

Sovrum med plats för dubbelsäng och klädförvaring i en platsbyggd ”walk in closet” som är generöst inredd med lådor, hyllor och klädhängare. Toppfräscht helkaklat badrum, renoverat i samband med stambyte 2008, med ingång från både hall och sovrum. Hall med plats för ytterkläder och skor samt ett ”halvrum” innanför köket som kan användas som hemmakontor, barnrum eller för ytterligare en ”walk in closet”.

Detta är kort och gott ett boende som uppfyller den kräsnes krav på modern standard, stil och komfort i mycket välskött och renoverad fastighet, förening med god ekonomi och som har 2 återstående hyresrätter som god framtida tillgång samt 13 garageplatser för medlemmarna i källaren för 1.850:-/månad (separat kö).

Föreningen genomgår under hösten en totalrenovering av garaget samt innergården som kommer bli en grönskande oas med sällskapsytor, cykelförråd och återvinning. Färdigt januari 2021. För mer information se www.brfstaren7.se

Området kring Sibiren har bra kommunikationer och massor av bekvämligheter. Buss 50 går runt hörnet och stannar vid Odenplan, Sabbatsbergs sjukhus och centralen. Buss 2 och 4 ligger 5 minuter bort. Tunnelbana vid Tekniska Högskolan och Rådmansgatan ligger 10 minuter bort. ICA-butiken Roslagstull matmarknad runt hörnet och flera mysiga restauranger finns på Roslagsgatan såsom t ex Santo, Meno Male, Delphine & Edouard. Ett par minuter från bostaden ligger även rekreationsområdena kring Brunnsviken och Hagaparken.

Pris: 5 495 000 kr

Månadsavgift: 3 287 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 300-400:-. Hemförsäkring ca 200-250:-. Gas 250:-.

Andel i föreningen: 3,40089 %

Byggår: 1925

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 132 (1302)

Hiss: Ja

Våning: 3

Antal våningar: 6

Energideklaration: Utförd

Energideklaration utförd: 2019-07-02

Energiklass: F

Parkering/Bilplats: I fastigheten finns ett garage med 13 st platser. Till p-platserna är det separat kö och de kostar 1.850:-/månad.

Allmänt om föreningen: Fastigheten på Roslagsgatan 58 ritades av arkitekterna M Bocander och A Cronvall och uppfördes 1925. Brf Staren 7 förvärvade fastigheten 2008-08-01 och består av 33 st bostadslägenheter (1.927 kvm), varav 2 st är återstående hyresrätter, 2 st lokaler (82 kvm) och 13 st garageplatser. Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt. För mer information, se www.brfstaren7.se

Föreningens ekonomi är god och fastigheten är i ett mycket gott och renoverat skick. Som dold tillgång i föreningen så återstår 2 kvarvarande hyresrätter. 2019-01-01 höjdes avgifterna med 10 %. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade i dagsläget.

Överlåtelseavgift på 1.183:- betalas av köparen. Pantsättningsavgift på 473:-/pant betalas av pantsättaren.

Genomförda renoveringar:
1980: Fasadrenovering.
1990: Målning av trapphus. Framtagning av originalmålningar i gatuhuset.
2002: Takmålning.
2005: Byte av maskiner i tvättstugan.
2007-2008: Byte av V/A-stammar i kök och badrum.
2008: Byte av elstigare till 3-fas och renovering av tvättstugan.
2010: Installation av säkerhetsdörrar samt postboxar i entréplan.
2011: Installation av fjärrvärmecentral och återvinningskärl för glas, papper och kartong.
2012: Byggnation av balkonger och renoveringar av yttre fönsterbågar samt installation av energiglas.
2014: Byte av elstigare samt installation av fiber.
2015: OVK-besiktning utfördes.
2016: Ventilationssystem åtgärdas och nya ventiler i fönster.
2017: Hissrenovering och uppfräschning av innergården.
2019: Energideklaration.
2020: Renovering av innergården samt garaget.

Inga större renoveringar planeras nuläget. Partiell lagning av fasad diskuteras i styrelsen.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. I fastigheten finns en gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Gemensam innergård (renoveras just nu) med planteringar, trädgårdsmöbler, grillmöjligheter och plats för cyklar under tak. I fastigheten finns även ett garage med 13 platser. Platserna kostar 1.850:-/månad och till platserna är det separat kö.

Förening: Brf Staren 7

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 33

Antal lokaler: 2

Antal hyresrätter: 2

TV: Kabel-TV via Com Hem.

Internet: Bredband via Com Hem. Utöver det finns ett eget fibernät till varje lägenhet via Open Universe (www.openuniverse.se), där man sedan kan välja vilken operatör man önskar.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.