Vasastan - Röda Bergen, 2 rum, 47 kvm

Gävlegatan 3, 3 tr

Om bostaden

Ljuvlig 20-talsdröm i idylliska Röda Bergen med suverän ljus planlösning högt upp i huset. Perfekt minitvåa med vackra detaljer & härlig atmosfär.

Varmt välkommen till Gävlegatan 3 och detta drömlika hem, rikt på såväl känsla som funktion och med en mysig atmosfär som överträffar det mesta. Attraktivt belägen i idylliska kvarter alldeles invid Röda Bergen och Birkastans sprudlande kvarter med mängder av välrenommerade caféer, restauranger och butiker.

Lägenheten har smakfullt renoverats med vackra 20-tals detaljer bevarade, genomgående fina golv och ljusa färgval. Perfekt för paret eller för singeln som vill ha gott om plats. Här finns en välkomnande hall med plats för ytterkläder som leder vidare till ett fantastiskt fint kök med all maskinell utrustning. Generöst vardagsrum med plats för både soffa och matsalsbord samt fint ljusinsläpp från stort spröjsat fönster. Perfekt luftigt sovrum med stort fönster och plats för dubbelsäng. Snyggt kaklat badrum i stilsäkert utförande.

Här bor du med hela Vasastans fantastiska utbud av restauranger, butiker och trevliga kvarter alldeles utanför porten. Det är gångavstånd till både Odenplan och Sankt Eriksplan där det finns både tunnelbana samt flertalet bussar till hela innerstan och du har nya citybanan bara någon minut från porten. Precis runt hörnet växer nya Hagastaden upp med allt du behöver.

Välskött förening med god ekonomi i vacker fastighet från 1926.

Välkommen på visning!

– Välkomnande hall där man direkt slås av lägenhetens trivsamma planlösning. Gott om plats för ytterkläder och skor.

– Stilrent nyrenoverat (2020) kök som inbjuder till matlagning med gott om skåp och arbetsytor. Bänkskiva i Carrara marmor och komplett maskinell utrustning som kyl och frys, diskmaskin, ugn, spishäll och fläkt. Mellan vardagsrum och kök finns det gott om plats för matbord för många gäster.

– Vardagsrummet ligger i öppen planlösning med köket vilket skapar en hemtrevlig känsla. Stort spröjsat fönster ger fint ljusinsläpp. Trivsam takhöjd, vackra detaljer och ljust färgsatta väggar. Generös yta med plats för soffa och övrig önskad möblering. Stor klädkammare för utmärkt förvaring.

– Underbart sovrum med stort spröjsat fönster och plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och annat passande möblemang.

– Snyggt badrum med vita kaklade väggar samt utrustat med dusch, handfat, toalett, handdukstork samt klinkers på golv.

Pris: 4 295 000 kr

Månadsavgift: 1 705 kr
I avgiften ingår värme, VA och kabel-TV.

Andel i föreningen: 0,92868 %

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1926

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 42 (1302)

Hiss: Nej

Våning: 3

Energideklaration: Ej utförd

Allmänt om föreningen: Brf Nya Humleboet är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1925 och består av 99 lägenheter och 3 lokaler på adresser Gävlegatan 3-11. Föreningen äger marken.

Fastigheten, liksom hela Rödabergsområdet är klassat som "riksintresse av kulturhistoriskt värde" vilket innebär att inga större
förändringar av fasaden är tillåtna

Vatten- och el-stammar byttes ut 1995 och i samband med detta drogs 3-fas till samtliga lägenheter. För närvarande har föreningen inte beslutat om några avgiftsändringar eller större reparationer.
Juridisk person accepteras ej som köpare. Delat ägande förälder/barn är ok (tex 90%-10%). Köparen skall lösa medlemskap i HSB Stockholm innan styrelsen godkänner överlåtelsen

Välskött och populär förening med god ekonomi.
För mer information se http://www.nyahumleboet.se.

Det finns vinds- och källarförråd (1 av varje). Två gemensamma tvättstugor med torkrum samt cykelförråd.

Utförda renoveringar:
– Stambyte och nya elstigare, år 1995
– Spolning av stammar, år 2013
– Fönsterrenovering samt målning, år 2014
– Takrenovering, år 2016
– Trapphusmålning, år 2018

Se årsredovisningen för ytterligare information.

Övriga driftkostnader: Hushållsel ca 200-250:- och hemförsäkring ca 150:-/månad.

Förening: HSB:s i Stockholm Brf Nya Humleboet

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 99

Antal lokaler: 2

Internet: Leverantör av kabel- TV är ComHem. Grundutbudet ingår i månadsavgiften. Beställning av fler kanaler görs hos leverantören. I varje lägenhet finns ett uttag för bredbandsuppkoppling via Bredbandsbolaget installerat. För mer information om uppkoppling, prisuppgifter mm kontakta Bredbandsbolaget

Närhet till såväl Odenplan som Sankt Eriksplan med bl.a. Rörstrandsgatans trevliga restauranger, cafeér och shopping samt Hagastaden som växer fram. På andra sidan Sankt Eriksbron, en kort promenad bort, är Fridhemsplan och Västermalmsgallerian belägen.
I kvarteren finns Restaurang Sangria och Ciao Ciao med mysiga uteserveringar sommartid. Förutom dessa vimlar närområdet av restauranger av olika sort, kaffebarer och caféer. Även matvarubutiker finns det gott om i området, bl.a ICA Nära på Karlbergsvägen i samma kvarter och stora Hemköp vid Torsplan. Närhet till en mängd förskolor och den populära lekparken Hälla i Hälsingehöjden.
För den aktive finns härliga promenadstråk och joggingmöjligheter i Hagaparken och vid Brunnsviken. Kort promenad till Vasaparken med picknick möjligheter, boulebana, cafeér och konstgräsplan (isbana vintertid)
Här bor du på en optimal adress och kommunikationsmässigt har du nya citybanan precis runt hörnet. Det är gångavstånd till både Odenplan och Sankt Eriksplan där det finns både tunnelbana samt flertalet bussar till hela innerstan.

Planritning

Här ligger bostaden

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.