Vasastan - Röda Bergen

Rödabergsgatan 7, 1,5 tr

Drömskick och stilren design möter fantastisk 1920-talscharm i väldisponerad, genomgående 2:a i mysiga Röda Bergen!

Adress

Rödabergsgatan 7, 1,5 tr

Rum

2

Slutpris

4 100 000 kr

Avgift

2 672 kr/mån

Boyta

58 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän 2:a med fantastisk charm och ljuvlig känsla, belägen i ett av Stockholms mysigaste områden Röda Bergen. Här lever du fridfullt, idylliskt och lugnt i klassiska och grönskande 1920-talskvarter med genuin småstadskänsla. Lägenheten är mycket väldisponerad, den är genomgående mellan lummiga trädgårdar och vackra Falugatan samt smakfullt ytskiktsrenoverad kring årsskiftet 2012-2013 i stilsäkert utförande. Samtidigt är den genuina originalcharmen välbevarad och intakt med fina trägolv som slipats och hårdvaxoljats, högt till tak, spegelmönstrade dörrar, snövita snickerier och stora spröjsade fönsterpartier.

Välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor. Fräscht helkaklat badrum med dusch, handfat och WC. Rejält sällskapskök i modernt, stilrent och minimalistiskt utförande med gott om skåp och förvaring, vackra bevarade serveringsskåp i original, komplett maskinell utrustning samt matplats för många middagsgäster. Mysigt sovrum med plats för dubbelsäng. Stort vardagsrum med plats för soffa, matsalsbord, TV-möbel etc.

Populär och mycket välskött bostadsrättsförening med god ekonomi, låga avgifter och välrenoverade, fina fastigheter.

– Välkomnande hall med plats för skor och ytterkläder. Nyslipade och hårdvaxoljade trägolv. Vitmålade väggar och tak. Möblerbar yta för garderob. Ny säkerhetsdörr installerades 2013. Hallen har gott rumssamband och ansluter till kök, sovrum, vardagsrum och badrum.

– Helkaklat badrum med klinkergolv och duschplats. Badrummet har toalett, handfat, badrumsskåp och handdukstork.

– Ytterst väldisponerat sovrum med plats för dubbelsäng. Sovrummet är inrett med heltäckningsmatta som ger en mysigt ombonad känsla samt god förvaring i garderob.

– Stort vardagsrum präglat av ljus, luft och rymd. Här finns plats för soffgrupp, matsalsbord och rejäla väggytor för bokhyllor, TV-möbler etc. Vardagsrummet har ett stort spröjsat fönsterparti som vetter mot vackra Falugatan.

– Fantastiskt sällskapskök i stilrent, modernt och minimalistiskt utförande med rejäl matplats och god förvaring i skåp och draglådor. Samtidigt så är den genuina originalkänslan intakt och välbevarad med ett vackert serveringsskåp, nyslipade och hårdvaxoljade trägolv samt ett spröjsat fönsterparti som vetter med utsikt över föreningens trädgård. Köket har bra arbetsytor med bänkskivor och stänkskydd i sten samt komplett maskinell utrustning såsom integrerad kyl och frys, diskmaskin, ugn, gashäll och fläkt.

OBS! Hela lägenheten ytskiktsrenoverades kring årsskiftet 2012-2013 med bl a slipning av trägolv som sedan behandlats med hårdvaxolja, nymålade väggar, tak och de flesta snickerier, installation av ny badrumsinredning såsom handfat, badrumsskåp, duschvägg och blandare.

Pris: 3 975 000 kr

Månadsavgift: 2 672 kr

Andel i föreningen: 0,88274 %

Byggår: 1925

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd. Det finns två gemensamma moderna tvättstugor, renoverade 2006 och två st cykelförråd samt två st soprum. Till föreningen hör två vackra innergårdar med rikligt av blommor, buskar och gräsmattor. Under sommarmånaderna finns möbler med parasoll, grillar och solstolar utställda.

Renoveringar: – Byte av samtliga rörstammar och samtidig renovering av alla badrum samt renovering av fasader, tak och trapphus (1987-1994). – Byte av samtliga elstammar, renovering av tvättstuga (1995). – Renovering av samtliga fönster (1996). – Renovering och målning av samtliga fasader samt översyn av tak och utvändig målning av fönster (2008). – Utbyte på föreningens bekostnad av samtliga lägenhetsdörrar mot säkerhetsdörrar samt renovering av alla trapphus och installation av postboxar (2013).

Lägenhetsnummer: 32 (1205)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3.

Energiförbrukning: 161 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan. www.stockholm.se www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: www.verdandi42.se
Brf Verdandi 42 bildades år 1925, samma år som de kulturminnesmärkta byggnaderna uppfördes efter ritningar av den kände arkitekten Sven Wallander. Föreningen består av 117 lägenheter (5937 m²) med bostadsrätt samt 2 lokaler (442 m²) med hyresrätt. Till föreningen hör två vackra och trädgårdslika innergårdar. Vid varje bostadsförsäljning sker en obligatorisk lägenhetsbesiktning som bekostas av köparen (cirka 2.000 kr). Brf Verdandi 42 är en välskött förening och har god ekonomi. Inga avgiftsförändringar planeras.

Förening: Brf Verdandi 42

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Kabel-TV via Tele2 med grundutbud + 8 valfria kanaler via digitalbox. Både kanalutbud och digitalbox ingår i månadsavgiften. Föreningens nuvarande avtal med Tele2 är uppsagt, ny upphandling pågår.

Internet: Bredband 100 Mbit/s fiber + telefoni från Bredbandsbolaget ingår i avgiften.

Fantastiskt läge i idylliska Röda Bergen i Vasastans kanske vackraste kvarter! Lugnt, tyst och fridfullt, men inte långt ifrån pulsen vid S:t Eriksplan och Odenplan samt mysiga Birkastan. Med gångavstånd nås allt från Vasastans rika utbud av trevliga restauranger, mysiga caféer, butiker, affärer m.m till nödvändig service såsom banker, mataffärer och de utmärkta kommunikationerna i form av tunnelbana, flertalet innerstadsbussar, flygbussen samt pendeltåg. Boendeparkering för bil finns på gatan samt på alla närliggande gator. Närhet även till Handelshögskolan och KTH. Det är även kort avstånd till naturområdena kring Vasaparken, Hagaparken, Brunnsviken samt Karlbergskanalen.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten.
Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.