Vasastan - Röda Bergen

Gävlegatan 3, 3½ tr

Ljuvlig 20-talsdröm i idylliska Röda Bergen med perfekt ljus planlösning högt upp i huset mot grönskande park. Vackra detaljer och sagolik atmosfär.

Adress

Gävlegatan 3, 3½ tr

Rum

2

Slutpris

4 500 000 kr

Avgift

2 140 kr/mån

Boyta

57 kvmOm bostaden

Varmt välkommen till Gävlegatan 3 och detta drömlika hem, rikt på såväl känsla som funktion och med en mysig atmosfär som överträffar det mesta. Attraktivt belägen i idylliska kvarter alldeles invid Röda Bergen och Birkastans sprudlande kvarter med mängder av välrenommerade caféer, restauranger och butiker.

Hela lägenheten har smakfullt renoverats med vackra 20-tals detaljer bevarade, genomgående fina golv och ljusa färgval. Perfekt för paret eller för singeln som vill ha riktigt gott om plats. Här finns en välkomnande hall med plats för ytterkläder som leder vidare till en inre hall med suverän förvaring i garderobsvägg. Generöst vardagsrum med plats för både soffa och matsalsbord samt fint ljusinsläpp från stort spröjsat fönster mot lummig park. Smakfullt kök med all maskinell utrustning och plats för matbord. Rofyllt sovrum med utmärkt förvaring. Sobert kaklat badrum i stilsäkert utförande.

Här bor du insynsskyddad med alla fönster mot lugn grönskande park men med hela Vasastans fantastiska utbud av restauranger, butiker och trevliga kvarter utanför porten. Det är gångavstånd till både Odenplan och Sankt Eriksplan där det finns både tunnelbana samt flertalet bussar till hela innerstan och du har nya citybanan precis runt hörnet.

Välskött förening med god ekonomi i vacker fastighet från 1926.

Välkommen att längta hem!

– Välkomnande hall där man direkt slås av lägenhetens trivsamma planlösning.
Hallen leder vidare till en inre hall med suverän förvaring i garderober längst med väggen med Elfa system.

– Stilrent renoverat badrum i tidlöst utförande. Kaklade väggar i vitt, takdusch från Tapwell, handfat med stor spegel ovan, wc, handdukstork.Golv i grönt marmor från Bricmate med golvvärme.

– Luftigt sovrum med vackert spröjsat fönster med djupa nischer och rogivande vy över lummig park. Plats för både dubbelsäng och annat möblemang samt inrett med garderober för utmärkt förvaring.

– Smakfullt kök med gott om skåp och arbetsytor samt all maskinell utrustning som diskmaskin, kyl/frys, gasspis, ugn och fläkt. Vackert spröjsat fönster med djupa nischer ger fint ljusinsläpp åt rummet. Plats för matbord.

– Lättmöblerat vardagsrum med stort fönster mot grönskande park som skänker fint ljus och harmonisk atmosfär för avkopplande stunder. Här ryms soffa med tillhörande möblemang och matsalsbord för många gäster vilket gör detta till en självklar plats för social samvaro och umgänge.

Pris: 3 995 000 kr

Månadsavgift: 2 140 kr

Andel i föreningen: 1,18871 %

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1926

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 59 (1304)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 3 av 5.

Energiförbrukning: 145 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: I området gäller boendeparkering.

Allmänt om föreningen: Brf Nya Humleboet är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1925 och består av 99 lägenheter och 3 lokaler på adresser Gävlegatan 3-11. Föreningen äger marken.

Fastigheten, liksom hela Rödabergsområdet är klassat som "riksintresse av kulturhistoriskt värde" vilket innebär att inga större
förändringar av fasaden är tillåtna

Vatten- och el-stammar byttes ut 1995 och i samband med detta drogs 3-fas till samtliga lägenheter. För närvarande har föreningen inte beslutat om några avgiftsändringar eller större reparationer.
Juridisk person accepteras ej som köpare. Delat ägande förälder/barn är ok (tex 90%-10%). Köparen skall lösa medlemskap i HSB Stockholm innan styrelsen godkänner överlåtelsen

Välskött och populär förening med god ekonomi.
För mer information se http://www.nyahumleboet.se.

Det finns vinds- och källarförråd (1 av varje). Två gemensamma tvättstugor med torkrum samt cykelförråd.

Utförda renoveringar:
– Stambyte och nya elstigare, år 1995
– Spolning av stammar, år 2013
– Fönsterrenovering samt målning, år 2014
– Takrenovering, år 2016
– Trapphusmålning, år 2018

Se årsredovisningen för ytterligare information.

Övriga driftkostnader: Hushållsel ca 200-250:- och hemförsäkring ca 150:-/månad.

Förening: HSB:s i Stockholm Brf Nya Humleboet

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 99

Antal lokaler: 2

Internet: Leverantör av kabel- TV är ComHem. Grundutbudet ingår i månadsavgiften. Beställning av fler kanaler görs hos leverantören. I varje lägenhet finns ett uttag för bredbandsuppkoppling via Bredbandsbolaget installerat. För mer information om uppkoppling, prisuppgifter mm kontakta Bredbandsbolaget

Närhet till såväl Odenplan som Sankt Eriksplan med bl.a. Rörstrandsgatans trevliga restauranger, cafeér och shopping samt Hagastaden som växer fram. På andra sidan Sankt Eriksbron, en kort promenad bort, är Fridhemsplan och Västermalmsgallerian belägen.

I kvarteren finns Restaurang Sangria och Ciao Ciao med mysiga uteserveringar sommartid. Förutom dessa vimlar närområdet av restauranger av olika sort, kaffebarer och caféer. Även matvarubutiker finns det gott om i området, bl.a ICA Nära på Karlbergsvägen i samma kvarter och stora Hemköp vid Torsplan. Närhet till en mängd förskolor och den populära lekparken Hälla i Hälsingehöjden.

För den aktive finns härliga promenadstråk och joggingmöjligheter i Hagaparken och vid Brunnsviken. Kort promenad till Vasaparken med picknick möjligheter, boulebana, cafeér och konstgräsplan (isbana vintertid)

Här bor du på en optimal adress och kommunikationsmässigt har du nya citybanan precis runt hörnet. Det är gångavstånd till både Odenplan och Sankt Eriksplan där det finns både tunnelbana samt flertalet bussar till hela innerstan.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.