Vasastan - Röda Bergen

Gävlegatan 3, 3½ tr

Ljuvlig 20-talsdröm i idylliska Röda Bergen med vackra detaljer & sagolik atmosfär. Ljus & luftig planlösning högt upp i huset mot grönskande park.

Adress

Gävlegatan 3, 3½ tr

Rum

2

Slutpris

5 550 000 kr

Avgift

2 140 kr/mån

Boyta

57 kvmOm bostaden

Varmt välkommen till Gävlegatan 3 och detta drömlika hem, rikt på såväl känsla som funktion och med en trivsam atmosfär som slår det mesta. Attraktivt belägen i idylliska kvarter alldeles invid Röda Bergen och Birkastans mysiga kvarter med mängder av populära caféer, restauranger och butiker. Precis runt hörnet växer nya Hagastaden upp med allt du behöver. Här bor du i välskött förening med låg skuldsättning i vacker fastighet från 1926.

Lägenheten har smakfullt renoverats med vackra 20-tals detaljer bevarade, genomgående fina golv och ljusa färgval. Perfekt för paret eller för singeln som vill ha riktigt gott om plats. Här finns en välkomnande hall med plats för ytterkläder som leder vidare till en inre hall med utmärkt förvaring i garderobsvägg. Generöst vardagsrum med plats för både soffa och matsalsbord samt fint ljusinsläpp från stort spröjsat fönster med härlig och fri utsikt över lummig grönska. Smakfullt kök med all maskinell utrustning och plats för matbord. Rofyllt sovrum med utmärkt förvaring i garderober. Sobert badrum som planerats in i minsta detalj och inretts i stilsäkert utförande.

Här bor du insynsskyddad med alla fönster mot lugn grönskande park men med hela Vasastans fantastiska utbud av restauranger, butiker och trevliga kvarter utanför porten. Det är gångavstånd till både Odenplan och Sankt Eriksplan där det finns både tunnelbana samt flertalet bussar till hela innerstan och du har nya citybanan precis runt hörnet.

Välkommen att längta hem!

– Välkomnande hall där man direkt slås av lägenhetens trivsamma planlösning.
Hallen leder vidare till en inre hall med suverän förvaring i garderober längst med väggen med Elfa system.

– Stilrent renoverat badrum i tidlöst utförande. Kaklade väggar i vitt, takdusch från Tapwell, handfat med stor spegel ovan, wc, handdukstork.Golv i grönt marmor från Bricmate med golvvärme.

– Luftigt sovrum med vackert spröjsat fönster med djupa nischer och rogivande vy över lummig grönska. Plats för både dubbelsäng och annat möblemang samt inrett med garderober för utmärkt förvaring.

– Smakfullt kök med gott om skåp och arbetsytor samt all maskinell utrustning som diskmaskin, kyl/frys, gasspis, ugn och fläkt. Vackert spröjsat fönster med djupa nischer ger fint ljusinsläpp åt rummet. Plats för matbord.

– Lättmöblerat vardagsrum med stort fönster som skänker fint ljus och harmonisk atmosfär för avkopplande stunder. Här ryms soffa med tillhörande möblemang och matsalsbord för många gäster vilket gör detta till en självklar plats för social samvaro och umgänge.

Pris: 4 750 000 kr

Månadsavgift: 2 140 kr
I avgiften ingår värme, VA och kabel-TV (basutbud).

Andel i föreningen: 1,18871 %

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1926

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 59 (1304)

Hiss: Nej

Våning: 3.5

Antal våningar: 5

Parkering/Bilplats: I området gäller boendeparkering.

Allmänt om föreningen: Brf Nya Humleboet är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1925 och består av 99 lägenheter och 3 lokaler på adresser Gävlegatan 3, 5, 7, 9 och 11. Föreningen äger marken. Stabil förening som bildades redan på 20-talet. Mycket låg skuldsättning om ca 1 877 kr/kvm enligt årsredovisning 2019 samt kassabehållning om ca 1 110 844 kr.

Fastigheten, liksom hela Rödabergsområdet är klassat som "riksintresse av kulturhistoriskt värde" vilket innebär att inga större förändringar av fasaden är tillåtna

Vatten- och el-stammar byttes ut 1995 och i samband med detta drogs 3-fas till samtliga lägenheter. För närvarande har föreningen inte beslutat om några avgiftsändringar eller större reparationer.
Juridisk person accepteras ej som köpare. Delat ägande förälder/barn är ok (tex 90%-10%). Köparen skall lösa medlemskap i HSB Stockholm innan styrelsen godkänner överlåtelsen, Medlemskap kan tecknas via HSB:s hemsida där man även kan läsa mer om medlemskapet.

Välskött och populär förening med god ekonomi.
För mer information se http://www.nyahumleboet.se.

Gemensamma utrymmen:
Fin innergård mot Hedemoratäppan, Det finns vinds- och källarförråd (1 av varje). Två gemensamma tvättstugor som smidigt bokas via en app med tre, respektive två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Det finns även ett torkrum. Cykelparkering på bottenvåningen.

Utförda renoveringar:
– Stambyte och nya elstigare, år 1995
– Spolning av stammar, år 2013
– Fönsterrenovering samt målning, år 2014
– Takrenovering, år 2016
– Trapphusmålning, år 2018
– Ommålning av fönster år 2019

Se årsredovisningen för ytterligare information.

Övriga driftkostnader: Hushållsel ca 200-250 kr , gas ca 250 kr och hemförsäkring ca 150 kr/månad.

Förening: HSB:s i Stockholm Brf Nya Humleboet

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 99

Antal lokaler: 3

TV: Kabel-TV grundutbud via ComHem ingår i avgiften, i basutbudet ingår ca 16 kanaler. I samtliga lägenheter finns möjlighet att ansluta till bredband via Telenor eller Comhem/tele2. Detta tecknas och bekostas av den enskilde medlemmen.

Sammanställning: I trapphusen finns vädringsbalkonger som de boende kan använda, och en av dem ligger på samma våningsplan som denna lägenhet. På baksidan av husen finns en gemensam gård som vetter mot Hedemoratäppan.

Närhet till såväl Odenplan som Sankt Eriksplan med bl.a. Rörstrandsgatans trevliga restauranger, cafeér och shopping samt Hagastaden som växer fram. På andra sidan Sankt Eriksbron, en kort promenad bort, är Fridhemsplan och Västermalmsgallerian belägen.
I kvarteren finns Restaurang Sangria och Ciao Ciao med mysiga uteserveringar sommartid samt designhotellet Blique by Nobis med magisk takbar. Förutom dessa vimlar närområdet av restauranger av olika sort, kaffebarer och caféer. Även matvarubutiker finns det gott om i området, bl.a ICA Nära på Karlbergsvägen i samma kvarter och stora Hemköp vid Torsplan. Närhet till en mängd förskolor och den populära lekparken Hälla i Hälsingehöjden.
För den aktive finns härliga promenadstråk och joggingmöjligheter i Hagaparken och vid Brunnsviken. Kort promenad till Vasaparken med picknick möjligheter, boulebana, cafeér och konstgräsplan (isbana vintertid)
Här bor du på en optimal adress och kommunikationsmässigt har du nya citybanan precis runt hörnet. Det är gångavstånd till både Odenplan och Sankt Eriksplan där det finns både tunnelbana samt flertalet bussar till hela innerstan. Gula Linjen projekteras och planeras för invigning om några år, nedgång kommer finnas vid Torsplan.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.